Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
syncro

Příspěvek od syncro »

Já svou touhu po klonu SSL bus kompresoru teď čerstvě vyřešil takhle:

Obrázek

Přišel mi včera, ještě musím spájet XLR insertové kabely a už se těším, až ho dám na bicí... 8-)

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

taky cesta ;-)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Sasa, ty si moj clovek 8) potom napis viac ako to pracuje !!!
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

syncro píše:Já svou touhu po klonu SSL bus kompresoru teď čerstvě vyřešil takhle:

Obrázek

Přišel mi včera, ještě musím spájet XLR insertové kabely a už se těším, až ho dám na bicí... 8-)

Saša

hmmmm : ) krasa Syncro. Gratuluju k porizeni slusnyho VCA compressoru. Taky mam jeden HW kus na ceste. Klon G-Bus compressoru s HPF filtrem a SideChain vstupem. Tesim se na zvukovy ukazky tvyho SSL. Hod to pak do nejakyho spesl tema. Ten tvuj je Gyraf klon ?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

syncro píše:Já svou touhu po klonu SSL bus kompresoru teď čerstvě vyřešil takhle:

Obrázek

Saša
syncro, a nemal si ty aj gyraf clone od kexika, ktory sa tu kedysi riesil?
v com je tento komercny lepsi? (ak je to teda komercny)

ja mam teraz tiez jeden gyraf clone a celkom spokojnost. by ma celkom zaujimalo ze nakolko hraju tie DIY verzie inak v porovnani s tymi komercnymi...
jihad on riaa & soza.

nunu

Příspěvek od nunu »

Muzou diametralne jinak -))) Jde jen o to, do jake miry se uverejni detaily...

nunu

Příspěvek od nunu »

Kdyz vidim ten packovy prepinac, rikam si jestli se s nekteryma vecma prilis nebabram... Pekne -)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

nunu: dyt k tomu ten packovej prepinac sedi jak prdel na nocnik

nunu

Příspěvek od nunu »

jj, sedi... Takovy krasny retro kus -)

syncro

Příspěvek od syncro »

Díky kluci. Je to další malosériový klon na základě Gyrafu, ukázky dodám hned jak budu mít čas.

Mám od nich ještě objednané 2-1176 (2x1176 v jednom racku). Jednání seriózní, build quality 100%, zvuk uvidím (uslyším)...

Rozhodl jsem se trochu rozšířit dynamický rack ve studiu, tohle pro mě byla příjemná alternativa, na kterou jsem dostal víc než dobré doporučení...

Ten "kexik klon" doma ještě mám, dokonce jsem ho tenkrát i zprovoznil, ale už jsem ho nikdy nedokázal dotáhnout do krabice, udělat frontpanel, atd. Tohle bylo instantní řešení (na které jsem dostal skvělé reference).

Díky, Saša
GunJah Records

syncro

Re: dalsi clon SSL , tento krat HW

Příspěvek od syncro »

Tak jsem to včera konečně povyzkoušel. Dal jsem to na bicí grupu a nadchl jsem se. Těžko popisovat... Komprese zní hodně tvrdě, ale i při velkém záběru to pořád zůstává plastické. Navíc to nežere výšky a dobře se to nastavuje. Celkově zatím spokojenost, ale na nějaké vážně míněné soudy je ještě brzy...

Zároveň s tím jsem vyměnil i kompresor na base (místo dbx166xl tam mám teď 160a) a taky spokojenost. Teď ještě ten vokální kompresor a mám upgrade dynamiky z krku 8-)

Saša
GunJah Records

aum generator

syncro píše:Tak jsem to včera konečně povyzkoušel. Dal jsem to na bicí grupu a nadchl jsem se. Těžko popisovat... Komprese zní hodně tvrdě, ale i při velkém záběru to pořád zůstává plastické. Navíc to nežere výšky a dobře se to nastavuje. Celkově zatím spokojenost, ale na nějaké vážně míněné soudy je ještě brzy...

Zároveň s tím jsem vyměnil i kompresor na base (místo dbx166xl tam mám teď 160a) a taky spokojenost. Teď ještě ten vokální kompresor a mám upgrade dynamiky z krku 8-)

Saša
nevies ci tam mas aj takzvany turbo mod? ak nie tak odporucam nad nim porozmyslat. ono ten klasicky Gyraf klon sa od povodneho SSL kompresoru lisi tym, ze ma len jeden sidechain (cize mono. do sidechainu ti ide zmixovany lavy aj pravy kanal, a ovlada sa nim kompresia obidvoch kanalov). ten turbo mod pre gyraf klon je prave druhy sidechain (=kazdy kanal bude ovladat kompresiu len sameho seba), ktorym sa to viac priblizi povodnemu SSL...na bicej grupe mi prijde ze to az taky rozdiel nespravilo, ale pri komprimovani celeho mixu je to jednoznacne lepsie s tym turbo modom / povodnym SSL konceptom... tak ak chces ten comp pouzivat aj pre tento ucel tak jednoznacne odporucam.
jihad on riaa & soza.

syncro

Příspěvek od syncro »

aum generator: Turbo mod tam určitě není, protože to vůbec nemá sidechain vstup 8-) Nicméně mě zaujal ten popis. Podle mě je na stereobus lepší ten mono sidechain, protože nezávislá komprese (dual mono) může rozkolísat stereo obraz. Stejně tak mi přijde lepší mít celý kompresor otvíraný a zavíraný sumou obou kanálů. Samozřejmě, že pro použití dvou nezávislých mono kanálů je lepší to mít oddělené...

Jen můj názor, Saša
GunJah Records

kexik

Příspěvek od kexik »

co ma turbomod so sidechain vstupom? to je len cudlik, ktory ti na kanale B prepina sidechain B/sidechain A. co sa tyka spolocneho sidechainu, aj ten moze rozkolisat stereoobraz, ak mas viac side signalu ako mono (vsetky zvuky v panorame, nic v strede, napriklad pri cinelovej grupe). imo je vyhodne mat/skusit oba mody
ja som si ale nie isty tym co pise aum, ze original stereobus mal dva sidechainy, imo mal len jeden

aum generator

syncro píše:aum generator: Turbo mod tam určitě není, protože to vůbec nemá sidechain vstup 8-) Nicméně mě zaujal ten popis. Podle mě je na stereobus lepší ten mono sidechain, protože nezávislá komprese (dual mono) může rozkolísat stereo obraz. Stejně tak mi přijde lepší mít celý kompresor otvíraný a zavíraný sumou obou kanálů. Samozřejmě, že pro použití dvou nezávislých mono kanálů je lepší to mít oddělené...

Jen můj názor, Saša
syncro, sidechain sa vola ta cesta signalu ktora "otvara a zatvara" kompresor...kazdy kompresor ju ma, nezavisle od toho ci tam na to je alebo nieje vstup.
kexik píše:ja som si ale nie isty tym co pise aum, ze original stereobus mal dva sidechainy, imo mal len jeden
ja osobne som original SSL comp nikdy nazivo nevidel ani zvonka, a nieto este z vnutra. ale jacob z gyraf.dk pisal ze prave toto je asi jedina podstatnejsia vec ktoru menil voci originalu. pisal ze original SSL ma dva sidechaini, ale ze jemu sa viac paci tam mat len jeden, tak dal do svojho klonu len jeden.
jihad on riaa & soza.

Odpovědět