Stereo bus kompresor?

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od carloff » 28 čer 2010 15:58

1176 je celkem brutal na BUS.na snare ano ale na konec to rozmazne tranzienty cinelu anebo to vubec nezabira,,,,
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 28 čer 2010 16:33

začínám míchat OTB protože mám analogovou konsoli a pár externích efektů, tak jediné co na solidnější OTB míchání mi chybí je kompresor. Jsem trochu znuděnej digitálním soft zvukem ( dělám převážně elektroniku) snad kromě věcí typu Max/Msp Reaktor, kde jde víc o zajímavý hudební struktury, než o zajímavou barvu. Teda jak kdy...
O 1176 jsem slyšel, že právě na elektronické bicí je úplně super ( ten člověk dělal dub step etc.)
Jak se do toho hlouběji dostávám, stejně to vypadá na minimálně dva typy kompresoru - stereo tmelič (glue) to by mohl krásně splnit drawmer a mono divočák na transienty a trochu špíny (1176).
Nějak tak.
Stejně se dám cestou DIY. Z toho co koupit už hotový, mě zatím sedí pocitově nejvíc drawmer 1968. To asi nebude střela mimo, ale pořád to je dost peněz a pro mě čas není takový problém, tak si to raději s kámošem postavím.
Bude report... ( tak na podzim)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od carloff » 28 čer 2010 17:42

No ono realne,
daleko vetsi rozdil nez cistej na konci kompresor ti udela neco jako treba Culture vulture nebo Rooster, kde to zkreseleni a zkresleni z pluginu je opravdu obrovsky rozdil....stejne tak mam pocit ze HW hally jsou krome lexiconu a VSS3 uplne jinde.Nez na 1176 -doporucuju se podivat na ebay na valley people ala dynamite
Obrázek
je to levny a super funguje, a kdyz DIY tak si zkus udelat Altec 436c na jehoz zaklade je udelany Thermionic Phoenix
Obrázek

--- ja mam na ceste Altec 436 s EMI beatles modem a myslim ze to zas bude uplne neco jineho .


Jako dobrou relativne levnou variantu doporucuju Chandler germanium kompresor
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 28 čer 2010 20:34

na zkresleni a barvu mam Shermana.pohledam ten Altec

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od carloff » 28 čer 2010 21:14

no on je jiny a o dost nez thermionic.. dodivej se do konce:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od matucha » 29 čer 2010 00:43

delaj to dobre, kdyz delaj tyhle ukazky

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od c9000 » 29 čer 2010 09:48

trochu OT: TA 436 od EMi nedávno vyšla jako plugin. Zkoušel jsem to, je tu uplně jiný než všechny kompresory s kterejma jsem měl tu čest ( jinak reaguje, musí se dost laborovat se vstupním signálem atd.) Ale hrálo to moc pěkně vhodný spíš asi na akustickou muziku, nebo rock. Perkuse a bicí to umí dost dobře nabušit a vůbec jsem z toho necejtil tu ošklivou softwerovost , naopak to pěkně zcelilo jednotlivý fragmenty. Originál jsem nikdy neslyšel ale dle uživatelských referencí je to blízko.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 29 čer 2010 10:02

Vulture může být zajímavý. Ale na nakreslení mi zatím stačí sherman, i když je o dost špinavější ( mám ver 1.). To mi ale vyhovuje.(ještě, že jsem ho neprodal...) Vulture občas dělá bzučák, ale v ukázkách bylo vidět, že se to dá pěkně odladit.
Cena je tuším zase dost vysoká, takže to jde mimo mě.
každopádně nehledám prznič, ale zušlechťovač, kterej dodá stopě charakter a kvalitu. Jde o oživení elektronických bicích, tak aby zněly přirozeně a živě ( nemyslím tím simulaci akustických, ale to jak se dynamicky a barevně chovají). Když by se dal použít i na basu, synth, vocal tak jen dobře.
Chandler se mi nelíbil - něco mi v tom chybělo - větší šťáva, pecky..., takovej nudnej zvuk-to nechci.
O Altecu jsou velmi rozporuplný reakce, což mě nijak nenadchlo.
Carloff: proč odrazuješ od 1176 když je to relativně ověřenej kompresor?

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od syncro » 29 čer 2010 11:54

Magion: Z tady jmenovaných kompresorů mám dbx162sl (používám na mix bus), klon SSL4k (igs S-Type, používám na bicí grupu) a stereo klon 1176 (igs 2176, používám na vokál). Na bicí z nich doporučuji SSL. 162sl je hodně transparentní, 2176 zase hodně charakteristická, SType je v tomhle srovnání zlatý střed, navíc je krásně pevný od basů po výšky, takže udrží čitelné od nejhlubších 808 kopáků po titěrné hihaty všechno. Na transienty reaguje moc hezky, umí spojovat, úplně rovnat i dostatečně dýchat, vše dle nastavení. Mohlo by to být to, co hledáš.

IGS na webu: http://www.igsaudio.pl/
IGS na GS: http://www.gearslutz.com/board/high-end ... ments.html
IGS v ČR: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... ledat/igs/

Saša

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 29 čer 2010 12:23

syncro: dík za typ. Vypadá to slibně, nicméně na to že to jsou klony a na GS hodnotili supr ceny, tak nakonec ceny v audiopro jsou zase high-end. Nákladová cena bude minimálně 3x nižší a to je dost. Chápu tak 2x vyšší cenu.Takže je to otázka času a energie.
Ten IGS klon je v podstatě to stejný jako GSSL, že? Taky sidechain a stejné VCA.
Plánky na GSSL se dají najít - říkám si, že když to jednou prošlápnu a postavím kompresor, tak další už nebudou takovej problém a pokud chce mít člověk ve studiu 3-5 high.end kousků, tak to za tu námahu stojí...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od carloff » 29 čer 2010 13:23

Magion píše:Vulture může být zajímavý. Ale na nakreslení mi zatím stačí sherman, i když je o dost špinavější ( mám ver 1.). To mi ale vyhovuje.(ještě, že jsem ho neprodal...) Vulture občas dělá bzučák, ale v ukázkách bylo vidět, že se to dá pěkně odladit.
Cena je tuším zase dost vysoká, takže to jde mimo mě.
každopádně nehledám prznič, ale zušlechťovač, kterej dodá stopě charakter a kvalitu. Jde o oživení elektronických bicích, tak aby zněly přirozeně a živě ( nemyslím tím simulaci akustických, ale to jak se dynamicky a barevně chovají). Když by se dal použít i na basu, synth, vocal tak jen dobře.
Chandler se mi nelíbil - něco mi v tom chybělo - větší šťáva, pecky..., takovej nudnej zvuk-to nechci.
O Altecu jsou velmi rozporuplný reakce, což mě nijak nenadchlo.
Carloff: proč odrazuješ od 1176 když je to relativně ověřenej kompresor?
protoze vim ze funguje jen na neco:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od carloff » 29 čer 2010 13:23

Jinak Chameleon dela ssl klon a hodne levne
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 29 čer 2010 15:16

jo ten chameleon 7720 vypadá jako snad nejelpší poměr cena/výkon co jsem zatím viděl.
Prý je ale hodně čistý. neutrální - což není úplně to co hledám. Ale hodně zajímavej typ...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od syncro » 29 čer 2010 15:53

Magion: Taky se dnes ty ceny od těch, za které jsem to kupoval, docela liší. Holt už se IGS asi pomalu etablují a zákazníci jsou ochotni zaplatit více. Dostal jsem zjevně prémii za odvahu objednat a zaplatit neznámou věc od neznámého týpka.

Na druhou stranu, po svých zkušenostech s SType, bych za něj těch 1000 euro asi dal (a stejně tak i za 2176). Nepřijde mi to za solidně znějící, vyladěný a bytelně postavený kousek s "doživotní" zárukou nějak přemrštěně moc. Věc názoru... 8-)

Saša

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Stereo bus kompresor?

Příspěvek od Magion » 30 čer 2010 00:43

syncro: není to moc, pokud je v tom trocha autorství ( a údajně snad IGS koncept SSL doupravili - nevím ale jak moc). Pokud se jedná ale o klon, byť poctivě udělaný... no tak je to z mýho pohledu docela na hraně. Ale jo ještě se to stále dá. Je to ta horní hrana :)

Odpovědět