Jak na externí kompresor

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Amorph
Moderátor

Re: Jak na externí kompresor

Příspěvek od Amorph »

je tam hlavne hodne prace pro eq a trochu pro kompresi a nejaky reverby jsou taky potreba. Vokaly se musi nahrat znova a normalne, tohle je v podstate nepouzitelny. Bici mi prijdou jako dobrej vychozi bod a urcite pujdou dotahnout. Kytara je docela fajn a basa je mozna trochu blativa, ale jde to.

Rozhodne z toho vyplyva, ze hw kompresor je skoro to posledni co ti chybi.

matucha

Příspěvek od matucha »

No tak ja bych se nejdriv pokusil ty vokaly zasadit do mixu a pak premejslet o tom, jestli to nahodou neni +- vpoho. Jinak je jasny, ze jestli mas jenom dynamickej mikrak na vokaly, tak bys moh popremejslet o nejaky Oktave nebo necem obdobnym a nejakym rozumnym predzesilovaci. Co mas vubec za interface/zvukovku? Jakej je tvuj nahravaci retezec?

Jinak souhlasim s amorphem, ze analog kompresi muzes ted nechat klidne stranou, protoze slabiny mas uplne nekde jinde.

Jaky mas monitory? Nemichas nahodou na sluchatka?

Kucza

Příspěvek od Kucza »

Zvukovku mám Motu 8 pre,monitory M-audio BX8a Deluxe,kytary nahrávám linkou bud přes Marshall jmp-1,nebo Mesa recording preamp,modulace T.C electronics G-Major,zpěvy nahrávám do sterea Shure betou,a kondíkem neumann,předzesiloju je zbastleným lampáčkem,bicí kompletem Shure,jinak na bicí ještě přímo při nahrávání používám limiter a gate na tomy,kopák a snare to je asi vše podstatný ,posléze používam efekty z TC powercore

c9000

Příspěvek od c9000 »

poslechl jsem si to, až to smícháš ze základních stop do podoby takový že to bude mít celistvej zvuk a nebudou tam takový chyby co tam ted jsou, potom začni řešit věci jako kompresory apod. V tomhle směru ti nejvíc pomůžou zkušenosti, nebo člověk co ti to líp smíchá. Ale ty vokály to chce nahrát znova a pořádně.

Kucza

Příspěvek od Kucza »

beru tvůj názor,ovšem žádného člověka na to nechci,chci si na to dojít sám popřípadě s výpomocí :wink:

Kucza

Příspěvek od Kucza »

a jěště,co bereš za tak závažnou chybu?třeba dejme tomu u ready to fly,když nebereš v potaz vokály na kterých sme se shodli že sou naprd nahraný?

c9000

Příspěvek od c9000 »

stáhni si třebas balík free pluginů od Kjaherus :http://www.kjaerhusaudio.com/download.php
Je tam vše co budeš potřebovat a zkoušej to aplikovat na stopy.

matucha

Příspěvek od matucha »

Kucza píše:Zvukovku mám Motu 8 pre,monitory M-audio BX8a Deluxe,kytary nahrávám linkou bud přes Marshall jmp-1,nebo Mesa recording preamp,modulace T.C electronics G-Major,zpěvy nahrávám do sterea Shure betou,a kondíkem neumann,předzesiloju je zbastleným lampáčkem,bicí kompletem Shure,jinak na bicí ještě přímo při nahrávání používám limiter a gate na tomy,kopák a snare to je asi vše podstatný ,posléze používam efekty z TC powercore
Aha, to je celkem vpoho sestava (neznam ty monitory).

Limitovat, gejtovat bici smerem dovnitr mi nepride uplne nutny a vyhodny.

Jak nahravas vokaly? Pises do sterea dvema mikrakama. To znamena, ze postavis "talenta" mezi dva mikraky a on zazpiva? Moc tomu nerozumim.

matucha

Příspěvek od matucha »

c9000 píše:stáhni si třebas balík free pluginů od Kjaherus :http://www.kjaerhusaudio.com/download.php

Pise ze ma powercore... tam je taky vsechno ;)

kucza>
Hele me ta hudba pride ze je ok, az poresis vokaly, tak podle me teprv zacne vylejzat, co je dalsi problem, ted je ta hudba fakt moc daleko (v mixu) na to, abych k tomu umel zaujmout nejakej postoj.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Ready tu fláj RMX:): Bicí sou strašně vzadu, vytáhnout v mixu - EQ- vejšky, kompresor at pořádně kopou, Basu tam nějak necejtím, kytary nejsou zas tak špatný, bubeník je chvílem zdá se mi mimo, to se ale dá vystříhnout a dorovnat, místama jsou rytmický chyby. Ty vokály nahrajte znova. Tu písničku jak poslouchám potřetí docela se mi začína líbit, fajn song :wink:

Kucza

Příspěvek od Kucza »

no vokály nahrávám 2 způsoby dřív teda jen mono...
ale ted tím způsobem,že zpěvák nazpívá jakoby 3 stopy,nejdřív levý kanál,poté pravý,a pak střed ,následně to pak smíchám a je to dle mě daleko lepší než jen suché mono(krásné na tom je že každý ten track je jiný,ale "stejný" takže to zní dohromady pak pro mě daleko přijatelněji) ... jinak to stereo naháváni jěště tak , že udělám v cubase stereo stopu,a ke stereu přiřadím 2 vstupy na zvukovce,srovnám poměry mikrofonů ,přijde mi že se pěkně barevně doplňují když už nemám tu velkomembránu...

c9000

Příspěvek od c9000 »

matucha píše:
c9000 píše:stáhni si třebas balík free pluginů od Kjaherus :http://www.kjaerhusaudio.com/download.php

Pise ze ma powercore... tam je taky vsechno ;)

kucza>
Hele me ta hudba pride ze je ok, az poresis vokaly, tak podle me teprv zacne vylejzat, co je dalsi problem, ted je ta hudba fakt moc daleko (v mixu) na to, abych k tomu umel zaujmout nejakej postoj.
nojo, já to psal když to tam ještě nebylo :)

Kucza

Příspěvek od Kucza »

jsem rád že se ti líbí,zkusím s tím udělat co se dá ještě :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Vrstvit vokaly je celkem bezna vec, ale bacha to je vec, ktera se omrzi a dobry je ji pouzivat taky v kontrastu s jednim samotnym.

2 mikraky - muzes mit problemy s fazi a zadelat si na vic problemu nez ti ten pracnej zpusob vyresi. Nezeby se to obcas nedelalo tak, ze by lidi nepouzivali dva mikraky na hlasy, ale je to velmi velmi vzacny. Blby je totiz, ze kdyz se zpevak hejbe, tak mas promennou vzdalenost od obou mikraku a s tim se ti taky potom ruzne skladaj a muzou vznikat nepekny hrebenovy filtry. Doporucuju spis se zamerit na to snimat dobre vokal jednim mikrakem (to ze nemas velkou membranu vubec nevadi, i malomembrany fungujou na hlasy dobre).

c9000 - ja myslim, ze kdyz srovna vokaly do hudby, tak si to cely asi sedne tak ze potom pomery ostatnich veci nebudou potreba zasadne menit.
Kompresor na bici z duvodu "aby kopaly" sice chapu, ale casto mi pride, ze bici kopou nejlip bez kompresoru ;), na to bych daval bacha, to jestli fungujou a kopou dostatecne mi pride ze casto lezi spis v dobrym nabrani, vypomerovani a vyekvalizovani nez o kompresi (ktera muze tu vec doladit o par % tam nebo tam).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

po dalsim poslechu lehka oprava. V ready to fly ten vokal asi neni nabranej zas tak hrozne. V ty prvni veci mi to prijde horsi a to predevsim tim, ze je v tom slyset mistnost jako prase. Tohle bude vzdycky znit jak nahrany na hamu v koupelne. Ale jinak souhlas s tim, ze je potreba to usadit do mixu.

u toho vrstveni vokalu se mi osvedcilo je posilat do spolecny grupy s kompressorem, aby se to spojilo. Ale rozhazovani vokalu do sterea imho moc nefunguje, protoze to pak jednak prebiji vsechno ostatni a jednak se to pak prave uz nepoji a misto aby to ziskalo na sile, tak se to roztristi. Do sterea bych rozhodil jen nejaky podpurny sbory v refrenu, ktery budou ale porad min, nez hlavni vokal a rozzhodne ne uplne na stranu. Roztazeni do sterea bych resil spis reverbem, pripadne delayem, ale s tim na vokal opatrne.

vybavu mas asi celkem v poradku, pokud budeme verit tomu, ze tvuj zbastlenej predezesik hraje dobre:) A ty monitory asi nebudou zadnej zazrak, ale neco se na tom snad smichat da. Pro kontrolu se ti urcite vyplati mit nejaky rozumny sluchatka (radove neco nad 3K). Kazdopadne tvuj smer ted musi byt nabirani zkusenosti s mixem.

Btw. pokud chces na vsechno prijit sam, proc se tady vubec ptas? Sice rozumim tomu, ze chces aby to bylo tvoje, ale kdyz se kouknes na praci nekoho zkusenejsiho, tak te to posune nejvic... tohle je remeslna zalezitost, proste normalni trenink.

jo a posledni vec, vetsi problem nez zvuk je pro me v ty nahravce rytmicka nepresnost kapely a falesnost zpevu.

Odpovědět