P1 Audio Processor

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
pavlii
Moderátor

P1 Audio Processor

Příspěvek od pavlii »

Mno - tak jsem se stal před nedávnem šťastným majitelem téhle věcičky (big thnx to safa) a aktuálně jsem ve stádiu nastavování a experimentování (trošku se mi rozešlo počáteční chování s popisem v manuálu, tak jsem zapojil do doufejme činorodé diskuse chlapce ze Safesound Audio :wink: ). Pokud posléze odladím počáteční chybky a malinko se s tím sžiju, možná sem pinknu nějaké ukázky z pár vzorků (zpěv, bicí), na které jsem aplikoval v mixu kompresor - takže pro porovnání. Zatím můžu jen zcela jistě napsat, že je děsnej nezvyk kroutit s (například) kompresním poměrem a sledovat "tloustnutí" a "hubnutí" signálu, přičemž člověk nikterak nesahá na Makeup Gain ------ sakra, kde ten čudl je??? :lol: :lol: no furt mám tendenci ho hledat, to se poddá....

P.

Obrásek pro ilustraci: Obrázek

safa
Profesionál

Re: P1 Audio Processor

Příspěvek od safa »

Je to holt kouselna krabicka ;-) , v postate je to policajt kterej signal hlida ale vzacne kupodivu nekurvi. Doufam, ze jste si ty pojmy ohledne signalovych urovni s Robertem radne vyjasnili ;-) .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jo - největší problém pro mě bylo srovnat se s tím ukazujícím měřákem i při plně staženým gainu, ale poslední e-mail od Roberta vše objasnil, takže jdu se s tím pořádně naučit :-D

P.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:P Takže finální report!

Blesková výměna několika e-mailů přímo se samotným konstruktérem (odpověď vždy v průběhu druhého dne) přinesla své ovoce, já si trošku posypal hlavu popelem, že jsem byl takový lenoch a nepřišel na to sám :D no a už je mi všechno jasné.

Základem je nepřebudit vstup P1, což byl v zásadě můj případ (byť jsem samozřejmě hlídal vstupní PEAK LED, ale co se nadělá). Takže ideálně asi tak, že jsem do Cubase natáhnul dodávaný testovací signál, připravil setup, nastavil Input Gain na P1 zhruba do poloviny (klíčová informace!!) a pustil přehrávání.

Zbytek je třeba doladit na konkrétním setupu, protože do všeho kecá samozřejmě výstupní úroveň signálu (pozor, nemyslím tím teď to, co ukazují měřáky v DAW!!). U mě to vypadá asi tak, že Cubase ukazuje úroveň testovacího signálu na měřákách -6dB, takže experimentováním jsem posléze zjistil, že nastavení AUX musím mít tak na -12 .. -6dB (-6dB pro Input Gain P1 úplně na nule, -12dB pro štelování zesílení v P1). Výstupní úroveň z P1 jsem potenciometrem nastavil na pevno na -6 .. -4dB (opět měřáky na mixeru DSPF).

Zbytek je už "jen" o kroucení v sekci Expander nebo Compressor na P1 :) Správně udělané nastavení je totiž definitivní pro jakoukoli další práci (nezmění-li se v základním setupu třebas zvukovka). To je na tom právě to kouzelný - prostě se to pak už jen zapne a ladí se "zvuk".

Po těch několika dnech jsem začal oceňovat výhodu toho, že se nemusím starat o "makeup gain", protože tam ten signál "vleze" prostě na těch -6dB, což pro mě představuje bohatou rezervu při nahrávání :wink: a jen sleduju, jak ho kompresor ztlušťuje a podobné :D

Ani linkový ani mikrofonní vstup mi nepřišly, že by jakkoli barevně ovlivňovaly signál; tím bych naznačil, že P1 zřejmě spadá to "transparentních" krabic.

Dá se přebudit až do zkreslení, ale to už si člověk musí dát tu práci :oops:

Podtrženo, shrnuto: P1 bude mít svoje využívané místo ať už přímo při nahrávání nebo ex-post při mixu.

P.

delay

Příspěvek od delay »

Párada, asi dobrej pomocníček.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Taky gratulace k novymu gearu. At dobre slouzi!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavli : ako ho pouzijes pri mixe ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Pytkin: formou insert/send efektu. I když takhle napsaný je to celkem zavádějící; prostě nahraju z nabranýho materiálu vlastně novou stopu, přičemž pak bude možnost případné kombinace obou stop. Jako tímhle stylem mám zapojenýho jako Joemeeka, tak i M2000. ;-)

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavlii : aha .. cize to pouzijes ako mono kompresor , hej ?

peteness

Příspěvek od peteness »

pavlii píše:2Pytkin: formou insert/send efektu. I když takhle napsaný je to celkem zavádějící; prostě nahraju z nabranýho materiálu vlastně novou stopu, přičemž pak bude možnost případné kombinace obou stop. Jako tímhle stylem mám zapojenýho jako Joemeeka, tak i M2000. ;-)

P.
Asi vis co delas. Samply prijdou vhod. Taky v brzke dobe kupuju kompresor pro tenhle ucel, tak to treba muzeme pak porovnat i kdyz imho kdyz uz davat tolik penez, tak bych spis neco malo pridal a koupil dvoukanal, elektronkovy.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Pytkin: jojojojo - buď kompresor nebo expander, podle potřeby ;-)

2peteness: přesně - já nepotřebuji dvoukanál natožpak elektronkový :-) když to vezmu kolem a kolem, tak i takhle má můj setup co nabídnout..... Tyhle věci jsou prostě v preferencích, možnostech, momentálních situacích a hlavně osobním vkusu (ale upřímně - žádný elektronkový kompresor jsem dosud neslyšel, třeba někdy v budoucnu rozšířím své obzory i sem) :-)

P.

peteness

Příspěvek od peteness »

pavlii: jo mas pravdu. Za ty penize se da poridit jedine digitalni kompresor, elektronkovy je tam jenom bordel, ktery se primicha k signalu a stejne clovek poradne nevi, co muze cekat od samotneho kompresoru.

Alex123

Příspěvek od Alex123 »

Odpovědět