Pokud chces dobrej compressor do 20 tak bude jasna volba sledovat treba eBay. protoze koupit novy compressory za 20 ktery za neco stojej to neni moc pravdepodobny.
Osobne bych ti doporucil treba tyhle kousky:
DBX 162SL - Moc moc hezkej VCA compressor (levnejsi verze od modryho modelu 160SL), na ebay je mozny ho sehnat kolem 25.000,- Kc. Modrej 160SL je na ebay kolem 40-50.000,- Kc. DBX 162SL je hodne rychlej, pekna compresse na bici, kytary, vokaly basy, ma cistejsi zvuk, univerzalni masina s poctivou konstrukci. Umi bejt jemnej i hodne radikalni. Libilo se mi ze ma hodne SSL charakter (SSL taky ve svejch puvodnich compressorech pouzivali VCA od DBX).
Joemeek SC2 (je jich nekolik generaci, odlisuje je je trosku zvuk a taky nektery potenciometry, napr output knob, kterej u prvni verze z roku 1993 neni, u druhy je na zadnim panelu dost nelogicky a treti ta ho uz ma na prednim panelu.) Dobrej compressor s peknou barvou, hodne se mi libil na overheady, basu, spanelku vokaly. Jeho prednosti je taky jednotny stereo ovladani pro oba kanaly, coz by ale pro tebe asi bylo minus, me ale vyhovoalo na stereo compressi room nebo ov bubnu ). Prvni generace trosku vic sumi ale obecne je povazovana za nejzdarilejsi po zvukovy strance.
TFPro P38 - Konstrukter Joemeek compressoru nabizi novy compressory ktery na Joemeek navazuji. Design panelu a knofliku je trosku levnejsi ale neni to spatnej compressor. Mozna by te mohlo zaujmout ze nabizi nekolik modu ktery emulujou chrakter 4 compressoru - 1176, LA-2A, VCA, Joemeek SC2. Na eBay ho muzes koupit za malej peniz protoze o ne neni moc velkej zajem.
TL Audio C1. Sveho casu to byl jednu dobu v ČR hodne precenovanej comressor. Dnes ho lidi naopak moc nevyhledavaji. Kazdopadne to ale neni spatna masina. Je docela charakterovej umi nabidnout barvu a decentni compressi, tim chci rict ze nema tak ultra rychly kontury jako treba DBX nebo SSL compressory, ale o TO vic se hodi na material kde clovek nepotrebuje rychly transienty ale naopak sytost a plnost zvuku. Na ebay ho sezenes nekde kolem 10-15.000. Mimochodem firma HHB ho v licenci vyrabela ve fialovy barve a protoze lidi vedej ze pod timhle odlisnym fialovym panelem je C1 tak vetsinou aukce s HHB verzi C1 koncej za neuveritelne malej peniz. Jeste bych zminil, ze model C1 byl v prvni generaci v sedym designu a mel hranaty VU budiky. Prvni generace mela kavlitnejsi komponenty a i puvodni elektronickej design je vic cenenej nez u stavajici modry verze C1.