HW efektove procesory navesene na zvukovku ?
juanita:
psal jsem v uvodu ....laka me predstava mit na zvukovce 8IN/OUT na IN1+2 vstup ze submixu nastroju nebo patchbaye, na vystupu 1+2 hlavni monitory a zbyle 6IN/6OUT vyuzit na externi efektaky...
mimochodem uz jsme to zkouseli na digi001 a slape to jak hodinky, okamzite jsem zalitoval vseho toho promarnenyho casu stravenyho hledanim softovych verbu a tech nervu a prskani a mlaceni hlavou do zdi proc to zni jak z prdele, priserny zjisteni ze i nejlevnejsi rev100 od yamahy zni lip nez nejlepsi dostupnej softovej verb, myslim ze mam jasno, koupim nakou rozumnou kartu 8/8 s rozumnym pomerem cena-vykon na externi efektaky, nastroje resim levnym obyc submixem a sampluju po jednom pres patchbay pred submixem, v zasade posledni dobou submix ani nepotrebuju, nastroje nahravam rovnou do audia pres patchbay, takze 6+6IO na karte zustane na HW efekty, hlavne verby a prznitka (distorze, sherman apod...)
rozhodne radsi jednou za cas zainvestuju par penez do HW krabice nez vysolit pres 30 litru jenom za Powercore+reverb, furt je to jenom reverb, takhle budu mit vic krabic = vic moznosti, kytarovy prznitka, kompresory, cokoliv, vsechno hezky do patchbaye, par kabilku na propojeni a trada, pro me osobne mnohem prijemnejsi prace nez se softem, s tim uz sem stravil casu vic nez je zdravo a vysledek totalni zklamani a zpruzeni, skoda ze me to netrklo driv prdnout efektak na zvukovku, fakt nechapu ze me to nenapadlo...
psal jsem v uvodu ....laka me predstava mit na zvukovce 8IN/OUT na IN1+2 vstup ze submixu nastroju nebo patchbaye, na vystupu 1+2 hlavni monitory a zbyle 6IN/6OUT vyuzit na externi efektaky...
mimochodem uz jsme to zkouseli na digi001 a slape to jak hodinky, okamzite jsem zalitoval vseho toho promarnenyho casu stravenyho hledanim softovych verbu a tech nervu a prskani a mlaceni hlavou do zdi proc to zni jak z prdele, priserny zjisteni ze i nejlevnejsi rev100 od yamahy zni lip nez nejlepsi dostupnej softovej verb, myslim ze mam jasno, koupim nakou rozumnou kartu 8/8 s rozumnym pomerem cena-vykon na externi efektaky, nastroje resim levnym obyc submixem a sampluju po jednom pres patchbay pred submixem, v zasade posledni dobou submix ani nepotrebuju, nastroje nahravam rovnou do audia pres patchbay, takze 6+6IO na karte zustane na HW efekty, hlavne verby a prznitka (distorze, sherman apod...)
rozhodne radsi jednou za cas zainvestuju par penez do HW krabice nez vysolit pres 30 litru jenom za Powercore+reverb, furt je to jenom reverb, takhle budu mit vic krabic = vic moznosti, kytarovy prznitka, kompresory, cokoliv, vsechno hezky do patchbaye, par kabilku na propojeni a trada, pro me osobne mnohem prijemnejsi prace nez se softem, s tim uz sem stravil casu vic nez je zdravo a vysledek totalni zklamani a zpruzeni, skoda ze me to netrklo driv prdnout efektak na zvukovku, fakt nechapu ze me to nenapadlo...
nemyslim si, ze bys dostal z yamahy rev100 lepsi vysledek nez pri pouziti napriklad Megaverbu z PoCo.
Alespon ja to s lexicon550 rozhodne neumim
s Mega dosahnu rozhodne lepsiho vysledku.
U kamose jsem slysel co dela VSS3 a dost se mi libi.
A tenhle reverb me presvedcil , ze je to pro me financne nejdostupnejsi cesta jak ziskat paradni reverb.
Ale jednou si ty HW krabice taky koupim (S6000,960L,atd.)
Alespon ja to s lexicon550 rozhodne neumim

s Mega dosahnu rozhodne lepsiho vysledku.
U kamose jsem slysel co dela VSS3 a dost se mi libi.
A tenhle reverb me presvedcil , ze je to pro me financne nejdostupnejsi cesta jak ziskat paradni reverb.
Ale jednou si ty HW krabice taky koupim (S6000,960L,atd.)

Martin: prosim te ja ale o megaverbu z poco nemluvim, mluvim o VSTckach, na tech sem se vylozene uvaril, megaverb z poco vcetne karty je neco za co musim zaplatit minimalne 23t pokud je v zakladni sade aspon u poco compakt, dalsi karty uz sou za 35t. a to sorry, za to mam uz solidni zvukovku 8/8IO a par dobrejch krabic kolem. Verim ze poco je dobry reseni ale furt dost drahy
fakt je ze kdybych mel poco s megaverbem nebo VSS3 apod tak bych tohle co resim asi neresil
fakt je ze kdybych mel poco s megaverbem nebo VSS3 apod tak bych tohle co resim asi neresil

No , kdo vi , treba je skutecne lepsi varianta koupit par krabic :
Napriklad:
Ensoniq DP2/nebo DP4 (za6/za10DP4) , Roland SRV3030 (za 6-7), Sony DPS-55M (za 5-6), a budes mit nejen verby - vzdyt tyhle stroje prece jen stavaly pred par lety okolo 30, 40 tacu. Je strasne jake HW podleha devalvaci. Za tyhle ceny (i levneji) se to z ebay.de da opravdu koupit
Napriklad:
Ensoniq DP2/nebo DP4 (za6/za10DP4) , Roland SRV3030 (za 6-7), Sony DPS-55M (za 5-6), a budes mit nejen verby - vzdyt tyhle stroje prece jen stavaly pred par lety okolo 30, 40 tacu. Je strasne jake HW podleha devalvaci. Za tyhle ceny (i levneji) se to z ebay.de da opravdu koupit
no prave, kazdej ma jinej xicht a da se to za par penez poridit, dneska se toho vsude vali spousta a valet se toho bude cim dal vic, lidi se hrnou delat vsechno v softu tak co s krabicema, nikdo to nechce tak de cena dolu, treba samplery, krabice za 100litru maj lidi problem prodat za deset, spis tak za bura ale i to stezi
neural : vsetko je vec pohladu .. mame v studiu M6000 kompletne nabitu vsetkymi algoritmami .. Vobec to nepouzivame , lebo PoCo a UAD su omnoho pohodlnejsie .. proste otvoris projekt a vsetko v nom je .. nemusis nic ladovat do ziadnych HW krabic .. atd .. vela HW krabic , znamena chaos v setupoch .. atd .. mozno ked robis jeden song 2 tyzdne je to ok.. ked za den robis na 10 roznych projektoch , je to otravne vsetko prestavovat ..
nojo to je jasny ze to je pohodlnejsi mit vsechno v jednom projektu, jenze to ja stejne nemam pac pouzivam HW masiny (syntaky atd) takze stejne musim vylejvat sysexy a ty ukladat do adresare songu, takze to samy pocitam ze bude s efektakama, proste pokud ma efektak 200 pozic, tak si holt po nahrani stopy do audia do compu ulozim prislusny nastaveni efektu do uzuvatelskejch pozic, nebo to vyleju do sysexu a ten vlozim do songu a je to, bezne takhle vylejvam hardwery a nemam v tom bordel, syntaku mam cca 6 tak pridam 2 efektaky ktery mi pokrejou verby na bici, zpev a par prznitek (ty ani zalohovat nemusim, proste je nahraju natvrdo a trada), co se tyce verbu na bici taky asi vis z vlastni zkusenosti ze to nakonec dopada tak ze pouzivas dve tri nastaveni co proste fungujou a peres to dokola skoro na vsechno pac to proste funguje, takze v tom vedu nehledam, to samy verb na zpev, experimentovat s cunarnama se da v softu, jak chci kvalitni prostor jdu na proverenej preset v masine a mam to tam
no nic, nechtel sem tady sam sebe presvedcovat, spis me zajimalo jestli jsem jedinej kdo to tak ma nebo chce mit nebo se to tak pouziva, jak vidim kazdej mate UAD + PoCo a trada
ja s tim taky problem nemam, jenom je proste porizovaci cena DSP karet pomerne velka a ja mam ten HW proste rad
no nic, nechtel sem tady sam sebe presvedcovat, spis me zajimalo jestli jsem jedinej kdo to tak ma nebo chce mit nebo se to tak pouziva, jak vidim kazdej mate UAD + PoCo a trada
ja s tim taky problem nemam, jenom je proste porizovaci cena DSP karet pomerne velka a ja mam ten HW proste rad

nejlepsi by bylo mit vsechny hw efekty propojeny digitalem a v Cubase jako External Effects se daji pouzit stejne jednoduse jako pluginy. Jenze jak uz tady pobliz bylo psano, ADAT procesory jsou palky a SPDIF resi jednu krabici. Navic toho taky moc neni z tech levnejsich. Treba starsi Roland SRV 3030D nesezenes. Z novych pripadaji v uvahu (ted to beru ze zjevne patrim s Neuralem do podobne vydelecne kategorie
) Lexicony rady MPX. Ty zneji hezky ciste, verohodne, ale tanecni muzice o kterou se budu snazit zadne zvlastni kouzlo nedodaji. To ty stary Rolandy a Bossy zase jo, i kdyz treba trochu sumi. Ja uz ma tech 8x8 zaplacanych komplet. Ted jsem koupil starsi BOSS VF1, ma jen digital vystup. Uz ho nemam kam zapojit. Leda primo do mixu, coz by byla skoda............takze kupuju analog/ADAT prevodnik. Jenom za ucelem vystupu do efektaku, ktery budou jako sendy. Alesis AI3 je ted levnejsi nez Behringer........pohravam si vsak s myslenku koupit za stejne penize starsi 20bit prevodnik lepsi provenience.

Naposledy upravil(a) peteness dne 27 kvě 2006 22:20, celkem upraveno 1 x.
no ja ted prave resim nakou levnejsi zvukarnu jenom na ty HW krabice, rekneme neco jako digi001 (da se za 8-10t. jenom ty ovladace ...) nebo ted treba EMU1820M (da se za 8-9t) aby to melo i ADAT pro dalsi rozsireni jak pise peteness o par radku vys, no a do SPDIFU treba casem zapojim profi dvoukanal AD-DA prevodnik, coz je ovsem zatim v kategorii snu ale nic neni nemozny a i s tim je potreba pocitat, takze zatim kartu do desitky + par krabic (neco uz mam neco dokoupim) a s tim uz se da solidne delat a je to za polovic ceny poco s reverbem ... o to prave jde, ale to uz jsem rikal..ehm, psal
na kvalite ty levnejsi zvukovky zas tak nezalezi, beztak na svoji muziku pouzivam dost prasoefekty a reverby co resim hlavne potrebuju vyhradne na bici a na zpev a to mi staci, tj. vystacim si s jednim nebo dvema, do zacatku klidne s jednim, distorze a fejzry apod. jsou i v softu dobry no takze takhle nejak to mam v ty palici zamotany a prodratovany

na kvalite ty levnejsi zvukovky zas tak nezalezi, beztak na svoji muziku pouzivam dost prasoefekty a reverby co resim hlavne potrebuju vyhradne na bici a na zpev a to mi staci, tj. vystacim si s jednim nebo dvema, do zacatku klidne s jednim, distorze a fejzry apod. jsou i v softu dobry no takze takhle nejak to mam v ty palici zamotany a prodratovany

jo a ze mi hardqwery sumi to uz neresim, spis naopak, uz sem nekde zminil jak sem vedl krutopu vyhlazovaci valku proti sumu a vsechno cistil, az jsem se dostal do stavu ze se muzika stala jaksi sterilni a nezazivnou a vytratila se zivost a syrovost, takze nechavam sum sumem a nechavam nastrojum jejich xicht at si je jakej je proste stary korgy by treba bez toho sumu nebyly takovy jaky sou a takovy je mam rad tak at si to klidne sumi jak chce (v ramci mezi samozrejmne)
Neural: Jeste mam volny fw port na compu a ten jednoznacene ceka na TC powercore. Ted jsem psal cloveku co si rika "Q" aka Überzone. Je to breakbeat a zvukove se mi zda lepsi nez konkurence, hlavne prostorovymi efekty. Cekal jsem ze pouziva naky hw reverby, ale chyba lavky. Pise, ze vsecko resi s UAD-1 a PoCo (hlavne Inflator) + Reaktor, Ohm Force atd. Jediny external co pouziva, je kompresor Alan Smart C1....Jestli teda nekeca 

inflator sem slysel u kamose z kapely na protoolsech a moooc dobrej efekt teda musim rict, prej se da na poco sehnat ... ehm ... jinak je celkem drahej, jako ostatne vsechny pluginy na poco, uad je na tom trochu s cenama lip ale zas ty verby nejsou takovy
kdyz to poco je fakt ale strasne mastny, vemu si karta se zakladnima pluginama bratru 35t. + inflator nejak asi 11t. + reverb baj voko dalsich 15t. + masteringovej M5 nebo jak se to jmenuje ted z hlavy nevim dalsich blabla par tisic ... no hrave je clovek na 50ti litrech a jak znamo s jidlem roste chut a kdyz uz vysolis 35 za kartu tak u zakladu nezustanes, treba ty oxford bundly to je priserne drahy .... to snad neni pro normalni lidi, ale prej teda kvalita naprosta dokonalost to se zas musi nechat
kdyz to poco je fakt ale strasne mastny, vemu si karta se zakladnima pluginama bratru 35t. + inflator nejak asi 11t. + reverb baj voko dalsich 15t. + masteringovej M5 nebo jak se to jmenuje ted z hlavy nevim dalsich blabla par tisic ... no hrave je clovek na 50ti litrech a jak znamo s jidlem roste chut a kdyz uz vysolis 35 za kartu tak u zakladu nezustanes, treba ty oxford bundly to je priserne drahy .... to snad neni pro normalni lidi, ale prej teda kvalita naprosta dokonalost to se zas musi nechat
pokud ozelis rychlost a jednoduchost ovladani a zalohovani setupu, pak HW krabice (Sony DPS ,SRV,DP2/4 ... ) nebudou vubec kvalitativne horsi volbou.
Aspon nebudes mit "stejny zvuk" jako vsichni kolem z PoCo.
Myslim, ze HW jsou pro praci dost inspirativni. A ten pocit, ze opravdu na procesor sahnes ... to dela svy.
Aspon nebudes mit "stejny zvuk" jako vsichni kolem z PoCo.
Myslim, ze HW jsou pro praci dost inspirativni. A ten pocit, ze opravdu na procesor sahnes ... to dela svy.