Tet jsem narazil na tenhle novej efekt od lexiconu. Vypada hodne slusne a hlavne ma v 1U 4 processory, takze 2 stereo efekty, taky sem se docetl ze ma compressory od DBX.
Hmm, chtel jsem koupit MPX550 a koukam ze ho prestali delat Nevim co si pod timhle predstavit, navic to stoji skoro stejne jak MPX-1. 2x stereo nepotrebuju, otazka je, jaky budou reverby v porovnani s mpx-550, jestli nejit radeji do MPX-1...
...v tyhle cenovy kategorii je toho spousta, treba Kurzweil Rumour... tohle ale vypada dost dobre, ovladani z pocitace jako VST, muzes ladit dva verby najednou, resp. mit treba dva ruzny na sendech, jestli ten kompresor za neco stoji tak je to taky fajn... chtelo by to slyset nejaky ukazky... Moc se mi to libi na prvni pohled.
Me by zajimalo, jestli je nejaka krabicka, ktera by prevadela spdif na ADAT. Ze bych proste mel 4x SPDIF vztup/vystup na jedny strane a ADAT vstup/vystup na druhy. To by byla celkem sikovna vec a nikde jsem nic takovyho nevidel. Kdyz si clovek uvedomi, ze ma treba 4ri krabice s spdifem a na karte do complu 8digitalnich ADAT vztupu, ktery ale nemuze vyuzit. Vim ze exituje krabka co konverduje analog na ADAT, AES/EBU na ADAT, ale nic co by prevadelo SPDIF na ADAT
Puvodni myslenka u MX200 byla ta, ze po USB budou probihat vypoceni informace, tudiz by byl lexicon jako DSP procesor v mel si to plne implementovany jako VST plugin. To tak nakonec nebylo. Fungovalo to jako VST remote a audio si posilal bud po analogu nebo po spdifu pres send v cubasi atp. Tohle bude podle me to samy...
Jestli to funguje, tak by to kompletně řešilo dynamiku tracku delanych ciste v softu. Dodalo by to koule. Fakt bych to chtel vyzkouset i kdyz ten jeden zakaznik tam uvadi, ze to trosicku zatezuje CPU.
PS. Tranzistror: nejaky takovy a ani ne moc drahy prevodnik tusim vyrabi Alesis
Kermitak píše:Hmm, chtel jsem koupit MPX550 a koukam ze ho prestali delat Nevim co si pod timhle predstavit, navic to stoji skoro stejne jak MPX-1. 2x stereo nepotrebuju, otazka je, jaky budou reverby v porovnani s mpx-550, jestli nejit radeji do MPX-1...
Ja mam Lexicon mpx 550 i MPX1 a reverby ma jednoznacne lepci MPX1 ma 32 bitovy interni zpracovani MPX550 ma 24 bit, navic MPX1 ma dva procesory a muzes tam libovolne kombinovat ruzny efekty, u MPX550 ma jeden procesor a vse je tam uz prednastaveny v presetech, ktery jdou akorat doladovat, ale zas ma lepci ovladani...
Skoda ze jsem nenasel u ty MX400 jaky ma bitovy zprazovani...
Kermitak píše:Hmm, chtel jsem koupit MPX550 a koukam ze ho prestali delat Nevim co si pod timhle predstavit, navic to stoji skoro stejne jak MPX-1. 2x stereo nepotrebuju, otazka je, jaky budou reverby v porovnani s mpx-550, jestli nejit radeji do MPX-1...
bavil jsem se s chlapem co na ebay prodava efektaky jako rohliky a rikal ze MPX1 za ty penize nema cenu kupovat. za podobne kacky se da sehnat starsi PCM70 nebo proste neco z rady PCM a to uz ma o dost prijemnejsi zvuk.