Propojení LiveRoom a Control Room

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
qwerty_28

Propojení LiveRoom a Control Room

Příspěvek od qwerty_28 »

Ahoj komunito hudebně-zvukového typu :)

V rámci naší neziskovky stavíme polo-profi nahrávací studio. Aktuálně řešíme jak dostat kabely pro zapojení sluchátek, mikrofonu a pod z Control Room do Nahrávačky.

Abych vysvětil. Nahrávačka nebo li LiveRoom bude postavená ze SDK/Rockwool/osb/ ve stejném pořadí. (3x3m)
Jaké by jste vyděli možnosti ? Tahat hotové kabely na pevno mi přijde nepraktický.

Chtěl bych tam mít 2-3x XLR (pro mikrofony, více se nepředpokládá), max 2 Linkové TRS vstupy a 1x sluchátka (do nahrávačky se dá sluchátkove zesilovač s možností zapojení více sluchátek)

Napadlo mě vytvořit si vlastní panel který by se dal do zdi z obou stran (jeden v LR druhý v CR) a nebo koupit multiparový kabel který by zas ulehčil pájení, ale pořád zustava otázka, kudy ho přivést.
A nebo použít nějaký PatchBay ? (snad jsem se vyjadžil správně)

Jaké máte názory a co by jste doporučili ?

Jinak předběžná vizualizace studia v příloze

Děkuji

Obrázek

Obrázek

Stan

Re: Propojení LiveRoom a Control Room

Příspěvek od Stan »

do ceho to budete nahravat, teda kolik ma mixpult nebo zvukovka vstupu. Jinak bude idealnejsi si to napajet sam protoze tech kombinovanych verzi se moc nevyrabi. Budes potrebovat minimalne 3*TRS (kytara, klavesy) XLR male podle poctu tvych vstupu, a mozna vic podle toho jestli v budoucnu budete kupovat zarizeni s vice vstupy a alespon 1 XLR female, a pak mozna 1 CAT6 a 1 - 2 MIDI.

Hodit to do nejaky bedny pridelat na zed a protahnout kabely zdi. jestli budes kupovat multiparak tak kupuj pro studia a ne pro LIve, Vyvaruj se levnych multiparaku kvuli moznym preslechum, pokud budes mit jen nekolik konektoru kup si kvalitni kabely (metraz) canare, Van Damme ect. tech par metru co budes kupovat te financne nepolozi, teda vasi neziskovku.

Vse potrebne najdes tady https://www.canford.co.uk/ koukni take dolu nalevo na clearence list

Takhle je tezky poradit zcela konkretne.

qwerty_28

Příspěvek od qwerty_28 »

Ahoj, děkuji za odpověď.

Nahrávat se bude na M-audio ProjectMix IO.
Počítáme zatím 3x XLR, 2x TRS, + 1x trs na sluchátkový zesilovač do LR. Midi tahat nebudem, ty můžou být i v ČR a USB kabely se natáhnou na první, tam problém není ;)

Takže nejlepší bude udělat si patch panel do zdi dle tebe ?

Kabel jsme zatím vybrali Klotz MY206SW.

Jinak všechno se připravuje pouze na Balanced konektory.

Je nějaký důvod proč používat i unbalanced ?

Dekuji

qwerty_28

Příspěvek od qwerty_28 »

Koukám že moc aktivních lidí už tady nechodí 😂

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ale chodí. Jenže nejspíš úplně ne ti, kteří by danou věc v podobném stylu řešili (nebo se nechtějí podělit - co já vím?) :-) Na druhou stranu buď rád, že tu nedostaneš záplavu rad od rádobychytrolínů, kterých je tu rok od roku víc a víc :-D

Osobně, co jsem kde viděl a jak bych to řešil já, je cesta, co jsi naznačil. Tj. v obou místnostech by byl vestavěný do stěny patch panel s konektory, propojeno zdí mezi sebou, takže na obou stranách by se zapojovaly do příslušných zdířek požadované kabely.

Nesymetrické vedení by nemuselo dělat problémy (krátké vzdálenosti), ale z principu větší "zaručené" čistoty by asi mělo smysl pro zařízení, která nemají symetriku (povětšinou syntezátory), mít i DI-Boxy a prakticky celou signálovou trasu (vyjma krátkého kabelu z nástroje do DI-Boxu) mít tak symetricky.

P.

qwerty_28

Příspěvek od qwerty_28 »

Všechno bude řešeno pouze symetricky :) jestli to teda není nevýhoda pro nějaké případy ?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Hmm - nevím o tom, že by symetrika byla pro cokoli nevýhoda :-)

P.

Ota Garage

Příspěvek od Ota Garage »

Jen poznámka z vlastní zkušenosti - počet vstupů bych trochu naddimenzoval, případné pozdější rozšíření nahrávacího zařízení nepovede k předělávání vedení.

Stan

Příspěvek od Stan »

Nebalancovany XLR se daji napriklad pouzit pro kabely RCA -> XLR, to zalezi na tom jestli pro ne budes mit vyuziti. Mit je ve wall-boxu ale neni od veci nez je casem dodelavat. Je dobry byt pripraven pro skoro kazdou situaci.

Samozrejme ze se daji pouzit DI boxy ale co kdyz jich budet potrebovat vic, DI boxy nejsou nejlevnejsi a tak nebalancovane konektory nejsou uplne od veci.

Nezapomen take na to ze budes potrebovat rozdilna zapojeni propojovacich kabelu.

Ja jsem kdysi o rozdilnem propojeni kabelu napsal clanek i s nakresy zapojeni. Nakresy jsem predelal (lepsi graficke zpracovani) ale na soucasne stranky jsem zatim nemel cas ty nove nakresy dat, teda spis jsem byl liny a mel jsem jine priority. Ted jsem na dovolene v Cesku, ale az se vratim tak se je pokusim dat na webovky do konce brezna. 8)

Odpovědět