audio procesor
audio procesor
Zdravim, chci investovat do něakýho audio procesoru, kterej mi pomůže posunout sound o level výše. Pročítal jsem odbornou literaturu nejspíš shánim něco jako enhancer/expander.. Jde mi o to, že chci něco co ten sound zpevní v nižších frekvencích a vyčistí vyšší harmonický. Nemam ale zkušenost s žádnou podobnou mašinkou, nejlíp kdyby to umělo vyřešit i umístění nástrojů do sterea. Je mi jasný, že krabičku za 3000 nemá smysl kupovat, protože její kvalitu lehce nahradim vst pluginem. Jestli máte někdo osobní zkušenost, budu rád za vaše rady, tak sem s tim 

Re: audio procesor
Zaklad je dobrej zdroj zvuku, dobre nahranej. Pokud je tohle na prd, zadnej procesor ti nepomuze. Nevim co konkretne tim chces vylepsovat, ale v jinym threadu pises, ze nahravas na Studio Projects C1 a preamp za 3k od stejnyho vyrobce. Mozna by bylo lepsi zainvestovat v tyhle oblasti, nez se honit za zazracnejma procesorama.
Procesor nechci na vylepšování zvuku z mikrofonu, ale na vycisteni instrumentu.Hraju z yamahy motif rack xf + akai mpc 1000.
-
- Profesionál
podle me by to byl krok vedle; nejdriv bych urcite resil zaklad: dobrej monitoring a akustiku, potom si mix poskladas kvalitne bez skatulek.
Zdravím,
v této souvislosti mně napadlo, co si myslite o hardwarovem BBE Sonic Maximizeru?
Erik
v této souvislosti mně napadlo, co si myslite o hardwarovem BBE Sonic Maximizeru?
Erik
proc hned v prvnim prispevku utikame od tematu? proc si za kazdou cenu myslime, ze nas nazor je skutecne ten nejlepsi a jediny spravny?
co takhle tolerovat rozhodnuti nekoho druheho, ze si poridi novou masinku a doprat mu trochu toho "blahobytu"?
kdyz nevim nic konkretniho ohledne zvukovych procesoru k danemu tematu tak budu radeji mlcet, to neboli...
co takhle tolerovat rozhodnuti nekoho druheho, ze si poridi novou masinku a doprat mu trochu toho "blahobytu"?
kdyz nevim nic konkretniho ohledne zvukovych procesoru k danemu tematu tak budu radeji mlcet, to neboli...
BBE v hw verzi se mi svého času docela osvědčil při nahrávání kytar, ale na ostatní věci (např. mix) se mi nelíbil, dělá takovou vanu, která sice umí zvuk tak nějak nabrousit a zhutnit na spodku, ale na těle naopak vykleštit. A to si můžu udělat EQ a multiband kompresorem, extra krabice netřeba. I když výrobce samozřejmě tvrdí, že na to má svůj superúžasnej patent. V oblasti postprodukce a reklamy by ale díky tomu co dělá mohl posloužit dobře. Hlavně za ty prachy.
Jinak jedna z těch opravdových enhancer/exciter legend je tahle hračka http://www.aphex.com/204.htm ...občas se mihne i v bazarech.

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Dik,
myslim, ze Brooklyn / juanita juarez ma pravdu, spatny signal nejde nicim vylepsit. Ja kdyz semtam jednou za 2 roky nekde zahraju, tak vetsinou jde zvuk primo ze zvukovky do zesilovace, a vzdycky jsem tam chtel mit jeste nejaky hardwarovy limiter. Proto jsem si ted objednal BBE Maxcomp, ktery by mel mit zaroven BBE maximizer, zni to docela zajimave, pouze prizpusobit fazovy posun vzhledem k fyzice reproduktoru. Zaroven si ale semtam nahravam baskytaru a kytaru, takze to muzu vyuzit univerzalneji.
Erik
myslim, ze Brooklyn / juanita juarez ma pravdu, spatny signal nejde nicim vylepsit. Ja kdyz semtam jednou za 2 roky nekde zahraju, tak vetsinou jde zvuk primo ze zvukovky do zesilovace, a vzdycky jsem tam chtel mit jeste nejaky hardwarovy limiter. Proto jsem si ted objednal BBE Maxcomp, ktery by mel mit zaroven BBE maximizer, zni to docela zajimave, pouze prizpusobit fazovy posun vzhledem k fyzice reproduktoru. Zaroven si ale semtam nahravam baskytaru a kytaru, takze to muzu vyuzit univerzalneji.
Erik
ten aphex vypadá solidně, ty si ho někdy zkoušel?PELF píše:BBE v hw verzi se mi svého času docela osvědčil při nahrávání kytar, ale na ostatní věci (např. mix) se mi nelíbil, dělá takovou vanu, která sice umí zvuk tak nějak nabrousit a zhutnit na spodku, ale na těle naopak vykleštit. A to si můžu udělat EQ a multiband kompresorem, extra krabice netřeba. I když výrobce samozřejmě tvrdí, že na to má svůj superúžasnej patent. V oblasti postprodukce a reklamy by ale díky tomu co dělá mohl posloužit dobře. Hlavně za ty prachy.Jinak jedna z těch opravdových enhancer/exciter legend je tahle hračka http://www.aphex.com/204.htm ...občas se mihne i v bazarech.
Ano, s Big Bottomem jsem dělal několik let v rádiu, byla to druhá půlka 90. let a tenkrát jsme neměli jako dneska na výběr z tolika pluginů, abychom ho mohli třeba něčím sw nahradit. V oblasti postprodukce sloužil dobře, dost jsme ho používali na úpravu voiceoverů. Tady si kdyžtak o něm můžeš něco přečíst http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=113 Jo a ještě jsem si vzpomněl, že jsme tím prznili basovou linku z Rolandu R8 (zvukaři na akcích nás za to milovali
)

Naposledy upravil(a) PELF dne 23 kvě 2010 12:45, celkem upraveno 1 x.
Studio ATLAS
Studio ATLAS
celkom komicke citat niektore nazory tu ..
Co třeba? Taky se rád zasměju...Pytkin píše:celkom komicke citat niektore nazory tu ..

Studio ATLAS
Studio ATLAS
bbe v hw verzii je 1:1 so sw verziou... a obe su dost bieda
Co jsem slysel ukazky na netu, tak na kytaru to znelo uplne skvele. V pondeli to otestuju, tak jsem zvedavy, hlavne vysledkem nema byt lepsi zvuk, ale prirozenejsi. No snad to nebudou vyhozene penize.kexik píše:bbe v hw verzii je 1:1 so sw verziou... a obe su dost bieda
ja myslim ze prirodzenejsi zvuk treba riesit prirodzenejsim snimanim , nez dohanat dakou krabicou s nazvom MEGA SUPER TRUPER .. ale ja som asi staromodny ..