Mono compressor
-
Mono compressor
Ahojte,
Pracujem s Focusrite Platinum Voicemaste Pro comp.
Je to mono kompresor,resp ma samozrejme aj ine funkcie /de ess,voice optimized eq,optical expander a pod../
Otazka /mozno trochu smiesna / znie - mate nejake tipy ako ho vyuzit na stereo tracky a dostat nejaky relevantny vysledok ?
Dakujem
A
ps > tu je len pre zaujimavost mala ukazka,ako som cez neho nahraval spev
http://www.temujin.finewaystudios.com/F ... e_SM87.mp3
Pracujem s Focusrite Platinum Voicemaste Pro comp.
Je to mono kompresor,resp ma samozrejme aj ine funkcie /de ess,voice optimized eq,optical expander a pod../
Otazka /mozno trochu smiesna / znie - mate nejake tipy ako ho vyuzit na stereo tracky a dostat nejaky relevantny vysledok ?
Dakujem
A
ps > tu je len pre zaujimavost mala ukazka,ako som cez neho nahraval spev
http://www.temujin.finewaystudios.com/F ... e_SM87.mp3
Naposledy upravil(a) adam_kurutz dne 19 úno 2008 14:51, celkem upraveno 1 x.
To je v podstatě nemožné - jednak bys to toho voicemasteru mohl dostat jen jeden kanál stereo tracku anebo bys ho musel převést do mona. V každém případě by byl výsledek mono. Možná teoreticky uvažuješ, že bys procesoval každý kanál zvlášt a pak je opět do sterea propojil ... Nikdy jsem to nezkoušel - ale po pravdě řečeno si to dost nedovedu představit ...
Pri 2x mono separatne, by ti vznikly artefakty ve stereo obrazu - na kazdej kanal by se ti volume krivka zmenila jinak. Nicmene nekdy by to mozna nevadilo, asi to chce zkusit. Teoreticky bys moh zkusit zkomprimovat jeden kanal a pomoci dekonvoluce nebo nejakyho filtru precist zmenu volume krivky a tu samou zmenu pak aplikovat i na druhej kanal. Ale je to samozrejme trochu pres ruku.
-
je to zvlastne,ale naozaj - aj ked tento kompresor nepatri ku hiendu,este stale je to markantny rozdiel ked tlacim sonalksisom,alebo waves alebo hocicim inym..snazil som sa co najmenej zaujato robit posluchove testy ,a pri rovnakych nastaveniach mi tento kus zeleza vysiel skratka najlepsie - ani nie najlepsie - proste uplne inak./v pozitivnom slova zmysle/ .
a pre mna to nesuvisi so starou skriepkou o tom ze hw/sw kraviny..jednoducho som zapojil,nastavil,nahral a rozdiel mi dal do nosa...
no a stereo stopy mam najroznejsie - podla potreby,v hudbe ktoru robim je napriklad strasne vela zvukovych efektov,efektovych ploch,fx,padov ,ktore si vyzaduju aby tam ta kompresia bola..
a pre mna to nesuvisi so starou skriepkou o tom ze hw/sw kraviny..jednoducho som zapojil,nastavil,nahral a rozdiel mi dal do nosa...
no a stereo stopy mam najroznejsie - podla potreby,v hudbe ktoru robim je napriklad strasne vela zvukovych efektov,efektovych ploch,fx,padov ,ktore si vyzaduju aby tam ta kompresia bola..
- Pierre niko
Ja bych to klidne pouzil. Treba prave pro takovy jakysi zpusob NY komprese docela pouzitelny pro bici, kde bys komprimoval treba kopak a srotak v monu a ve stylu NY komprese bys primichaval cinely, atak snare a strunik ve stereu. V drivejsich dobach byly mnohdy bici nahravany jednim majkem, nejaky archetyp by tu byl... Zalezi na stylu muziky, pro elektroniku bych to takhle klidne pouzil, pokud je pro tebe ten zvuk to prave. Pokud delas realistictejsi klasictejsi veci, kde je paning bicich IMHO sofistikovanejsi, bych se tomu vyhnul. Pokud bys mel signal rozdeleny na dve casti crorsoverem s ne prilis velkou strmosti nekde kolem 200-300Hz, mohl bys takhle procesovat basy a nizke stredy v monu, ale zas zavisi na stylu muziky. Na elektroniku fajn. Ale nevim nevim, jestli tenhle comp je na tohle to prave... jestli ti na to sedne, nevahal bych ho pouzit.