DSP
-
DSP
Caute, rozhodujem sa medzi DSP kartami:
1. Universal Audio UAD-2 Nevana 64
2. tc electronic PowerCore FireWire
Ak mate skusenosti tak poradte.
PS: popise k tej TC karte pisu ze je kompatibilna len s plugin-mi od : Sony, Waldorf, TC- Helicon a Dsound. Ako to mam ako chapat? to je vsetko akoze ?
vdaka za komenty
1. Universal Audio UAD-2 Nevana 64
2. tc electronic PowerCore FireWire
Ak mate skusenosti tak poradte.
PS: popise k tej TC karte pisu ze je kompatibilna len s plugin-mi od : Sony, Waldorf, TC- Helicon a Dsound. Ako to mam ako chapat? to je vsetko akoze ?
vdaka za komenty
Re: DSP
ja myslim ze powercore je stale v hre .. minimalne 3 roky sa to bude dat este pouzivat , kym uplne neumrie windows 7 ..
no .. aby som ta uviedol do obrazu .. Universal Audio UAD2 (aj 1) je kompatibilny len s pluginmi od Universal Audio .. Ziadna ina firma na to pluginy nerobi ..fugamortis píše: PS: popise k tej TC karte pisu ze je kompatibilna len s plugin-mi od : Sony, Waldorf, TC- Helicon a Dsound. Ako to mam ako chapat? to je vsetko akoze ?
mit na to cas vzal bych malickou UAD jenom na par zasadnich pluginu, plus vetsi powercore sestricku pro reverby a vetsi rozmanitost
-
cakal som vacsiu rozmanitost, kazdopadne vdaka
myslim to tak, ze pro TC delalo hodne firem programming (nasi DSound, Access, Sonnox atp), dále maji opravdu povedené reverby i masteringové aplikace a digitální kompressory, UAD mají zase nejlepší simulace pásků a analogových kompressorů, limiterů a eq, neplatí to obecně, ale zeširokého pohledu ano... osobně bych koupil možná tu malickou USB UAD jenom kvuli LA2A, té nové simulaci STUDER pásku a nějakého zajímavého vintage EQ...
jinak mám nejradši verze kde si sám vybíráš pluginy... (na co mi bude 10 verbů? Každá DAW má už povedené reverby, pak už stačí koupit nějaké neotřelé native vst nebo au, rtas, jeden TC, jeden UAD a zdar, harkoristi si troufnou na pravé oldskuul pruzinovky, tc mastermashinu, nebo bricasti.. čijavim
Hodně lidí to řeší pouze Wavesama, ale člověk by se nedoplatil, navíc to žere CPU jak milka fialovou
uplně nejefektivnější varianta se jmenuje: TbT, Antress, Bootsy (+ pár dalších gratis pacientů) opakuju, že ve free instrumentech je neuvěřitelná síla, navíc jsou většinou tak dobře vyprogramované že žerou CPU jak somálec s kolikou... kupř. všechny moje dokončené věci z posledního roku (je jich asi 20) - vím není to žádná sláva, ale snažil jsem se, jsou dělaná pouze přes interní efekty a instrumenty v cubase, pár hardware nástrojů a akustických nástrojů, několik originálně získaných neslyšených samplů a HLAVNĚ KILOMETRY FREE VST`S (výše zmínění, plus Camel, Audiodamage, Lexicon, U-he, Tritone, SPL, SSL)
jinak mám nejradši verze kde si sám vybíráš pluginy... (na co mi bude 10 verbů? Každá DAW má už povedené reverby, pak už stačí koupit nějaké neotřelé native vst nebo au, rtas, jeden TC, jeden UAD a zdar, harkoristi si troufnou na pravé oldskuul pruzinovky, tc mastermashinu, nebo bricasti.. čijavim
Hodně lidí to řeší pouze Wavesama, ale člověk by se nedoplatil, navíc to žere CPU jak milka fialovou
uplně nejefektivnější varianta se jmenuje: TbT, Antress, Bootsy (+ pár dalších gratis pacientů) opakuju, že ve free instrumentech je neuvěřitelná síla, navíc jsou většinou tak dobře vyprogramované že žerou CPU jak somálec s kolikou... kupř. všechny moje dokončené věci z posledního roku (je jich asi 20) - vím není to žádná sláva, ale snažil jsem se, jsou dělaná pouze přes interní efekty a instrumenty v cubase, pár hardware nástrojů a akustických nástrojů, několik originálně získaných neslyšených samplů a HLAVNĚ KILOMETRY FREE VST`S (výše zmínění, plus Camel, Audiodamage, Lexicon, U-he, Tritone, SPL, SSL)
-
Haha, vdaka ti, tym "cakal som vacsiu rozmanitost" som myslel v kompatibilite s vst inych vyrobcov, ale fakt vdaka za koment. Inak toto bude urcene na komercne ucely a neviem do akej miery je mozne pouzivat free vst na komercne ucely ,ale musim to zistit. vdaka este raz
free vst muzes vesele pouzivat i k vydelecnym aktivitam (pokud programator, tedy vlastnik dila - ehm, tedy programu - nenapise, ze si uzivani pro komercni ucely nepreje)
no a jenom tak naokraj, asi je jasne, ze se tyhlety free vst nesmi prodavat... i takoví se našli!!!

no a jenom tak naokraj, asi je jasne, ze se tyhlety free vst nesmi prodavat... i takoví se našli!!!

-
- Profesionál
mam pocit, ze pod DSP kartou vidis zpusob, jak provozovat standardni VST a nezatezovat procesor -- ale na audio DSP resenich (ktery tu zminujeme) nebezi zadny standardni VST -- vsechno je to programovany ad hoc pro danou DSP platformu.fugamortis píše:Haha, vdaka ti, tym "cakal som vacsiu rozmanitost" som myslel v kompatibilite s vst inych vyrobcov, ale fakt vdaka za koment. Inak toto bude urcene na komercne ucely a neviem do akej miery je mozne pouzivat free vst na komercne ucely ,ale musim to zistit. vdaka este raz
-
Brooklyn / juanita juarez píše: mam pocit, ze pod DSP kartou vidis zpusob, jak provozovat standardni VST a nezatezovat procesor -- ale na audio DSP resenich (ktery tu zminujeme) nebezi zadny standardni VST -- vsechno je to programovany ad hoc pro danou DSP platformu.
No ja som mal len pocit ze je ten trh otvorenejsi pre druhe firmy a ich vst,ktore by slapali na DSP jednotke nejakeho vyrobcu. Ale uz mam jasno.
-
Prvotsky píše:jestli ty se neshanis po necem takovemhle...
http://www.museresearch.com/receptor2.php
To vyzera zaujimavo bohuzial to uz nieje moja cenova kategoria...
jako "dsp" muzes pouzivat treba laptop syncnuty s tvou zvukovkou