Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů
- jsem.devka
Re: Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů
takže než to dělat v Abletonu podle návodu, za který MonkeyFighter moc děkuju, tak zkusit nějaký z kompresorů co mají wet/dry regulaci? další věc chtěl bych na sidechaining používat nějaký jiný kompresor, než ten v Abletonu, ale nevim jak na to. jsem to ale n00b. forgive me my assholiness dělaj mi starosti i takový věci, jestli když renderuju z Abletonu, tak jestli mám zaškrtnout normalize 

normalizovat je asi blbost, jestli to budes dal procesovat..
ny kompresi muzes zkusit jak s wet/dry nastavenim, tak s rozdvojenim signalu do dvou grup, kde pak mas vetsi kontrolu a moznosti v nastaveni insert efektu, tak jak psal mf nebo juanita. se sidechainem v abletonu ti musi pomoct, nekdo kdo zna abltn
ny kompresi muzes zkusit jak s wet/dry nastavenim, tak s rozdvojenim signalu do dvou grup, kde pak mas vetsi kontrolu a moznosti v nastaveni insert efektu, tak jak psal mf nebo juanita. se sidechainem v abletonu ti musi pomoct, nekdo kdo zna abltn

Naposledy upravil(a) biscuit dne 07 říj 2010 23:35, celkem upraveno 1 x.
- ReaktoplazmAR
prečo sa ti na sidechain nelúbi ten v abletone?? ako kompresor ho nepoužívam, ale na sidechain sa mi lubi..jsem.devka píše:takže než to dělat v Abletonu podle návodu, za který MonkeyFighter moc děkuju, tak zkusit nějaký z kompresorů co mají wet/dry regulaci? další věc chtěl bych na sidechaining používat nějaký jiný kompresor, než ten v Abletonu, ale nevim jak na to. jsem to ale n00b. forgive me my assholiness dělaj mi starosti i takový věci, jestli když renderuju z Abletonu, tak jestli mám zaškrtnout normalize
btw: čo ma v abletone baví je saturator, ten mam v každom tracku
- jsem.devka
já to všechno "snažimseprocesuju" v Abletonu. Na mástru od uad pultec, Oxford Dynamics, oxford inflator, waves imager, atd, až po oxford limiter, kde nastavim dithering na myslim tdf, a pak nevim jestli dát ještě normalize nebo ne...
ReaktoplazmAR právě že je to supr udělaný že i já s tim dokonce můžu pracovat, ale furt de ten sidechain přes ten kompresor ne? a ten není tak kvalitní, jak bych si představoval... nebo můžu jen využít ten sidechain aby se nezapínal ten kompresor? a pak dát ještě před nebo za (toť otázka) další kompresor?
ReaktoplazmAR právě že je to supr udělaný že i já s tim dokonce můžu pracovat, ale furt de ten sidechain přes ten kompresor ne? a ten není tak kvalitní, jak bych si představoval... nebo můžu jen využít ten sidechain aby se nezapínal ten kompresor? a pak dát ještě před nebo za (toť otázka) další kompresor?

Myslim, ze chalani ti tu spravili celkom slusny resers celeho obsahu tohto fora

- jsem.devka
Tomy45 taky sem za to moc vděčnej a všude vyprávim kolik mi to dodává síly a jak je fantastický, že lidi s takovejma zkušenostma, pro který sou moje otázky blbosti nebo banality , mi pomáhaj s timhle laborovánim. tvořim už sedm let, a poslední dobou se mi to nebezpečně vrývá pod kůži. sakra obvyklý sou několikadenní dny zavřených dveří, kdy prostě od tvoření nevylezu. třeba včera moje dvanáctihodinovka skončila až tim, že se mi zlomilo křeslo
. díky 

No tak ak chces uz laborovat, tak potom si odmysli 12-hodinovky atd. Po par hodinach mas unavene usi a nie to este ked 12 hodin
to uz asi nerozoznas kopak od snare
tak sa na detaily nejde... ak by si tvoril iba aranz, melodiu, tak to by som si este vedel predstavit, ale ak zvuk, riesis detaily... tak to tak hodinu - dve denne. Tiez som tomu neveril
ale oddych usi je viac dolezity nez som si som kedysi myslel.

- jsem.devka
jj to vím, pročítám to tady skrz na adrs). to dělal sem aranžé.
Míchat rychle a s čerstvým, uchem je myslim základ. Nejlepší po ránu s šálkem dobrého čaje. A dělat si pauzy.tomy45 píše:No tak ak chces uz laborovat, tak potom si odmysli 12-hodinovky atd. Po par hodinach mas unavene usi a nie to este ked 12 hodinto uz asi nerozoznas kopak od snare
![]()
tak sa na detaily nejde... ak by si tvoril iba aranz, melodiu, tak to by som si este vedel predstavit, ale ak zvuk, riesis detaily... tak to tak hodinu - dve denne. Tiez som tomu neveril
ale oddych usi je viac dolezity nez som si som kedysi myslel.
Uz viem kde robim chybu ja, pijem pri tom kavu 

ja mam po ranu ty usi nejaky ospaly
nemohl bych vstat a neco jit resit se zvukem..

v abletonu mas dejme tomu 2 kanaly, kopak a bass, chces aby basa byla sidechainovana signalem kopaku, tzn. vytvor novy audio kanal, dej na nej nejakej komrpesor, zduplikuj kanal kopaku, a u jednoho toho kopaku nastav Audio To: Kompresor, a jakmile se ti zaktivni ten dropdown hned pod tim, tak tam vyber aby to byl key. V ten moment bys nemel ten kanal uz slyset, protoze smeruje do kompresoru a pouze trigeruje jeho chovani,. Tedka jdi na kanal s tou bassou a v Audio To: vyber Kompresor, ale tentokrat uz ze spodniho dropdownu nic nevybirej, protoze bassa uz jde primo skrz kompresor nikoliv jako triger...jsem.devka píše:takže než to dělat v Abletonu podle návodu, za který MonkeyFighter moc děkuju, tak zkusit nějaký z kompresorů co mají wet/dry regulaci? další věc chtěl bych na sidechaining používat nějaký jiný kompresor, než ten v Abletonu, ale nevim jak na to.
Nasledne si otevri kompresor, zapni si sidechain, pust si hudbu, a nastav threshold, pak si dolad attack, release, ratio, a thats all ;-]
- jsem.devka
Ahoj k tý NY kompresi, nevim jak poslat bicí do dvou grup, v abletonu se mi nepodaří dát jeden nástroj víc jak do jedný. Dávám na každý nástroj v mixu kompresor, a pak posílám do společného sendu pod další kompresor. děkuji za rady
- ReaktoplazmAR
ale ved signál si v abletone naroutuješ odkial chceš kam chceš
- jsem.devka