hardwarový nebo softwarový kompresor?

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
votom

hardwarový nebo softwarový kompresor?

Příspěvek od votom »

Co myslíte, stačí pro HDR nahrávání softwarový kompresor (plugin)?
Já myslím že ne, ale jeden "kolega" mi tvrdí, že to stačí.
Přece tu zvukovku můžu lehce dostat "do klipu", a to mi ošetří ta kouzelná krabička od DBX :-), ne? (jinak řečeno - když do zvukovky přijde přebuzený signál, plugin už s tím přece nic nenadělá...)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

votom : spravne .. ono ale ide o to , ci komprimovat uz pri nahravani .. Jedna vec je ze si chces strazit spicky .. to ti staci limiter .. druha vec je ze chces komprimovat nahravku uz pri recorde .. tam je dobry kompresor .. a rozhodne analogovy pred prevodnikom .. komprimovat signal pri nahravani softwarovym kompresorom je blbost .. lebo to iste mozes spravit az pri mixazi ..

Ja osobne mam rad dobry kompresor uz na vstupe ..

shagy

Příspěvek od shagy »

pytkin a co je dobry kompresor? mne sa zatial najviac pozdvala modra dbx 160S, s ktorou som robil par rokov, no na doma mi pride dost finacne narocna...;(
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

shagy

Příspěvek od shagy »

votom) pokial si das pozor pri nahravani, tak staci komprimovat az sw...ale niekedy sa stane, hlavne pri speve a hovorenom slove, ze hlasne pasaze su dost hlasne, tak tam niekedy pomoze kompresor uz pri nahravani - ale pozor na nastavenie, co takto nahras uz neopravis...este je dalsie riesenie pouzivat 2 rovnake mikrofony, jeden nastavit normalne a ten druhy kusok tichsie...to znamena, tiche pasaze zoberies z normalneho nastavenia a hlasne pasaze (v pripade prebudenia normaneho) zoberies z toho mikrofonu, ktory mas tichsie a tym padom neprebudene...a niekedy je lepsie ako kompresor pouzit automatiku DAW.
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

kexik

Příspěvek od kexik »

shagy: pri tych dvoch mikrofonoch musi byt problem s fazou pri crossfade? alebo to myslis tak ze natvrdo prestrihat?
podla mna dnes pri 90dB prevodnikoch ide vsetko riesit sw... dobry kompresor je ale uzitocna vec, soft knee kompresiu podla mna sw veci nezvladaju tak prijemne, aspon tie co poznam

matucha

Příspěvek od matucha »

24bit a nahravat tak, ze nejhlasitejsi peaky sou -9dB treba... to mas potom jistotu, ze zdravej signal ti neklipne a ze pak vklidu pouzijes jakejkoliv sw kompresor a nebo proste automatizaci na vyrovnani dynamickejch excesu.

Odpovědět