Studiové digitální efekty do racku

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
kexik

Re: Studiové digitální efekty do racku

Příspěvek od kexik »

pokial ja viem tak to usb pri lexikonoch je len na ovladanie/integraciu do daw, ale audio beha LEN po spdif a analogu... cize to je normalny hw ako kazdy iny, akorat mu ide automatizovat parametre a ukladat ich do jednotlivych projektov

hubert

Příspěvek od hubert »

MX-400 sa vie spravat ako VST fx.....len si nie som isty ci vtedy nemusi byt MX-400 nastaveny ako ASIO master.....to moze byt otrava...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

netreba zabudat na mozne problemy s digitalnym clockovanim .. neviem ci kazdy lacny efekt , vie hodiny zavesit na spdif .. atd .. je to dost cele komplikovane .. chapal by som , keby bol zaujem o TC SYSTEM 6000 .. ale toto cele riesit kvoli lacnym krabiciam .. no vysral by som sa na to ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Taky me to prijde jako blbost... offtopic - tak si rikam, ze nez kupovat Lexicona za 12litru tak si muzu koupit VSS3 pro powercore reverb (pokud to chci kvuli hallu).

Jinak to krabickovani fakt asi nema cenu.

hubert

Příspěvek od hubert »

Je to zbytocne komplikovane riesenie.....a hovorime o HW ktory musi mat vsetok word clock.....co ta lacnejsia kategoria povacsinou nema.....riesenie s spdif je nafigu lebo zariadenie pripojene do spdif by malo byt schopne sa zavesit na hodiny iduce z mixu......a toto tiez kazde zariadenie s spdif nevie....a v tom momente musi byt taketo externe zariadenie zdrojom hodin.....a to uz je velke peklo.....nehovoriac o tom ze vlastne aj tak pouzije v realnom case len toto jedno zazriadenie. Takze flexibilita prace ide uplne do hajzlu. O potencialne nestabilnych hodinach nehovoriac.

kexik

Příspěvek od kexik »

praveze kazde spdif zariadenie s inputom to vie... spdif i/o sa riesi niekolkymi nemnohymi integrovanymi obvodmi a vsetky do jedneho to vedia. vynimka su len syntaky, ktore ale nemaju spdif in, takze nepouzivaju spdif transceiver chip ale len transmitter

cim nechcem davat argumenty pre, imo je to tiez hovadina, riesit takto studio

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : ja mam pocit , ze sme tu uz dakde riesili daky lacny efekt , ktory sa nevedel zavesit na vstup .. aj v navode bolo napisane , ze sa maju dalsie zariadenia zavesit na jeho vystup ..

Ricci07

Příspěvek od Ricci07 »

Faktem je, jak pročítám příspěvky, že "ideální jednoduchá varianta" asi není... Tak nějak jsem vlastně zklamán z toho, že po těch letech, co jsou digitální pulty na trhu, nešli s nimi stejným krokem výrobci historicky starších rackových hardwarových analogových efektů a procesorů. Laicky jsem předpokládal, když jsem se rozhodoval pro digitální pult, že bude na trhu současně hromada digitálních HW procesorů a efektů (jako alternativa těm softwarovým), plně kompatibilní a s vychytanými synchronizačními i dalšími mouchami... Mám v oblasti minimum praktických zkušeností, neb začítám, neumím tedy posoudit, jak moc půjde dolů kvalita zvuku případnými opakovaným průjezdy analogovými mašinkami s DA/AD konverzemi v cenově přijatelné (tedy nižší) kategorii efektů... Konverze mi bude dělat pult YAMAHA, ale analogový signál pak zchroustají (a "vyplivnou") ony rackové škatule (nechci být závislý jen a pouze na PC). ;-)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Ricci: No, jdu podobně hw cestu jako ty a myslím, že když máš digipult, tak se efektování řadou VST moc nehodí... jinak by to bylo, kdybys míchal přímo v kompu, jako většina zdejších účastníků. Takhle bys musel jet tam a zpět, část bys řídil pultem, část myší, nic moc.
V mém případě jsou poslední VST zapovězeny i nekompatibilostí starého PC Logicu vůči nim, tudíž mám klid;). K digipultu mám analogově připojeny 4 věci (DDX3216 má 4x external analog aux), dnes již klasický čtyřnásobný Ensoniq DP4, svého času špičkový Sony V77, obstarožní a šíleně zvukově zubatý Roland DEP3, na experimenty TC Helicon VoiceWorksPlus (který mám zapojen i přímo přes spdif, ext. časování) - a netrpím nějakým nedostatkem.

Ricci07

Příspěvek od Ricci07 »

Míchat chci jak v pultu, ale současně (v jiných projektech) v PC (pult poslouží jako controller pro DAW aplikaci s motorizovanými fadery...). Proto počítám s VST pluginy pro první případ, ale hledám i ryzí HW cestu... ;-)) Vybírám a pořizuji vše najednou, tak to vypadá, že až si to přivezu domů, budu půl roku číst jen manuály, dráteničit a konfigurovat... ;-) Jak jsem psal, začínám, mám tedy co dohánět, jak čtu sofistikované odpovědi v různých diskusních vláknech některých kolegů...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som sa chvilu pohraval , ze budem miesat v Yamaha DM2000 .. ale bolo to strasne otravne a nepacil sa mi ani zvuk .. miesanie v pocitaci ma bavilo viac a DM2000 sluzil ako controller a ruter ..

Odpovědět