Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
jsem.devka

Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů

Příspěvek od jsem.devka »

Ahoj uvolnily se mi nějaké peníze, a přemýšlím o mašinkách, který mi dopomůžou k lepšímu zvuku. Co mě nejvíc láká je UAD2 neve.
http://www.uaudio.com/products/uad/uad2 ... index.html

Co vy na to má cenu do toho jít? Nebo radši do nějakýho analog kompresoru? čet sem o uad neve hodně pozitivního. Používám CS-1 na UAD, a Waves SPL. Taky mi asi chybí nějaký pořádný channel strip, mikrofon Rode NT2A mám přes Joemeek TwinQ, a chtělo by to asi něco víc nebo softwarově poladit, na vokálech mám hodně co pracovat :(.
Další věc je, že mám nevyužitou TC POWERCORE firewire. Tak bych mohl něco dokoupit na ní. Uvažuju Master X5, ale jinak je na ní pořád fůra místa. Zatěžuje jí skoro jen limiter, filtry, a reverb, ale ten je stejně Native. (Co říkáte na tenhle reverb? mě se zdá nejlepší, ale zajímal by mě názor uživatelů nebuly nebo lexikonu soft verze.) Taky bych byl neuvěřitelně rád za doporučení nejlepšího soft delaye. Děkuju za každou odpověď na tenhle zmatený zhluk otázek. Budu Vám za ní do smrti vděčný :)

tomy45

Re: Kompresor jaký mám vybrat? Plus další tuna dotazů

Příspěvek od tomy45 »

NO ja by som vrazil, ako raz bolo mne radene, do lepsich monitorov. Tadial vedie cesta.

jsem.devka

mám event asp 8 a alesis one mk II, k tomu beyerdynamic dt 990 pro sluchadla. dlouho naposlouchaný..

mando

Příspěvek od mando »

pre UAD su podla mna zakladne kompresory LA2A a 1176LN, potom je zaujimavy Neve 88RS channel strip
pre Powercore su najlepsie veci VSS3 reverb, CL1B kompresor, MD3 mastering...

jsem.devka

ale Neve 88RS je z toho co jsem se ptal na dizkuzích úplně jinde než LA2A a 1176LN(mám). A co Master X5 u powercore? díky

jackies

Příspěvek od jackies »

Jen k tomu delayi.
Mě už léta baví tenhle :

Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

TO DĚVKA: Jak si na tom jsou alesisy oproti těm Eventům?

jsem.devka

c3x3000: MK II hrají hůř, ale to je to co po nich chci :). Hodně vejškový, nedaj nic zadarmo. Event sou proti nim víc hifi, lavor, a pouštim to na nich hlasitěji. Vyhovuje mi přepínat mezi nima. Když sem měl první týden Alesis, a čekal na nový woofer z německa k eventům, namíchal sem na Alesisech takto: http://www.youtube.com/watch?v=bIvK9vatOss

jsem.devka

prosím pomůže mi někdo s těma topic otázkama? pls

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jackies: to ses teda pekne odkopal!
j.d.: ja myslim, ze nejsou nejaky obecny rady na tohle. kazdej ti rekne co pouziva, ale kazdymu to sedi z jinejch duvodu a vzdycky je to nejaka smes ovladani, zvuku a celkovyho pocitu z danyho pluginu, coz je ve velky mire dost individualni vec. taky jde o to, jakou praci s tim clovek dela.

konkretne delaye ja pouzivam prakticky jen freeware a audiodamage, treba ;)

stejne si myslim, ze nejvetsi mezery ve zvuku jsou hlavne mezi zidli a klavesnici (to myslim obecne).

jsem.devka

jj tomu určitě rozumim..
potřebujal bych poradit kompresor, eq co dokážou pro mě kompresit tvrdosti typu NIN, JUSTICE. aby to znělo už jentakjaký plugin nestačí.
zadruhé chain na ostrý vokály, doporučení.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja treba kdyz jsem si ted poslech clever nose na soundcloud, tak mi prijde, ze to postrada koule. virbl je jak facka od slecinky ;) podle me v tvy hudbe to musi bejt mrda. ale i celkove mi to prijde proste prikastrovany. kdyz to srovnam s justice, tak to zni proti tomu jak z notebooku. snad te to prilis nezarmouti, hudebne mi to neprijde marny totiz ;) tim jsem chtel rict, ze je to podle me primarne o mixu, nez o konkretnich pluginech.
jinak treba z kompresoru (jen native) se mi nejvic libej asi optocomp od ikm a pro-c od fabfilter. dsp pluginy neznam bohuzel :-(

jackies

Příspěvek od jackies »

biscuit píše:jackies: to ses teda pekne odkopal!
Ne neodkopal.
Jiná možnost není.
Když mi řekneš kde a od koho se dá koupit tak v pohodě :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jackies: dostal jsi me. nechapu, ze to nekomu neprenechali, nebo z toho neudelali freeware. nebyly to zly pluginy. hlavne wrapper byl fajn.
sorry za ot

matucha

Příspěvek od matucha »

Z uadu na bici (i jednotlivy) je supr 4K kompressor... tj ssl... 1176 na NIN veci taky bude fajn. Na Neve 33609 bych se vykaslal, ten funguje jenom na neco a nekdy. 88RS ma fajn EQ a gate.

Jinak i kdyz je komprese dulezita vec, nejvic zalezi na zdrojich... z blbejch zvuku ti ani HW ssl nebo 1176 nevykouzli NIN zvuk ;).

Odpovědět