Muzete doporucit nejaky HW pro efektovani hlasu ?

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
synth_synth_synth_synth

Muzete doporucit nejaky HW pro efektovani hlasu ?

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Ahoj
Potřeboval bych nějaký HW na live zpěv – hledal jsem po netu ale nemám s tímto žádné zkušenosti ……… potřeboval bych něco od běžných efektů až po různé šílenosti/Distorze,pitch,echa..aj./ kde se dají tyto efekty vrstvit/řetězit/ a mají možnost synchronizace s externím zařízením ….. pokud možno tak osobní zkušenosti – Díky moc

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kamarád zpěvák používá toto: http://www.tc-helicon.com/VoiceLive.asp
a výsledky, co mi posílal z reklamy byly fakt pěkné. Od zvojení přes GOD Voice apod.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. urcite niektory produkt od TC-HELICON ..

synth_synth_synth_synth

Ahoj Tome
Díky - potřebuji něco co připojím na live k trakům - dělám podobný styl co ty a má do toho zpivat zpěvačka/reverby/ + zpěvák/Distorze+reverb+eqalizer/-něco co používá HP
Zatím používám pouze VST efekty - kdyz jsem měl klávesy tak byla dobrá efektovka na Juno G a R3ce - možná by stačila nějaká DSP karta - štve mě že v DAW si naroutuju efektů kolik chcu /tedy v záv. na výkonu CPU/a u HW bude docela limit DSP- no ale co už ......
Díky Pytkin

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

synth_synth_synth_synth:
Jasně .. tak on je problém s tím hlasem.. já bejt tebou tak na hlas nepoužívám tolik efektů.. ono je to občas na škodu. Normálně je to jako u popiny. Nazpívej suchej vokál ve studiu udělej pokud možno třeba dvojhlasy pro refren nebo do frází, na které se klade důraz v textu.
Potom si smíchej zpěv s efekty z HW mašinky, kterou pořídíš a použij to do treku. Pak pro živák si vyjedeš verzi, kde necháš dvojhlasy a ten hlavní vokál odstraníš a v produktu od Helionu si ulžíš presety z toho treku.. no a zpěvák / zpěvačka ti bude zpívat skrze evektovou jednotku do treku s dvojhlasem.. za prvý to nebude znít tak uměle a za druhý do dvojhlasu se může strefovat a má se čeho držet i když tam zrovna nebude žádná rytmika viz. nějaký breakdown ve skladbě.

synth_synth_synth_synth

Díky za radu - dokopalo mě to začít řešit - budu tomu muset přizpůsobit celej řetězec samozřejmě v závislosti na HW – ještě mě napadl Korg Kaoss Pad ale nevím o něm lautr nic – kromě papírových informací – neznáte ho ? má smysl se jím vůbec zabývat ? Jako efektovka na vocal ?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

synth_synth_synth_synth: Někdo tady na ezone ho má.. jenže jako efekt na vokal no nevim.. to asi nění moc vhodný. Vem si, že živě by bylo pěkný kdyby to ten zpěv umělo i doladit.. mrkni se sem, jak vypadá takové nepovedené vystoupení, když nemáš doladění a zpěvačka není až tak rozezpívaná... docela hrůza na to jaký jsou to světový ikony:
Ta holka vypadá, že má trému navíc se jí strasne klepe. Original asi znáš.. mrkni se sem:
to je sakra rozdíl

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

ty jo, ta je teda slusne mimo. Jinak ten AvB me asi fakt nikdy nezacne bavit ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

a.tom.x: To bych zazpival snad i ja :D
kazdopadne tak AvB .. to je zase jen jedna z ikon.. je tam rada daleko hudebnejsich ale zaroven mene provarenych jmen.. kazdopadne nic proti gustu hehe.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

pro me trance skoncil uz davno, ale Nicka Warrena si porad rad poslechnu. Vsechny ty Tiesta, AvB a spol. uz fakt nevydejchavam. Ale treba takovej BT dokazal prekrocit svuj stin.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

hehe, no ta fakt nema svuj den ;) a ta slozita orig. hudba na pozadi :)

Odpovědět