channel strip/ Compressor

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Ivo
Moderátor

Re: channel strip/ Compressor

Příspěvek od Ivo »

bst921 píše:v tejto cenovej kategorii je toto podla mna idealna volba - kvalitny Neve klon preamp za par eur takze sa ti do ceny vojde este slusny kompressor
http://www.mamut.net/controls/shop/shop ... u&pid=2445
Zkoušel jsi to ?

revorus

Příspěvek od revorus »

nepovedal som, ze mi vyhovuju ale, ze su dobre a nebolo by zle mat lepsie..a channel strip je dobra volba ked clovke chce mat kompressor a preamp,EQ v jednom co ja chcem mat...
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

fova

Příspěvek od fova »

Obvykle plati, ze levnejsi "all in one" zarizeni jsou kompromisnim resenim (v negativnim slova smyslu). I pokud exceluji v jedne oblasti (napr. preamp), v jine jsou obvykle slabsi (napr. EQ).
Spise doporucuji porizovat kazde zarizeni zvlast, nez kupovat levny channel strip.
U pouzitych veci by ses mohl dostat na pro tebe zajimave ceny.

A co si preamp za par tisic postavit?
./viewtopic.php?t=7130&start=0
Pro me urcite lepsi nez takovy SPL Goldmike 9844.

Stejne tak jsou DIY kity i na stavbu EQ.

revorus

Příspěvek od revorus »

Fova ten topic mi nejde otvorit ...kazdopadne urcite je lepsie kupovat samostatne ked kazdy kus je kvalitny a zvlast vybrany ale chapes s rozpoctom okolo 500 eur to hned tak nedam...na ten SPl track one mate aky nazor?
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

fova

Příspěvek od fova »

Zkus na to kliknout znovu. Jak jsem upravoval ten prispevek, tak se mi v jednu chvili zneaktivnil ten odkaz.

Se SPL Track One nemam zkusenost. Mam tady jen 9844.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Proč pořád přemýšlíš o channelstripu ? Kompresor nebo EQ v přístroji za 500 EUR asi nebudou stát za moc a pluginy můžu udělat lepší službu. Soustředit se na preamp může být myslím plodnější.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Taky myslim, ze to bude lepsi cesta.

revorus

Příspěvek od revorus »

okej chalani popozeram sa po nejakom preampe...takze Goldmike nic...:)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Goldmike je v pohode. Kazdej preamp je na neco vhodnejsi, na neco min, zaroven ale s temer kazdym musis byt schopnej natocit temer cokoliv, takze bych to zas nejak zvlast nehrotil ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tiez som kupil do studia channel strip s tym ze COMPRESOR a EQ pri nahravani treba .. prax ukazala , ze COMP a EQ su stale vypnute .. tie sa riesia az v nuende ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Eq na channelstripu chapu pro paskovy mikraky, kde vis, ze ti budou trochu schazet vejsky a tak je pridas na hezkym analogu rovnou pred AD.

Kompresi na channelstripu chapu tak v 50% pripadu, malokdy sem litoval, ze sem treba vokaly nahral uz s trochou komprese z varimu... proste to tomu dalo charakter a vyrovnalo to vsechno dost bezbolestne. V kompu pak pouziju min komprese. Treba na rhodese nebo basu to je taky zajimavy, ta barva se obcas moc hodi.

Kdyz preskocim mikrak, tak dobrej preamp a dobry AD jsou uplne nejvic dulezity a vsechno ostatni uz sou jenom doplnky. Trojice mikrak-preamp-ad, ktery sou na urovni dokazou proti obych zvukovkam za jinak stejnejch podminek udelat daleko uveritelnejsi a min povrchni zvuk, kterej drzi a da se s nim dobre pracovat dal kdyz je treba.

fova

Příspěvek od fova »

revorus píše:okej chalani popozeram sa po nejakom preampe...takze Goldmike nic...:)
Ted nechapu, jak to myslis. Goldmike 9844 je preamp od firmy SPL. Neni to channel strip, ale jen preamp - tedy to, co ti tady celou dobu vnucujeme.

A pokud jsi me pochopil tak, ze Goldmike je nic moc preamp, tak tak jsem to rozhodne nemyslel. Za ty prachy je to skvela volba.
Jen ten postaveny klon SSL 9000 me uspokojuje zvukove vice.

bst921

Příspěvek od bst921 »

Ivo píše:
bst921 píše:v tejto cenovej kategorii je toto podla mna idealna volba - kvalitny Neve klon preamp za par eur takze sa ti do ceny vojde este slusny kompressor
http://www.mamut.net/controls/shop/shop ... u&pid=2445
Zkoušel jsi to ?
pocul som sample kde ho porovnavali s originalom, za tie peniaze mi prisiel velmi fajn...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Co to je za firmu to Golden Age ? nie su to dake cinske kopie ?

bst921

Příspěvek od bst921 »

Pytkin píše:Co to je za firmu to Golden Age ? nie su to dake cinske kopie ?
iste, nieco ako Chameleon Labs...

Odpovědět