Český manuál na TC HELICON VOICELIVE RACK

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
roland

Český manuál na TC HELICON VOICELIVE RACK

Příspěvek od roland »

Zdravím všechny audio nadšence a muzikanty a obracím se na vás všechny s prosbou. Nevíte někdo z vás náhodou, jak se dá opatřit český manuál na TC HELICON VOICELIVE RACK, aniž bych musel draze platit za překlad z anglického, který je ke stažení volně na netu? Koupil jsem efekt na inzerát a když jsem se pídil po původu, kde jej prodávající koupil, že k němu nemá manuál, řekl mi, že v Německu u Thomanna a ten český manuál samozřejmě nedodává. Ovládání tohoto efektu je hodně složité a bez manuálu to asi nepůjde. Český distributor mi nabídl manuál za 540 Kč + poštovné,což je samozřejmě příliš moc. Za těch pár listů vytisknutých na laserové tiskárně jsem ochoten akceptovat cenu do 200 Kč.

Stan

Re: Český manuál na TC HELICON VOICELIVE RACK

Příspěvek od Stan »

Co jsem tak koukal tak klasicky uzivatelsky manual ma 86 stranek (coz neni malo). Pokud je preklad tohoto manualu za 540kc (to je cca 6kc na stranku) tak nevim jestli ho poridis nekde levneji. Existuje jeste jedna dokumentace ktera ma jen 17 stranek a je uvadena take jako manual ale to je jen uvodni intro. Zeptej se jich kolik ten jejich preklad ma stranek pokud to bude okolo 90-ti jako original pak je ta cena ferova. BTW Smir se s tim ze technicka literatura vcetne manualu neni levna zalezitost.

Original (USERS MANUAL):
http://www.tc-helicon.com/en/support/manuals/?pid=9519

roland

Příspěvek od roland »

Cena 540 Kč je běžná cena knihy z oblasti technické literatury o 300 str., vázané v pevné vazbě a tištěné na křídovém papíře s barevnými ilustracemi a fotografiemi. Za 86 str. černobílého tisku bez vazby je to opravdu hodně. Pracoval jsem hodně let v tiskárně a cenové kalkulace jsem dělal....

Stan

Příspěvek od Stan »

Nic proti. Hlavne jde taky o to kolik stoji preklad ( AN/CZ za Normostranu) a za druhe kolik se predpoklada prodej. Technicka literatura neni beletrie a preklad by mel delat clovek ktery tomu rozumi a umi jazyk nebo by mel byt prizvan odbornik na problematiku jako poradce pri prekladu. Proto je preklad technicke literatury drazssi jelikoz to nemuze delat kdejaky student jako je tomu napr. u prekladu turistickych pruvodcu. Videl jsem par prekladu do cestiny ktery evidentne byly vytvoreny s nedostatkem znalosti z oboru a preklad byl matouci. Myslim ze napriklad u Reaperu byl preklad katastroficky ci lepe receno me pobavil. Stale si myslim ze cena je v poho, prekladova agentura by si rekla o mnoho vice. Jedina moznost jak ho ziskat levneji je najit majitele tyhle jednotky kdo ten manual ma a nabidnout mu neco za kopii.

roland

Příspěvek od roland »

Právě to hledám. Pokud se najde majitel této jednotky , rád mu zaplatím i za oskenování a poslání mailem.

Odpovědět