Mix, co zhoršuje zvuk?

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
wopst
Vybavení

Mix, co zhoršuje zvuk?

Příspěvek od wopst »

Zdravím,

Doma si postupně stavím studio. Zapojení mám nasledující: do notebooku mám zapojenou zvukovou kartu Focusrite 6i6. Z té mám výstup zapojen do staršího Dj Mixu (Omnitronic Sm - 240). A pak až z toho do monitorů a dalších repro. Když na mixu dám Master volume naplno tak je v monitorech hrozně šumu. Pokud monitory zapojím napřímo k zvukové kartě tak ani decibel šumu není slyšet při maximální hlasitosti. :)

Chci se tedy zeptat, jestli může mít ten starší mix nějaký větší vliv na výsledný zvuk. Rád bych ho zakomponoval do mého studia, ale nechci, aby mě to nějak ubíralo na kvalitě zvuku. Mix jsem dostal zdarma od známého už před pár lety, nekupoval jsem si ho.

Děkuji za veškeré reakce :)

Doplňuji: Omlouvám se za vložení do špatné kategorie, psal jsem to narychlo a měl otevřených více záložek s audiozone, tak proto. :oops:
Naposledy upravil(a) wopst dne 02 led 2016 15:12, celkem upraveno 2 x.

lavender

Re: Mix, co zhoršuje zvuk?

Příspěvek od lavender »

ten mix pravdepodobne degraduje zvuk. nepouzivaj ho. naco ho potrebujes mat v retazci? co je doma, to sa pocita?

Stan

Příspěvek od Stan »

Co jsem tak koukal na I/O tak propojujes balancovany line vystup TRS (6i6) s nebalancovanym line vstupem RCA (mix) coz muze byt zdroj sumu. Vyrob si kabel pro spravne propojeni.

Mrkni sem : http://www.rane.com/note110.html dole si muzes stahnout PDF (viz zapojeni 10 nebo 12)
Naposledy upravil(a) Stan dne 02 led 2016 15:10, celkem upraveno 1 x.

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

Diky, měl jsem ho jako monitor controller, abych mohl ovládat více repro. To samozřejmě lze i přes zvukovou kartu, ale jen v softwaru. A to je podstatně náročnější ovládat výstupy přes software než fyzicky.

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

Stan píše:Co jsem tak koukal na I/O tak propojujes balancovany line vystup TRS (6i6) s nebalancovanym line vstupem RCA (mix) coz muze byt zdroj sumu. Vyrob si kabel pro spravne propojeni.

Mrkni sem : http://www.rane.com/note110.html dole si muzes stahnout PDF
Mám to zapojené přes 2x TS to RCA, takže by to mělo být v pohodě :-)

Stan

Příspěvek od Stan »

Np, good luck

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Omnitronic jsou hrozny stroje... urcite je to tim. Proc si nekoupis radeji nejaky ovladac na studiove monitory? Za par kacek koupis na jedny bedny a nebo o trosku vic na dvoje... zadny highend ale urcite o moc lepsi nez ten mix.

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

Vím to o nich, taky nemám Omnitronic rád. Mix jsem dostal zdarma, a zatím bych chtěl investovat do jiných věcí co se týče studia, než do ovladače monitorů. :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Fakt? Tak podle me monitory, zvukova karta a ovladac beden a kabely jsou zaklad. Pak samo akustika. Zbytek je az na dalsim miste...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

wopst : urcite ten mix vyhod zo signalovej cesty .. a kup si toto http://kytary.cz/tc-electronic-level-pilot/HN134716/ .. resp. ak ta tvoja zvukovka ma ovlasanie hlasistosti , tak to napoj rovno na nu a ovladaj na nej .. Ked sa divam na obrazok , tak to ma pekny velky volume .. neni dovod riesit to inak ..
Obrázek

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

TOM-Thak píše:Fakt? Tak podle me monitory, zvukova karta a ovladac beden a kabely jsou zaklad. Pak samo akustika. Zbytek je az na dalsim miste...
Monitory budu kupovat nové, teď mám jen půjčené M-Audia + Hifi - tu mám jen na kontrolní poslech.
Zvukovou kartu mám a kabely si všechny dělám sám Proel + Neutrik :-)
Hlavně si teď chci koupit nový větší stůl (protože to, na čem dělám je opravdu skormné) + stojany na Monitory.
Jinak samozřejmě děkuji za rady. :)
Pytkin píše:wopst : urcite ten mix vyhod zo signalovej cesty .. a kup si toto http://kytary.cz/tc-electronic-level-pilot/HN134716/ .. resp. ak ta tvoja zvukovka ma ovlasanie hlasistosti , tak to napoj rovno na nu a ovladaj na nej .. Ked sa divam na obrazok , tak to ma pekny velky volume .. neni dovod riesit to inak ..
Díky za reakci :) Už je pryč.. jo má celkem velky volume controller, už si na to zvykám.
Ještě jednou díky :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jakej budes kupovat stul?

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

To právě vůbec nevím, nechci za to moc utrácet. Takže stůl jako máš ty asi nebude v úvahu. Spíš mi jde, abych tam měl prostor na midi keyboard, pak asi 21:9 monitor (byl jsem až překvapen jak se na něm dobře dělá). A pak v budoucnu budu kupovat pár procesorů.

Dost se mi líbí toto, akorát bez toho racku pod stolem, nemám v plánu až tak nahrávat. Jsem spíš producent. :)
Obrázek

PS: Ještě nevím jak to bude s monitory, pokud budu mít dostatečně velký stůl, tak je nebudu dávat na stojany a koupím jen antivibrační podložky :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

To bude drahy... me stal stul asi 45k + doprava. V CR sem poptaval dost truhlaru, ale bud chteli treba 70k nebo to nechteli delat a radeji si patlali hranaty korpusy na vestavene skrine a kuchyne. Tak jsem sahl po profikach, co se specializuji na vyrobu studio stolů. Aspon jsem nemusel resit nejaky mereni racků apod. ale to je hodne OT. Ja myslel, ze zacinas a ze chces neco do zacatku. Mam tu jeden stul zadara za odvoz (muj puvodni, kdyz to jeste bylo bedroom studio a ted uz to bude jen "bedroom" :) ).

wopst
Vybavení

Příspěvek od wopst »

Nezacinam, uz v tom nejakej patek litam, akorat X let jsem se zameroval na to abych měl poslouchatelnou tvorbu, a nijak jsem neřešil techniku. Teď když už mám zase tvorbu na nějakým levelu, tak abych se mohl posunouti dále, tak musím vyřešit věci jako, stůl, monitory, akustika apod. :)
Je to drahý koníček, ale chci abych si mohl i mou tvorbou zároven i privydelavat, tudíž bych si chtěl udělat jen takové malé domácí studio, které ale bude třeba efektivní :)

Za odvoz? Fúha, lákavá nabídka. Kdyby jsi mi poslal foto nebo tak, tak bych byl rád, popřípadě kdyby se mi líbil, tak bych tě alespon pozval na pívo :D ... spíš pokud bydlíš v Praze nebo Kladně, tak je to docela z ruky.. bydlím u Náchoda - 180 km od Prahy :D

Odpovědět