dbx160

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
nemo

dbx160

Příspěvek od nemo »

Zdar, jen takový pokus, nevíte o někom, kdo by měl tenhle kompresor ve studiu nebo v live racku na Ostravsku nebo Sev. Moravě?
Potřeboval bych si ho vyzkoušet na basu a porovnat se současným kompresorem Maxon CP9Pro+ (který má být údajně "dbx in a pedal"..)

Dík, když tak do SZ.

syncro

Re: dbx160

Příspěvek od syncro »

nemo: Na Ostravsku nevím, ale když mi pošleš wav a řekneš si, jak chceš dbx160 nastavit, tak ti to nahraju zpět a někam uploadnu. Jinak musím říct, že dbx160 (já mám dbx160A) je na basu zdaleka to nejlepší, co jsem měl zatím možnost používat. Vzhledem k docela příznivé ceně bych se na experimentování s "klony" a napodobeninami vykašlal a koupil bych originál, který ti vydrží "na celý život" 8-)

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

nemo

Příspěvek od nemo »

Jo, jdu tímhle směrem.. :) akorát se mi nechtělo jít do racku, ale odhodlávám se..

A dík za nabídku, zvážím to..

Jinak právě ty pochybnosti ohledně případného kvalitativního skoku nahoru u DBX160 mám díky hodně kladným ohlaslům právě na ten Maxon http://www.maxonfx.com/Nine_CP9.php.

Psal jsem PM týpkovi co používal oba dva:

Hi pickles, it looks like you are one of the few that have direct experience with both Maxon CP9-Pro+ and dbx 160 compressors.
Currently I own the Maxon CP9-Pro+. I like it, but, you now, one is always trying to get something better..
Now I am eyeing the rack dbx 160(a/x/xt) units. (or cheaper 166xl).
What would dbx bring over the Maxon? (obviously apart from form factor differences)
Is it worth to make a switch or is it just throwing the money away?

Odpoved:
IMO, nothing. The CP-9 is every bit as good as a 160, and better than a 166. The only comps I've used that I'd consider a step up are the Rane DC24 and LA-1 style opticals (like the Avalon 737, tube tech, etc ... I once used an LA-1 comp build into a vintage oscilloscope that was amazing). Neither one of those will produce as much rock n' roll punch as the CP-9 though!

A odpoved jeste jednoho na to same:

Hmm... You might get a little bit less noise from the rack units, and the older X and XT 160's have a tone quality that is just a bit "nicer" (scientific jargon there) than the more modern units. If practicality is more important to you than tonal subtleties, then the Maxon is just as good as the dbx units. If tonal subtlety is your thing, then a 160X or XT is worth trying for sure. The A and XL versions will not be any improvement over the Maxon.
Good luck!
-bongo

Tenhle ma s kompresory na basu docela dost zkusenosti :)
http://www.ovnilab.com/

syncro

Příspěvek od syncro »

nemo: Dík za ten odkaz na ovnilab, pěkná stránka.

Ten Maxon neznám, možná je to opravdu tak dobré, že si tou 160kou vůbec nepomůžeš. Chce to asi opravdu vyzkoušet a posoudit vlastníma ušima...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Odpovědět