Pred nejakou dobou jsem si poridil Mpressor, nebudu popisovat zvukovou kvalitu tohoto kompresoru, je to moderni, dospely hi-end pristroj.
Vrhnu se rovnou na popis jednotlivych funkci.
Anti Log, zatimco vetsina kompresoru uvolnuje release v case linearne, coz Mpressor take umi, se spustenym Anti Log to dela tak nejak muzikalne. Vysledny zvuk je "prohly", coz dela prijemnejsi pumpovani nez u klasickeho uvolneni, hodi se to napriklad u tanecni hudby.
Auto Fast, je tady genialni funkce, nastaveni dobreho attacku byva nekdy problem, hlavne u rychlych zdroju.
Nastavim attack, aby kompresor znel dobre (nekreslil), nejrychlejsich peaku si nevsimam, tam je pomaly. Kdyz jsem spokojen se zvukem, zmacknu Auto Fast a voala nejrychlejsi peaky, transienty jsou zpracovany k plne spokojenosti, aniz by to melo vliv na stavajici nastaveni.
Gain Reduction Limiter, je dalsi lahudka, ktera jak nazev rika, limituje redukci zisku. Super funkce, diky ktere muzu dostat s velkym nastavenim prahu a pomeru, zaber treba pouhe dva dB.
Kdyz tento limiter omezi redukci zisku, rozsviti se zluta LEDka. Kolik celkove kompresor zabira zobrazuji cervene LEDky, ktere meni intenzitu jasu.
Negative Ratio, umoznuje vetsi lom nez u klasickych limiteru 1:nekonecno. Tato funkce umi pekne odkryt prostor, ale take hodne pumpovat a se spustenym Anti Log by se dalo rict pekelne.
Dobre nastaveni GR Limitu, prahu a vstupni urovne je u teto funkce nezbytne, zatim s tim laboruju.
Nivea Filtr, je hodne uzitecny audio filtr, s moznosti udelat nahravku svetlou nebo temnou, docilit Lo-Fi zvuku nikdy nebylo jednodussi.
Mel jsem tady skladbu od znameho, ktera byla trochu pod dekou, no problem pro tenhle filtr, pridal jsem zlehoulinka nad 2kHz a cele se to krasne odkrylo.
Je to dobry nastroj s moznosti nastaveni od 26Hz do 22kHz.
Tresnicka na dortu je moznost externiho sidechainingu. Zaverem nesmim opomenout krasne zpracovany manual a vubec samotny kompresor, ktery je postaveny jako tank, hold nemecka preciznost.
Moc, moc me bavi jeho charakter, umi byt jemny, neslysitelny, pro mastering jak delany. Zaroven umi pekne udery, aniz by nejak negativne zuzoval nebo zplostoval zvuk.
Jednoznacne laska na dlouho...
ich liebe Mpressor