HW kompressor ovladany cez LAN

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

HW kompressor ovladany cez LAN

Příspěvek od Pytkin »

Nepoznate dakto daky kompresor ovladany na dialku cez LAN ?

pripadne USB ovladanie z pocitaca ..

Liquid Sound
Profesionál

Re: HW kompressor ovladany cez LAN

Příspěvek od Liquid Sound »

Co vim, tak třebas Neve 88xx rackový moduly maj USB port na recall.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Myslim, ze ty Neve veci nefunguji tak, jak si Pytkin predstavuje. Chce sedet v rezii a pres nejaky editor v pocitaci ovladat na dalku bez fyzickeho kontaktu outboard umisteny v jine mistnosti.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

možno to dobre nechápem.. ale ved každý kompresor ktorý je ovládatelný cez midi možeš ovládat aj cez USB... alebo?.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mas nejaky typ na kompresor ovladany cez midi ? hlavne aby sa na tom dako dali stelovat urovne ..

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ani moc nie :) jedine čo mi google vyplul ked som zadal "midi controlled compressor" je drawmer m500.. myslel som že je toho viac..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

M-one a Lexicon MX--- su ale skor "hobby" multiefekty, nez seriozny kompresor.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Ano jsou, ale kompresi umi... jak moc dobre nebo spatne je jina vec a jestli to vubec bude fungovat tak, jak si Pytkin predstavuje, je zase dalsi vec. Odkazy jsem seradil od hi-endu po low-end.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nehladam ziaden hiend .. ani kompresia nemusi byt daka zasadna .. skorej v podstate potrebujem limiter ..

ide o to .. ked mam gain velky .. tak je vsetko OK .. ale sem tam sa dakto priblizi k mikrofonu a prevali to .. takze sme dali gain mansi .. cize uz sa mikrofon neprevaluje .. ale zase je to ticho .. cize chcel by som nieco , kde nastavim gain , ze signal bude trebars 30 dB pod nulou .. bude tam limiter a na vystupe gainup +30dB .. cize bezne signaly budu zrovnane do nuly .. a ked sa nahodou dakto do toho opre , tak zapracuje limiter a nedojde k digitalnemu skresleniu .. v principe by toto vsetko spravil analogovy kompresor/limiter .. ale ten nebudem vediet na dialku ovladat .. a kedze je to umiestnene mimo dosah , lepsie by bolo mat moznost to dako dostavit .. kludne tam hodim dake male PC s windowsom a teamviewerom sa na to pripojim .. Alebo uz rozmyslam daco co je ovladatelne cez midi a budem tam posielat sysexi z linuxu .. linuxovy box tam uz mam .. ten streamuje video von .. len to audio je stale nedotiahnute ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

S tym Lexiconom MX--- skusenosti mam. Kedysi som pouzival MX200 s kapelou, nieje to teda ziaden Hi-end, ale da sa to pripojit cez USB a mozes to pouzivat normalne ako plugin, ovladas to cez okno v DAW alebo standalone aplikacii (MX edit), pricom do toho dnu aj von mozes ist bud analogovo, alebo cez SPDIF. Je to dvojkanalovy procesor, pricom to mozes zaradit ako 2xmono, 1x stereo alebo kaskadu za seba. Ovsem, ja som to pouzival na reverby. Ako pouzitelny je ten kompresor, resp. ake parametre ma nastavitelne neviem. Lezi mi to ale dodnes doma, takze ak by si chcel vyskusat, mozem pozicat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hammond : jo cize cez ten MXedit to viem nastatovat .. zrejme vsetko okrem vstupneho gainu , kery je fyzicky potenciometer ..

ahh .. ty si z BA , tak to by sme mohli zmanagovat ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Jasne. PM alebo mail.

delayko
Vybavení

Příspěvek od delayko »

A neda sa to nastavit na kompresore/limitery napevno? a nemusis nastavovat nic na dialku. inak vyraba sa sa aj automix taky a podla mna by si na mojom compresore uroven neprevalil ani znahodou.
Chain: mic preamp > compress. > mix > etc. a nemusis s tym nic robit.
Riesia to takto v konferencnych miestnostiach, v kostoloch, a vsade kde chce nejaky pako recnit.
Ja ti zistim ako maju vyriesenu tu automatizaciu treshholdu.

delayko
Vybavení

Příspěvek od delayko »

toto pouzivaju na leveling apod. aplikacie

http://www.axxent.de/english/amv-7240.html

Odpovědět