Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
Re: Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů
pekne tvrde 'drevene' umi komprimovat pri spravnym nastaveni oxfordi kompresor, takovou dbx-like kompresi, kterou mozna chces (zminoval jsi justice), z toho snadno dostanes. jinak nabidka je fakt siroka. tubetech, oxford, uad, ssl... mne se nejvic na kopani osvedcil krome oxfordu zneuzitej ssl duende kompresor (paralelne).
jestli mas nejaky relativne oukej prevodniky, tak externi kompresor urcite umi udelat neco navic. nedavno sem chtel prodat svuj FMR really nice compressor, ale zapojil ho a rozhd' se, ze by to byla skoda. ale tuhle cestu bych volil jenom, pokud by ti sel snadno intergrovat do stavajiciho setupu, tj. jestli mas dost i/o a jestli delas v daw, ktery si snadno poradi s externim insertem, kompenzuje latenci a pracuje s nim jako s pluginem. protoze jinak, aspon moje zkusenost a pokud to vyzaduje vic nastaveni / kablovani, to clovek v produkcnim zapalu malokdy zapne.
chtel si kompresor a nekdo ti radi novou bednu, to je klasicka ezonovstina, ale ja se rad pridam, taky si to myslim. :]
jestli mas nejaky relativne oukej prevodniky, tak externi kompresor urcite umi udelat neco navic. nedavno sem chtel prodat svuj FMR really nice compressor, ale zapojil ho a rozhd' se, ze by to byla skoda. ale tuhle cestu bych volil jenom, pokud by ti sel snadno intergrovat do stavajiciho setupu, tj. jestli mas dost i/o a jestli delas v daw, ktery si snadno poradi s externim insertem, kompenzuje latenci a pracuje s nim jako s pluginem. protoze jinak, aspon moje zkusenost a pokud to vyzaduje vic nastaveni / kablovani, to clovek v produkcnim zapalu malokdy zapne.
chtel si kompresor a nekdo ti radi novou bednu, to je klasicka ezonovstina, ale ja se rad pridam, taky si to myslim. :]
- ECSON WALDES
- Profesionál
Nenech se zlakat jen z "hezkejch obrazku" UAD klonu.
Obecne potrebujes 2 zakladni compressory. Kdyz to hrube rozdelim - potrebujes jeden rychlej radikalni na kontury a pevny uchopeni transientu (bici / basy / perkusivni zvuky) a druhej kulatejsi kterej nezduraznuje attacky, ale naopak umi sytit a dodat plnost a barvu (leady, vokaly, charakterovy veci).
Obecne potrebujes 2 zakladni compressory. Kdyz to hrube rozdelim - potrebujes jeden rychlej radikalni na kontury a pevny uchopeni transientu (bici / basy / perkusivni zvuky) a druhej kulatejsi kterej nezduraznuje attacky, ale naopak umi sytit a dodat plnost a barvu (leady, vokaly, charakterovy veci).
- jsem.devka
http://www.uaudio.com/products/uad/uad2 ... index.html
# Includes Neve 88RS Channel Strip, Neve 1073 EQ, Neve 1081 EQ, Neve 31102 EQ EQs, and Neve 33609 Compressor plug-ins
# Includes “Analog Classics” plug-in bundle, featuring LA-2A Classic Audio Leveler, 1176LN/SE Classic Limiting Amplifiers, Pultec EQP-1A and Realverb Pro plug-ins.
# Access the complete UAD Powered Plug-Ins library, including: Manley, Empirical Labs, Roland, BOSS, EMT, Fairchild, Harrison, Helios, Little Labs, Pultec, SPL, Teletronix and more (sold separately).
Brooklyn: zkusim polaborovat s tím oxford compressorem. nejsou tam presety to bude pro mě obtíž
Ecson Waldes: Takže to nemám brát? Co bys doporučil ty za kompresory? (pro mě dostažitelné) díkydík
Matucha: to je mi jasný díky za radu. Ani Trent nevykouzlí fajnově znějcí basu zahranou na podpáždí.
Já potřebuju krutej kompresor na veškerou syntetiku z moogu voyageru, reaktoru atd... Takže tenhle pack co jsem teď nalinkoval zbytečná investice? takže koupit radši starší UAD1 a k ní 4K kompressor (podobný design má waves ssl kompresor, ale zvuk asi jinde?
) A k ní UAD 88RS? 1176 mám, začnu víc používat. myslel jsem že je to hlavně limiter...
a neporadíte někdo chain na vostrý vokály prosím?
# Includes Neve 88RS Channel Strip, Neve 1073 EQ, Neve 1081 EQ, Neve 31102 EQ EQs, and Neve 33609 Compressor plug-ins
# Includes “Analog Classics” plug-in bundle, featuring LA-2A Classic Audio Leveler, 1176LN/SE Classic Limiting Amplifiers, Pultec EQP-1A and Realverb Pro plug-ins.
# Access the complete UAD Powered Plug-Ins library, including: Manley, Empirical Labs, Roland, BOSS, EMT, Fairchild, Harrison, Helios, Little Labs, Pultec, SPL, Teletronix and more (sold separately).
Brooklyn: zkusim polaborovat s tím oxford compressorem. nejsou tam presety to bude pro mě obtíž
Ecson Waldes: Takže to nemám brát? Co bys doporučil ty za kompresory? (pro mě dostažitelné) díkydík
Matucha: to je mi jasný díky za radu. Ani Trent nevykouzlí fajnově znějcí basu zahranou na podpáždí.
a neporadíte někdo chain na vostrý vokály prosím?
Na vostry vokaly tupej mikrofon ;]
- jsem.devka
s timhle bundlem bych si ještě za 100 dolarů dokoupil Plate 140 reverb a nebo ten 4K kompresor. a mohl bych fungovat podle mě zase o něco líp. Akorát ten třetí bod Access the complete UAD powered plugins library doufám že znamená že je to v ceně???
- ECSON WALDES
- Profesionál
Tak ono plati ze k dosazeni hledanyho vysledku nepotrebujes balik ve kterym je sto pluginu. Spis jde oto mit jich par ktery ti sednou. Kazdej preferuje neco jinyho podle toho co dela za muziku nebo co mu compressor nabizi nebo cim ho inspiruje.jsem.devka píše:
Ja pouzivam jen tyhle 3 compressory, mam je moc rad. nic vic nepouzivam. Ostatni mam vse v analogu.

- jsem.devka
ECSON všechny mám, takže zůstanu zatím u nich. A od Poco používáš co všechno za pluginy, není-li to tajemstvím? Ten Neve RS88 mi ale pořád leží v žaludku..
Me treba staci na kompresory jenom UAD, je otazka co si clovek vybere, moznosti a kvalita je dneska vyrovnana jak u DSP nebo non-DSP reseni. Neocekavej, ze s UADem vejdes do nejakyho jinyho zvukovyho sveta, jsou to jenom fajn nastroje a rozhodne to nejsou hezky obrazky o nic vic nez waves. Vyhoda UADu je, ze se neda ukrast. Nevyhoda je trocha latence a omezeni vykonu DSP.
Takze je to jenom na tobe, jestli si spis vyberes cestu Waves a spol. nebo nejaky DSP reseni. Kazdymu vyhovuje neco jinyho a jinak se diva na politiku tech spolecnosti, co ty pluginy vyvijej. Jestli uz mas koupeny wavesy, tak na uad vklidu zapomen, pokud nechces nejaky specificky emulace, ktery nikdo jinej nema (RE201, EMT140...).
Kdyz mas vetsinu zvuku ze syntaku, tak temer vzdycky muzes nastavit generovani zvuku tak, ze je prakticky nemusis dal kompresovat a ekvalizovat. ADSR
, kompresory pak potrebujes spis na sidechainovany pumpovani a na groupy, kde maj stmelovaci funkci.
Takze je to jenom na tobe, jestli si spis vyberes cestu Waves a spol. nebo nejaky DSP reseni. Kazdymu vyhovuje neco jinyho a jinak se diva na politiku tech spolecnosti, co ty pluginy vyvijej. Jestli uz mas koupeny wavesy, tak na uad vklidu zapomen, pokud nechces nejaky specificky emulace, ktery nikdo jinej nema (RE201, EMT140...).
Kdyz mas vetsinu zvuku ze syntaku, tak temer vzdycky muzes nastavit generovani zvuku tak, ze je prakticky nemusis dal kompresovat a ekvalizovat. ADSR
- jsem.devka
tak nějaký hw compressor? http://www.uaudio.com/products/hardware ... index.html tohle by se dalo použít? mají dobrou akci.
matucha a co používáš za kompresory od těch uad?
tak na to uad2 neve 2 teda zatim kašlu. ale dokoupil bych určitě něco na to powercore, mám tam spoustu nevyužitýho dsp prostoru.
pre Powercore su najlepsie veci VSS3 reverb, CL1B kompresor, MD3 mastering...?
matucha a co používáš za kompresory od těch uad?
tak na to uad2 neve 2 teda zatim kašlu. ale dokoupil bych určitě něco na to powercore, mám tam spoustu nevyužitýho dsp prostoru.
pre Powercore su najlepsie veci VSS3 reverb, CL1B kompresor, MD3 mastering...?
- ECSON WALDES
- Profesionál
Ja bejt tebou dam HW chvilku cas, myslim ze kdyz se rozkoukas mezi sw compressorama tak se ti lip pak bude vybirat i HW, protoze budes ramcove tusit co kterej compressor nabizi. Dobrej klon je originalu casto hodne hodne blizko, sw firmy se hodne snazej aby nabidly zvuk jako maj HW originaly.jsem.devka píše:tak nějaký hw compressor?
PoCo mi prijde ze dava smysl jen s reverbama 6000. Jeji interni compressory jsem si u nej nikdy moc neoblibil, neprislo mi ze jsou necim jedinecny nebo ze by mi sedly do ruky. Jen muj pocit. Pokud PoCo nepouzivas tak ji spis prodej a investuj do native pluginu, zbavis se latence ktery jsou s DSP nutnost a budes mit velkej vyber. Doporucil bych ti treba pluginy ktery dela http://softube.se Maji hodne hezky kousky. Konkretne TubeTech EQ1a a compressor CL1B. moc hezky klony. SW CL1B jsem planoval koupit protoze se mi moc libil, ale nakonec jsem kupil HW TubeTech CL1B. se Softube clovek neslapne vedle.jsem.devka píše:ECSON všechny mám, takže zůstanu zatím u nich. A od Poco používáš co všechno za pluginy, není-li to tajemstvím? Ten Neve RS88 mi ale pořád leží v žaludku..
Updatni na Ableton 8.2
Softube vyrobilo pre ableton 2 nove nativne fx pluginy a su fakt fajne
AMP a CABINET.
jsem.devka: jestli mas a pouzivas Reaktor, tak urcite vyzkousej Two knees compressor z jeho knihovny (je to v sekci ensembles/classics). Velmi casto do nej posilam paralelne bici grupu na ziskani uderu a podporeni transientu a funguje to myslim velmi dobre. Pak taky na tvrdy udery casto pomuze nejakej transient designer a ten s oblibou pouzivam free digital fishphones dominion.
Hodne pouzivam LA3A a 4K. Po nich saham nejcastejc.jsem.devka píše:matucha a co používáš za kompresory od těch uad?
Pak taky 1176 a LA2A (ale LA2A min... hlavne od ty doby co mam LA3A, ktery mi sedi na vic veci).
Fairchild a Neve 33609 se mi dostavaj spis na nejaky groupy, ale neni neobvykly, ze je nepouziju v projektu vubec.
Fatso na groupach nebo na konci nebo jako de-esser ma hodne vyuziti.
Precision limiter mam taky v kazdym projektu... i vickrat.
Softube je urcite zajimava alternativa k UAD.
Z tech levnejsich variant i treba kompresor od Sonalksis je neuveritelnej pracant, nebo ten Blockfish od Digitalfishphones je taky gut. A jeste se mi libi hodne i Stillwell Rocket.
S tím Sonalkisem souhlas, používám ho furt a spokojenost, ostrej kompresor na bicí je třeba Transient monster.BS píše:Z tech levnejsich variant i treba kompresor od Sonalksis je neuveritelnej pracant, nebo ten Blockfish od Digitalfishphones je taky gut. A jeste se mi libi hodne i Stillwell Rocket.
btw. Ted jsem zkoušel novej kompresor od Abbeyroads (RS 124)
http://www.abbeyroadplugins.com/product ... 43389.aspx
Hodně netradiční kompresor, hlavně práce s ním a reakce jednotlivých prvků ovládání je hodně netypická, na elektroniku moc není ale třeba akustický kytary nebo bicí a perkuse přez něj hrajou fakt užasně. Spíš bych ho ale viděl, jak jsem psal do akustický muziky.