SPDIF I/O pomoc

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Sabiani

SPDIF I/O pomoc

Příspěvek od Sabiani »

Zdravim,

potreboval by som radu. Mam zvukovku NI Komplete 6, ta ma okrem analogovych IO aj SPDIF IO. Rozmyslam do buducna ze by som cez SPDIF zapojil nejaky externy procesor, napr. multiefekt. Je tam nieco na co by som si mal davat pozor? Predpokladam ze vzorkovacia frekvencia a bitova hlbka musi byt rovnaka vo zvukovke aj v externom procesore. Dalej je lepsie pouzit internal clock na zvukovke alebo prisposobit to externemu procesoru? A ma vobec zmysel externy audio procesor pri dnesnych pluginoch?

Diky

delay

Re: SPDIF I/O pomoc

Příspěvek od delay »

Dlouhou dobu jsem měl přes S/PDIF připojenej groovebox a externí preamp, fungovalo to v pohodě. Jako master bude ve většině případů lepší použít zvukovku, ale zkoušel jsem to i opačně.
Co se týče samotné využitelnosti externí HW jednotky, to záleží na mnoha faktorech, levný efekťáky (digital) podle mě ve studiu nemaj absolutně žádnej význam a pluginy je dokáží plně nahradit za cenu daleko větší pohodlnosti a pracovní efektivity, vyjímkou mohou být specifické jednotky s algoritmy, které třeba v plugin verzích chybí (napadá mě třeba ENSONIQ DP, kde bylo dost zajímavejch dozvuků), ne každej digital má ale i digi I/O...

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Diky za info.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no .. niektore zariadenia vedia ist len ako master .. nevedia sa zavesit na spdif in .. takze vtedy moc na vyber neni , pokial nemas na vstupoch SRC ..

Odpovědět