Napájecí zdroj k multiefektum (vox tonelab le )

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
vecerka

Napájecí zdroj k multiefektum (vox tonelab le )

Příspěvek od vecerka »

Ahojte ,potrebuju trochu poradit jak je to s napajecimi zdroji .mám multiefekt VOX Tonelab LE .na koncertě se mě ztratil origoš zdroj ( 9v ,3A) tak jsem hledal náhradu na netu a protože se me nechtělo platit za origos skoro 1000.... Tak jsem koupil univerzální napáječ Emos ,který jde regulovat az 12v .a ma 2250 má...ta jsem si říkal to bude OK ,bude to stačit..
http://shop.emos.cz/zbozi/1703225020-un ... -hrebinkem...
Ale ejhle ..konektor jsem si upravyl ,polarita OK nastavy jsem na zdroji 9V a efekt se sice normálně rozběhl svítí...ale jaksiu nehraje jen takové podivné a velmi tiché zvuky..:)...tak jsem usoudil ze to musí byt tím zdrojem a fakt ,půjčil jsem si od známého od Line 6 taky 9v ,2000 ma a normálně jede... Je tam napsané ze je to 'Pulzní' napájecí zdroj..může me to někdo vysvětlit do to znamená?? Je taky fakt ze ten Emos oproti line 6 zdroji je lehoucky.....Nebo je to tím ze není ' stabilitovyny'???? Ten Vox ma na preampu skutečnou lampu Ecc83 tak si to asi ' cucne' stavu ze?...
Díky moc za objasnemi

jazzym

Re: Napájecí zdroj k multiefektum (vox tonelab le )

Příspěvek od jazzym »

ten emos 2250mA može byť max odber na najmenšej voltáži ak sa da nastavit od 1,5 alebo 3V .. pi 9V to može byť len 1500mA ..alebo tak ,.to už nemusi stačiť. Na ten tonelab by som určite použil original adater ..lebo ešte jedna dve kupy niečoho lacnejšieho a si na rovnakej cene.
to sa stalo mne ,. už mam dva adaptery ktore su mi na nič.. :roll:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 26 led 2014 15:37, celkem upraveno 1 x.

vecerka

Příspěvek od vecerka »

Ji přesně tak nějak si to vysvětlují taky..prostě slabej.. Me se to nezdálo už když jsem ho vzal do ruky..strašně lehoucky..

Jj mas pravdu...je tam navíc ta lampa asi to fakt chce ty 3 ampery ( jak doporučuje výrobce) ..ale asi tech ' poctivich ' 2A jak jsem zkoušel zdroj k multiefektum Line 6 Pod - to by bylo asi taky dostačující.. , neprehrivalo se to ,a hrálo to OK. Poškodit ten Vox nemůžu ze jo ? Max by odešlo to trafo ne? A pokud by mel zdroj vice ampér třeba 4 tak je to akorát lepší ,predimenzovane chápu to správně?
.. Jo a to ' pulzní' zdroj to jako znamená co ...? A u jiných je psano' spinaný..??

jazzym

Příspěvek od jazzym »

neviem čo znamena pulzny adapter.. a neviem ani ake maš skusenosti a inymi krabičkami .. niektore su viac haklivejšie ine menej , nehovorim ani o amperoch ani o voltoch ,.. ale o kompatibilite sučiastok.
Dam ti tu moje skusenosti možno si vezmeš ponaučenie.
ja som kupil uni adapter 1,5-12V na 9V Boss overdrive , zdalo s mi že funguje dobre, ale pri vyššom gaine už som počul ruch , ktory s baterkou neni. mam doma asi 5 roznych adapterov z roznych zariadeni, ktore maju 9V a dostatočne ampere. z nich na boss funguje len jeden , na marshall JH1 zas iný , ten mi funguje aj na Behringer RV600, ale ten z boss nefunguje na RV600 , kupil som Behringer 9V for ALL ten funguje len na RV600 ..na behringer octaverUO300 píska .. tento oktaver sa mi ešte nepodarilo spojazdnit na žiadnom adapteri čo mam. všade píska alebo bručí.
Boss aj marshall krabičky s tym behringerom adapterom pískajú.
Mám jeden 9V adapter 1000mA z nejakeho PC zariadenia, ktory má spravnu polarizaciu a s nim nefunguje absolutne žiadna krabička ani zvuk nevyjde , pritom dáva presne 9V (som meral) .. Vyskytuju s ludia ktori hovoria že ktorykolvek adapter ti bude fungovať pokial ma spravne volty polarizaciu a dostatočne ampere, ale to je nezmysel ..hlavne pri analogovych krabičkach..
kup original adapter a nevymyšlaj :wink:
maš tam vacpinovy konektor , to jak keby ti hovoril.. nestrkaj do mna bars čo. 8)
Naposledy upravil(a) jazzym dne 26 led 2014 18:03, celkem upraveno 1 x.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

kym sa niekto najde čo nam vysvetlí pulzny verzus spinaný zdroj ..ešte k tomu možnemu poškodeniu niečo dodám.

prepolovaním je možne poškodiť efekt ale ochrana voči tomu je jednoducha, nemyslim si že by vox na to nemyslel , poškodiť sa može efekt aj ked do neho pustiš vyššie volty .. napr .na 9V efekt už može byť kriticke 12V napäťie, male odchylky nevadia niektore addaptery čo sa tvaria ko 9V davaju 9,5 až 10V.

stablizacia na adapteri je o stabilizacii napaťia pri výkyvoch siete , aby tam nešlo moc malo voltov alebo moc vela . :roll: neviem či nefunguje len od nejakych vačšich vykyvov. ..
ked chceš silou mocou ušetrit line 6adapterom tak ho poriadne vyskušaj s maximalnou hlasitostostu a všetkymi možnymi zapnutelnymi efektami , nestači ked tam vyskušaš len jeden zvuk , ..no je tam lampa.. a ked nahodou nebude zdroj v poriadku a vypali ti ju skôr ..tak to bude ine šetrenie. :D

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pulzni a spinany zdroj je totez.

Microdesignum

Příspěvek od Microdesignum »

Pro audio techniku se téměř výhradně používají lineární zdroje, což je obyčejné trafo, usměrňovač a součástka pro stabilizaci napětí. Pak existují také spínané neboli pulzní zdroje, které jsou podstatně efektivnější, můžou mít menší rozměry, ale fungují na principu "rozsekání" vyššího napětí na krátké pulzy a vyhlazení. Frekvence pulzů je v řádu desítek až stovek kHz, což je neslyšitelné, ale můžou vznikat také subharmonické frekvence, které už slyšitelné jsou.

Teď k tomu proudu a napětí. Když výrobce doporučuje zdroj 9 V a 3 A, tak je dobré to dodržet, přestože každému nemusí být zřejmé, jaký je rozdíl mezi napětím a proudem. Univerzální přepínatelné zdroje mívají parametry definovány takovým obchodním trikem, že na nich je napsáno 12 V / 2 A, ale tím je myšleno, že zdroj dodá buď 12 V s malým proudem, nebo 2 A s malým napětím.
Jestli v tom efektu je opravdová elektronka, tak se vyplatí pořídit si zdroj, který je schopen dodat 9 V a 3 A. Nemusí to být origoš, stačí, aby měl tyto parametry. A samozřejmě aby dodával stejnosměrné napětí.
jazzym píše:stablizacia na adapteri je o stabilizacii napaťia pri výkyvoch siete , aby tam nešlo moc malo voltov alebo moc vela . :roll: neviem či nefunguje len od nejakych vačšich vykyvov. ..
Jazzym, zajímavé pojetí stabilizace. :-) Stabilizace je hlavně k tomu, aby zdroj dodával přesně 9 Voltů při definovaném proudovém odběru např. 0 až 3 Ampéry. Jestli má síť výkyvy, to u lineárních zdrojů řeší návrh transformátoru, tj. aby dodal potřebné napětí i při povoleném výkyvu síťového napětí o -10%.
jazzym píše:Vyskytuju s ludia ktori hovoria že ktorykolvek adapter ti bude fungovať pokial ma spravne volty polarizaciu a dostatočne ampere, ale to je nezmysel ..hlavne pri analogovych krabičkach..
Jsem jeden z nich. Zdroj je definován napětím, maximálním proudem, průběhem (střídavý/stejnosměrný), v případě stejnosměrného polaritou na konektoru a půjdeme-li do více akademických sfér, tak třeba také zvlněním napětí při určitém odběru. Nic jiného se u zdroje nedá vymyslet, maximálně jiný konektor.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

Kelley

Příspěvek od Kelley »

jazzym píše:Vyskytuju s ludia ktori hovoria že ktorykolvek adapter ti bude fungovať pokial ma spravne volty polarizaciu a dostatočne ampere, ale to je nezmysel ..hlavne pri analogovych krabičkach...
Také se vyskytuji. Zdroje k efektům (jak analogovým, tak digitálním) si většinou vyrábím sám. A vždycky mi to fungovalo... Není důvod proč by nemělo.

Odpovědět