Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:a dyt je to normalni ny komprese.. da se resit i jednim kompresorem, kterej ma wet/dry.
castecne jo, ale neni to tak flexibilni. neudelas tam to, ze mas bus dedikovanej pro NY kompresi a tam v ruznejch pomerech sendama posilas ruzny signaly. a navic ten bus muzes este ekvalizovat.

jsem.devka

Příspěvek od jsem.devka »

MonkeyFighter a s jakym kompresorem pracuješ? a neví nikdo prosím vás jak na tuto Parallel compression (new york compression) v Abletonu Live?

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ak sa mylim, opravte ma. NY Compression je vlastne akasi "filozofia" - sposob kompresie. Signal posielas do sendu, kde je tazko komprimovany a zaroven ten signal hra s "cistym" signalom. Viac-menej je jedno aky mas kompresor. Tazko kompresovany signal ekvalizujes, upravujes podla toho co potrebujes. Ten hra dokopy s "cistym" a vytvara "dojem" hutneho a plnsieho zvuku bicich.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no nevim filosofie.. podle me je to proste jeden z nastroju pro mix zvuku. A kompresor jedno to neni kvuli fazovym posunum a nebo spatne nastaveny delay compensation. Napriklad Blockfish se pralelne neda. Ale treba vsechny kompresory z uadu jsou v pohode.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Brooklyn / juanita juarez píše: castecne jo, ale neni to tak flexibilni. neudelas tam to, ze mas bus dedikovanej pro NY kompresi a tam v ruznejch pomerech sendama posilas ruzny signaly. a navic ten bus muzes este ekvalizovat.
to je jasny, ale zase prostrednictvim jednoho pluginu mas zajistenou fazovou presnost (kdyz to neni nejakej krypl). ale urcite zalezi na tom, co clovek vsechno chce udelat. ja treba takhle roughriderem zasoluju nejaky veci, nekdy to funguje, nekdy to dam pryc a hledam jinou variantu - u me je to furt o hledani ;)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

jsem.devka píše:MonkeyFighter a s jakym kompresorem pracuješ? a neví nikdo prosím vás jak na tuto Parallel compression (new york compression) v Abletonu Live?
Sony oxford dynamics,fabfilter pro C...ale nejsem moc testovac pluginu co pro me funguje to pouzivam a jednou za cas zkusim neco jinyho.]
da se to udelat ruzne ale napr takhle, das si treba na send A a B kompresory(nejlip je dat asi pre fader - potom muzes suchy bici dat klidne na 0 kdyz je potreba,nad mastr savli jsou prepinace pre/post) nastavis je viz vejs a pak kazdej buben podle potreby zvlast posilas,do obou sendu(v kadym kanalu nad savli je send sekce kde mas knoby k jednotlivejm sendum - ale musis ji mit zobrazenou da se to vypnout, je to nekde u mastr savle)
biscuit píše:a dyt je to normalni ny komprese.. da se resit i jednim kompresorem, kterej ma wet/dry.
jak v jednom kompresoru dosahnes toho ze muzes kontrolovat zvlast telo a zvlast tecku?pokud to jde s jednim kompresorem rad se poucim, porad sem zelenac, tohle je jen zpusob kterej nejlip funguje pro me a mam ho nejlip pod kontrolou...
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 06 říj 2010 00:27, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

MonkeyFighter píše: jak v jednom kompresoru dosahnes toho ze muzes kontrolovat zvlast telo a zvlast tecku?pokud to jde s jednim kompresorem rad se poucim, porad sem zelenac, tohle je jen zpusob kterej nejlip funguje pro me a mam ho nejlip pod kontrolou...
jakej zelenac? :-) ja jsem si jen spatne precet cos napsal a neuvedomil si, ze druhou grupu taky komprimujes ;) tak jak to popisuju michas k sobe suchej signal a komprimovanej podle pomeru dry/wet.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

no jakoze se mam este hooodne co ucit.) jasne rozumim..btw ktery to umej kdyz sme u toho?(wet/dry)

nixx

Příspěvek od nixx »

Treba tebou zmineny FabFilter ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

jsem si udelal i takovej prehled pro sebe ;)
zjistil jsem, ze vetsinou, kdyz to jedna firma uz zakomponuje do jednoho dynamickyho procesoru, tak to maj i ostatni (dlm, flux, stillwell..)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 06 říj 2010 13:18, celkem upraveno 1 x.

c9000

Příspěvek od c9000 »

hmm ten Waves vypadá jednoduše, takový mám nejradši, zas tam maj ten poták Analog:) Btw. přišel někdo na to co to vlastně dělá se signálem_?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pridava to sum ;) u vcompu, kterej se mi libi jsem si alespon niceho jinyho na zvuku nevsim..
ale hlavne ma ten waves "chytrej" release ;)

c9000

Příspěvek od c9000 »

jo přes BPM, koukám na to, zajímavá funkce.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ten HComp od Waves mam. V7 uz tak nesumia :) zatial sa mi nim podarilo len fajne kastrovat transienty ;)

Odpovědět