zařizuji nové domácí "laboratorní" studio (pro radost) se srdcem v podobě digitálního mixu YAMAHA 01V96VCM a PC (CUBASE 5.5). Protože jsem ze staré školy a mám rád HW zařízení a práci "rukama", poohlížím se po HW digitálních efektech a procesorech (v podobě rackových aparátů) pro práci se zvukem (živým nebo reprodukovaným z PC). Letmým povrchním pohledem vidím všude převážné analogové multiefekty v široké škále produktů v různých značkách a tudy vedla má prvotní úvaha... Protože nespěchám a raději 2x měřím a jednou řežu, napadlo mě po další úvaze využít digitální zpracování zvuku zmíněným pultem a efekty a procesory umístěné v racku mít opět digitální.
Racková zařízení plánuji použít jak při prvotním záznamu zvuku, kdy do mixu povedu většinou analogové signály z různých vstupních zdrojů zvuku, tak při všech následných úpravách, kdy (v některých případech) budu chtít vytáhnout zvuk v digitální podobě z PC do mixu a projet jím vestavěné nebo externě připojené (k mixu) efekty. V této variantě mi D/A a zpětná A/D konverze přijde zbytečná a kvalitu záznamu degradující.
Rád využívám tohoto fóra, abych se zeptal zkušenějších na tipy na cenově přijatelné digitální rackové efekty... Nehledám špičková profi zařízení nejvyšší kvality, spíš rozumný kompromis pro domácí studio, kdy záměna původně zamýšlených analogových zařízení za digitální nebude znamenat mé finanční zruinování...

Moc díky za všechny reakce...