Safe Sound Audio Dynamics Toolbox

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
syncro

Safe Sound Audio Dynamics Toolbox

Příspěvek od syncro »

Obrázek

Díky Šáfovi jsem měl možnost otestovat Safe Sound Audio Dynamics Toolbox. Protože se testování protáhlo, mohl jsem si ho opravdu důkladně osahat. DT je dvoukanálový kompresor s několika klíčovými vychytávkami:

1. "NY compression" umožňuje přímo v kompresoru míchat komprimovaný signál s původním
2. Inteligentní komprese v režimech Peakride a Dynamic Tracking
3. Sidechain s frekvenčním ořezem

Další features a specifikaci si můžete najít na http://www.safesoundaudio.co.uk/dynamics.html

Teď ke zkušenostem a dojmům. Kompresor vypadá bytelně, design je vkusný, ovládání intuitivní, i když počet kontrolních prvků není vzhledem k počtu funkcí zrovna malý. Zapojení bezproblémové, integrace do setupu stejná jako u jakéhokoli jiného gearu.

To hlavní - zvuk. DT funguje výborně. Mě osobně se nejvíce líbil na bicí, kde se dá vhodně využít režimu Dynamic Tracking. Bicí zní pevně a kompaktně. Samotný kompresor je hodně čistý, což pro spoustu lidí může být výhodou. Touhle čistotou mi hodně připomínal moje dbx162sl. Slušně funguje i na basu, na vokály mi trochu scházel nějaký charakter, což je ale moje úchylka na gear s vlastním zvukem.

Ve zkratce tedy - za slušné peníze hezky znějící, flexibilní a čistý kompresor. Milovníci vintage se poohlédnou jinde, příznivci moderního zvuku tady mohou dostat vcelku univerzální "hlavní" kompresor se spoustou vychytávek. Zvláště NY komprese bez nutnosti mít pult a dva další kanály, funkční sidechain a inteligentní automatika hovoří jasně pro koupi nebo aspoň pro vyzkoušení.

Obligátní díky Šáfovi 8-)

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

PiKey
Profesionál

Re: Safe Sound Audio Dynamics Toolbox

Příspěvek od PiKey »

Pekne, diky za recenziu.
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

matucha

Re: Safe Sound Audio Dynamics Toolbox

Příspěvek od matucha »

;-)

Muze byt faj utilitarni kompresor, poslouchal jsem nekde ukazky a bylo to celkem fajn i kdyz trochu nevyrazny (asi mam taky rad barvu), treba kontrabas byl vedle toho taky prejetej optickym tubetechem a ten me hned chytil za ucho a rikal mi, "tohle chces tohle chces" ;-). To toolbox na nicem neudelal. Takze moje otazka je, je to dostatecnej posun oproti pluginum, aby to jako cista komprese nekoho mohlo zajimat?

Mam tu ted na chvili puceny portico (pre+eq). Zkousel jsem hlavne EQ a uplne chapu ten fakt, ze je to vec do pultu. Mit to na kazdym kanalu, tak se vubec neosivam, ten zvuk je takovej nenapadnej, ale v ty nenapadnosti silnej tim, ze to vic drzi a tvari se to kompaktnejc nez sw kterej sem vedle toho zkousel. Kdyz zmacknes silk, tak to trochu nabyde na objemu aniz by to melo nejaky osklivy vedlejsi u cinky, coz je taky prijemny. Ale na druhou stranu to neni nijak zasadni zabava, nic tim "nenakulíš" tak, abys vykouzlil z niceho neco. Nemuzes vzit neco nudnyho a par šmahama tomu dat charakter "jako kráva". V tom pultu ale tu vec uplne chapu, je to celkem čistý až lehce zabarvený a to je na většinu věcí tak akorát to co je třeba. Jen jich mít tak aspoň 16 kanálů, to by pak asi teprv začala sranda :). A má to navrch proti (dobrejm) pluginům? Řek bych že jo, dostatečnej na to, abych kvůli tomu nějaký důležitější věci byl ochotnej hnát ven a zpět.

Odpovědět