Díky Šáfovi jsem měl možnost otestovat Safe Sound Audio Dynamics Toolbox. Protože se testování protáhlo, mohl jsem si ho opravdu důkladně osahat. DT je dvoukanálový kompresor s několika klíčovými vychytávkami:
1. "NY compression" umožňuje přímo v kompresoru míchat komprimovaný signál s původním
2. Inteligentní komprese v režimech Peakride a Dynamic Tracking
3. Sidechain s frekvenčním ořezem
Další features a specifikaci si můžete najít na http://www.safesoundaudio.co.uk/dynamics.html
Teď ke zkušenostem a dojmům. Kompresor vypadá bytelně, design je vkusný, ovládání intuitivní, i když počet kontrolních prvků není vzhledem k počtu funkcí zrovna malý. Zapojení bezproblémové, integrace do setupu stejná jako u jakéhokoli jiného gearu.
To hlavní - zvuk. DT funguje výborně. Mě osobně se nejvíce líbil na bicí, kde se dá vhodně využít režimu Dynamic Tracking. Bicí zní pevně a kompaktně. Samotný kompresor je hodně čistý, což pro spoustu lidí může být výhodou. Touhle čistotou mi hodně připomínal moje dbx162sl. Slušně funguje i na basu, na vokály mi trochu scházel nějaký charakter, což je ale moje úchylka na gear s vlastním zvukem.
Ve zkratce tedy - za slušné peníze hezky znějící, flexibilní a čistý kompresor. Milovníci vintage se poohlédnou jinde, příznivci moderního zvuku tady mohou dostat vcelku univerzální "hlavní" kompresor se spoustou vychytávek. Zvláště NY komprese bez nutnosti mít pult a dva další kanály, funkční sidechain a inteligentní automatika hovoří jasně pro koupi nebo aspoň pro vyzkoušení.
Obligátní díky Šáfovi

Jen můj názor, Saša