KEMPER PROFILING AMPLIFIER - zkušenosti, názory

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
delay

Re: KEMPER PROFILING AMPLIFIER - zkušenosti, názory

Příspěvek od delay »

Tak souhlasím, že 1x12 je základ, hlavně třeba čistej zvuk mi ze 4x12" přijde zbytečně nafouklej a nekonkrétní (někdy) - proto mám tendenci si myslet, že na velikosti bedny záleží. Další věc je, jak to sejmeš, jeden majk z blízka nebo třeba i zezadu, z boku, tam už se určitě projeví ta bedna a s tím dummy boxem je tohle pasé... To, že záleží na repráku samotném, jak je vybuzenej, jak kreslí a chová se s koncem je jasný. Samozřejmě respektuju, že máš daleko více zkušeností - já to vnímám na základě IR, kde se zvuky výměnou různých cabů dramaticky mění, ale to zase záleží, jak byl ten impulz dělanej - jestli jedním, dvouma nebo třema mikrofonama. Takže je to vlastně dost zamotaný :). No nic, čas ukáže...

delay

Příspěvek od delay »

carloff píše:Jen tak pro zajímavost poslední dvě alba Smashing Pumpkins byly nahrány jen se Salvation mods ( s 8 moduly), výkonovým zesilovačem a Palmerem PDI . Který prostě simuluje nějak reprák - má tam 3 polohy pro basy a treble. to je vše.žádné post impulsy nebo něco.
Vím o tom, že SP je používaj... Kemper zase třeba MUSE :), což můžeme shrnout, jako že vždy záleží jen na výsledku.

delay

Příspěvek od delay »

rastis píše: pokusy brat signal realneho aparatu a simulovat k tomu box, si neskusal nikdy ? mne toto prislo vzdy najlepsie riesenie na tiche nahravania. respektive, signal z koncaku som nikdy takto neskusal, len preamp, ale aj to mi pride pre mna max. uspokojive.
Nezkoušel no - když pak dělám na mixu, tak musím jít s latencí nahoru a hrát přes IR přes direct monitoring nemohu... ale uznávám, tohl eje jen pohodlnost. N apreamp se neomezuj, zkus i konec - stačí k tomu DI box, kterej umí převést silovej signál na linku nebo nástroják. Časem ho asi koupím nebo aspoň pučím a zkusím jen přes CAB v kemprovi - jdou tam konvertovat i IR z DAW, takže nějaký srovnávání asi provedu...

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

delay píše:Tak souhlasím, že 1x12 je základ, hlavně třeba čistej zvuk mi ze 4x12" přijde zbytečně nafouklej a nekonkrétní (někdy) - proto mám tendenci si myslet, že na velikosti bedny záleží. Další věc je, jak to sejmeš, jeden majk z blízka nebo třeba i zezadu, z boku, tam už se určitě projeví ta bedna a s tím dummy boxem je tohle pasé... To, že záleží na repráku samotném, jak je vybuzenej, jak kreslí a chová se s koncem je jasný. Samozřejmě respektuju, že máš daleko více zkušeností - já to vnímám na základě IR, kde se zvuky výměnou různých cabů dramaticky mění, ale to zase záleží, jak byl ten impulz dělanej - jestli jedním, dvouma nebo třema mikrofonama. Takže je to vlastně dost zamotaný :). No nic, čas ukáže...
No zezadu se berou jen otevřený bedny, navíc často ty IR nejsou sfázovaný pokud jsou více mikrákama, pak to prostě funguje jako takový filter EQ, Samozřejmě pokud máš třeba bednu s různýma reprákama tak to hraje jinak...třeba vintage 30 a WGS ET65 pak se ovlivnujou fázově jak hrajou a ten zvuk zdálky bude jinak.Zblízka bych na to nesázel.A 99 procent by šlo udělat blendem .dvou 1x12:)
Já v podstatě už dva roky nahrávám kytaru jen jedním mikrákem a zdá se mi to nejlepší...
Ad Muse: kempera mají naživo kvůli pohodlí / to beru/. pujčili si Salvation když se rozhodovali.A stáhli si ty zvuky do kempera- což mi přijde teda trapný:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

PS já to o těch Smashing Pumpkins neříkal kvůli Salvation ale kvůli tomu že nějaký bedny vůbec neřešili:)

delay

Příspěvek od delay »

Díky za informace, co se týče těch IR, tak samozřejmě musej bejt sfázovaný, když je koupíš z dobrých zdrojů, tak tam máš přesný údaje o tom, jak to bylo nabíráný, čím atd.
Reálnej aparát jsem točil většinou taky jedním mikrofonem, ale v rámci IR, o kterých se tady bavíme se jako reálnější jeví dobře sejmutá bedna z více spotů. Třeba jdu zase blbou cestou, ale nechci Kempera hned vracet, dokud neprověřím všechny reálný možnosti. Je možný, že nakonec skončím s tím dummyboxem :)

vasek

Příspěvek od vasek »

Přímou zkušenost s Kemperem nemám, ale jen taková drobnost: Jestli jsem to dobře pochopil, tak primárním účelem není koupit si Kempera + "impulsy" a hledat zvuky. Do toho profilování se totiž taky promítá zvuk a chování samotné kytary. Takže nejlíp by to mělo fungovat tak, že já se svojí kytarou vezmu Kempera, navštívím někoho se super aparátem a naprofiluju si tuto kombinaci. Potom buď doma nebo na koncertě mám k dispozici profil, který hraje hodně podobně.
Pokud jste si u Carloffa ve studiu jen sjížděli presety, tak to nebylo řekněme úplně to, k čemu je ta věc koncipovaná. Tím nechci kritizovat, jen upřesnit.

delay

Příspěvek od delay »

Ano Vašku, dá se říct, že to je hlavní "zbraň" nebo i funkce tohoto přístroje. Kytara se do zvuku promítá, jako moc záleží na tvůrci profilu, protože samotný profiling tvoří z největší části testovací signál, ovšem způsob jakým pak Kemprovi zahraješ a na jaký nástroj nepatrně ovlivní charakter, čili z některých profilů můžeš cítit třeba strata. Jinak od verze OS 3.0 jde dělat profily i preampů a powerampů, drtivá většina uživatelů se shoduje, že rozdíl nelze poznat :)

Já plánuju s kolegou natočit svůj a 3 další aparáty a mít tak "svůj" sound. Nicméně spousty dobře udělaných profilů zní prostě fantasticky a když přihlédnu k okolnostem, že bych se k těmto aparátům či boxům asi těžko dostával... :)
Naposledy upravil(a) delay dne 23 čer 2015 09:18, celkem upraveno 2 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

carloff: tak ono zalezi co tocis. U popiku a indierocku si vystacis s 1x12, ale pro metlu nebo cokoliv hutnejsiho ma ten vetsi box smysl. Resonancni frekvence bedny samozrejme zavisi i na velikosti bedny a dost vyrazne ovlivnuji jak to bude hrat zejmena ve spodnich frekvencich.

Nicmene k tematu, Kemper je zajimavej a bylo by super, kdyby delay dal casem i nejaky ukazky a dalsi poznatky zpraktickeho pouziti.

btw. amp profiling uz se objevil i v nativni verzi https://www.positivegrid.com/bias-desktop/

delay

Příspěvek od delay »

Amorph: To jsem ani nevěděl, že BIAS tohle umí... V rámci "simulací" je to SW, se kterým jsem se zabýval nejdéle, ale ikdyž to chvílema vypadalo hodně slibně, nenakroutil jsem nikdy nic, co by mne fakt uspokojilo (clean, crunch).

Co se týče ukázek - prakticky jediný, co má smysl jsou ukázky reálného aparátu oproti právě vytvořenému profilu - těch je již v tuhle chvíli na YT dostatek, stejně jako srovnání s BIAS nebo třeba AXE FX. Když mě něco zaujme a nahraju to, tak to pošlu, ale asi to nebude mít extra výpovědní hodnotu, buď to bude znít dobře nebo blbě, ale nemusí to vůbec znamenat, že je Kemper dobrej nebo blbej :)

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Amorph píše:carloff: tak ono zalezi co tocis. U popiku a indierocku si vystacis s 1x12, ale pro metlu nebo cokoliv hutnejsiho ma ten vetsi box smysl. Resonancni frekvence bedny samozrejme zavisi i na velikosti bedny a dost vyrazne ovlivnuji jak to bude hrat zejmena ve spodnich frekvencich.

Nicmene k tematu, Kemper je zajimavej a bylo by super, kdyby delay dal casem i nejaky ukazky a dalsi poznatky zpraktickeho pouziti.

btw. amp profiling uz se objevil i v nativni verzi https://www.positivegrid.com/bias-desktop/
No pokud beres jednim mikrakem zblizka tak je to fuk.vetsi box sice vyzaruje vice basu ale ne tech 15 cm od repraku.
aneb:
A close miced cab does not recognize the port in a ported cab and the openness and swirl of a half open back cab does also not get detected in a close mic situation.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

PS: aby nedoslo k omylu- myslim ze kemper je super nastroj na zive hrani a do studii, kde neni moznost nahravat s realnymi boxy.
budem dělat ve spolupráci se Salvation mods , autorizované ( na rozdíl wagenera) IR všech modulů. S 3 bednami.
Mikrofony- Sandhill, Sm 57 a M88, Roomy z EMI Abbey road ribbonů.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

carloff: tak na impulsy jsem zvedavej:) Co se tyce toho co se pise na gs, tak to je sice hezky, ale ja mam z praxe jinou zkusenost. A v podstate nevidim ani teoreticky duvod, proc by resonance a odrazy boxu nemely byt 15cm od repraku slyset. Mozna je to rozdil 10% a mozna je pro nekoho nepodstatny, ale ja ho tam teda vnimam.

EDIT: a jestli se nepletu, tak ta posledni citace se tyka neceho jineho nez rozmeru.

delay

Příspěvek od delay »

Ne, v pohodě, jde přeci jen o výměnu informací + každej máme hlavně na základě dostupných možností a získaných zkušeností přirozeně trochu jinej pohled na věc, ale to je mylsím zcela normální.

No, a když bude dělat IR-ka, nechcete zvážit i udělání třeba komerčních presetů přímo pro Kemper??? Věřím, že by si je pak mohl Tony třeba prodávat na pár babek a kdyby se to udělalo dobře, tak to nebude zanedbatelný. Kdyby jste neměli stroj, tak se klidně se svým "toustrem" hlásím do týmu :)
Edit: Nebo jsi myslel profily pro Kemper...???

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Amorph píše:carloff: tak na impulsy jsem zvedavej:) Co se tyce toho co se pise na gs, tak to je sice hezky, ale ja mam z praxe jinou zkusenost. A v podstate nevidim ani teoreticky duvod, proc by resonance a odrazy boxu nemely byt 15cm od repraku slyset. Mozna je to rozdil 10% a mozna je pro nekoho nepodstatny, ale ja ho tam teda vnimam.

EDIT: a jestli se nepletu, tak ta posledni citace se tyka neceho jineho nez rozmeru.
jasne rezonance slysis :) ale to je otazka pevnosti cabinetu ne velikosti.Dobře udělaný box nerezonuje. Vyzařování je druhá věc, probíhá ozvučnicemi - jako u každé bedny ale slyšet je až od určité vzádlenosti.takže ano pokud máme nejméně dva mikráky kde jeden je dál nebo nějakým způsobem bere krajními stranami cardiody vzdálenější ozvučnic nebo je roomový- ale většinou15 cm od sepakeru ti ten hluk zabije vše. Myslím že spousta lidí zaměňuje jak lze vybudit zesilovač na jednom speakeru a na 4. Prostě zesilovač 50W se na 1x greenbacku 30W nerozehraje jak by měl protože prostě není dodatečně vybuzený.A hraje prostě jinak.proto se ovšem používají výkonové brzdy a jiné věci,
Naposledy upravil(a) carloff dne 23 čer 2015 15:39, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět