Chtěl bych znát vaše názory na tenhle provařenej kompresor od ALESIS, ale jde mi hlavně o základní osvětlení, proč vůbec kompresor/limiter zapojit do řetězce v amaterském ministudiu, k čemu mi ta věcička bude dobrá, co konkrétně "dělá" se zvukem atd... prostě, co vás napadne...
Doufám, že ta otázka není moc stupidní na založení celýho tématu?
ak si dobre pamatam, tato otazka tu u z bola, je to solid state kompresor postaveny na thats/dbx chipoch a za ten peniaz je to urcite dobry kauf, ak si presvedceny ze potrebujes hw kompresor; neni to ovsem ziadny hajend
ja som momentalne dospel k poznaniu ze v domacom ministudiu, pokial tocis do pc a mixujes v pc, je lacny hw kompresor takmer nanic
Jo, to je mi jasný, ale zrovna E-MU 1212M právě ten zvuk při FX zpracovává interně a nezatěžuje CPU. Jinak HW mám raději.
No, máš ESI ESP 1010, tak to pořádně prověř a pak napíšeš konkrétní poznatky... já s komprimováním signálu nemám vůbec žádný zkušenosti, kromě basy, kde jsem něco zkoušel, ale připadalo mi to, jako by mě to brzdilo, ten zvuk se začal lepit a táhnout jak těsto, nevím, jak to říct...
treba techno vinyli jsou compresorem tak nahusteny ze ten bas pumpuje,poznas to nejlepe kdyz michas druhou desku a prehodis bassy,musi to udelatten jasnej prechod na jinou linku - utrhnout hlavu:) a takovej zvuk u nas asi nikdo neumi
Yamaha MG12/14, ESI ESP 1010, nEar 06, Micro KORG, Kaosspad2, Alesis 3630, P4 2,6. SATA 260GB. 512DDR2.
HW kompresor je v této cenové třídě blbost. Dnes je už pár dobrých plug inů, které ti poslouží minimálně stejně dobře jak Alesis. Kromě toho můžeš v softwaru nastavení kompresoru poopravit. Další věc je, že jde vývoj plug inů stále dopředu.