TL AUDIO 5052 Ivory 2

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Pierre niko

TL AUDIO 5052 Ivory 2

Příspěvek od Pierre niko »

Obrázek

Docela by me zajimalo, jestli s timhle mohykanem nekdo pracoval. Pokud byste dokazali zminit jeho klady, popripade nectnosti, bylo by to supr. Napriklad sem se nedocetl, jesli kompresor ma sidechain... Myslim, ze povesit to na nejakou subgrupu (treba i bici)by mohlo mit zajimave vysledky. Existuji i jine, lepsi reseni tohodle all in one ve stereu? Dival sem se SPL, Focusrite... nic

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jo mel by mit sidechain (http://www.knsound.cz/tl_audio.htm).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TL Audio ma daku novu krabicu .. kde je vselicko .. vcetne summingu ..

http://www.tlaudio.co.uk/docs_07/produc ... rack.shtml

Pierre niko

Pytkin píše:TL Audio ma daku novu krabicu .. kde je vselicko .. vcetne summingu ..

http://www.tlaudio.co.uk/docs_07/produc ... rack.shtml
Na tuhle masinu sem nasel review (ta kocka je nadherna s nadhernym prizvukem... :) kdyby tak dobre zpivala, jak vypada, hned bych si ji vzal i stou krabici domu do studia... :) :) )

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=5385

aum generator

Re: TL AUDIO 5052 Ivory 2

Příspěvek od aum generator »

Pierre niko píše:Existuji i jine, lepsi reseni tohodle all in one ve stereu? Dival sem se SPL, Focusrite... nic
a co toto?

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1564

ja mam od nich kompresor (ktory by mal byt rovnaky ako ten v tomto channel stripe) a prijde mi celkom fajn. a o toft EQ som pocul tiez same dobre veci (ale s nim nemam skusenost)
teda netusim ci je to lepsie/horsie ako to TLA, ale vyzera to byt dost ok a za zaujimavu cenu. by som to zvazoval keby som nieco take potreboval.
jihad on riaa & soza.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Ja mel 5051 Ivory 2 series. Jsem rad, ze jsem se ho zbavil. Prislo mi, ze na tom jakoby nic poradne nefunguje. Pravda je, ze nejhorsi mi prisel preamp, kterej podle me uplne zplacati vstupni signal. A ten kompresor v tom stal podle meho uplne za houby. Byl jsem velky fanda TL Audia, ale asi bych si od nich uz nic nekoupil. Ale pro kazdeho fungujou veci jinak. Treba to uspokoji tve ocekavani.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Tez sem mel 5051 Ivory 2, coz je jeden kanal 5052ky bez limiteru. Je to hruza, ten zvuk neni placatej, ale rovnej jak pravitko a hodne utlumenej. Kupoval sem ho tenkrat naslepo z duvodu jakehosi zalibeni znacky TLA, chtel jsem ho hlavne na basy a beaty, myslel sem ze ty lampy(a je jich tam celkove 6: PreAmp 1x, Kompresor 1x, EQ 4x) to udelaj skvely, ale opak byl pravdou, uz prvni poslech s vyplim kompresorem bylo pro me nemylim prekvapenim, PreAmp hodne utlumuje a placati. Kompresor mi prisel konfliktni, porad sem mel pocit ze ho musim dost usmernovat(threshold tocit dost k nule a pritom pomer 1:2), aby mi vylezli urcity frekvence(vzdy ty nizsi). Nejlepsi na ty krabici je podle me EQ. Sound co sem poustel do 5051 byl elektronickej(drummachines, synths...). 5052 bych nekupoval, uz z duvodu odflaknuti, spousteni limiteru, kde musis ten modrej knob povytahnout smerem k sobe, pak naroutujes, a kdyz ten knob pustis tak zkratka zvadne jak pero, vysi tam fakt jak pero. :) A to nemluvim o tom, ze by ten knob mel vydrzet 5 mozna 10 let(coz silne pochybuju), za ten peniz muze bejt neco lepsiho, sice to asi nebude mit 12 lamp jako 5052 a asi to nebude plnej Dual Channel(2x Pre+Kompres+EQ+Limit), ale co se tyka prinosu tak to neoddiskutovatelne rikam ze JOO. Ale muzu se ztotoznit s nazorem 120BPM, ze by ti 5052 za urcitejch podminek mohla fungovat.

matucha

Příspěvek od matucha »

120bpm a WCable > to jsou taky moje zkusenosti s TLA

tyjo ta vec stoji 50tis? eee

Obrázek
tohle prodava audiopolis za 28tis bez dane jestli se nepletu (pletu, za 28 s dani to prodavaj)... a to je dobrej kus ve stredni tride.

a urcite to neni jedina vec, ktera by byla lepsi nez TLA monstrum a to i za mensi penize.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

matucha: Tak tohle mi pride rozhodne lepsi volba nez TLA!!!

syncro

Příspěvek od syncro »

Pierre niko: Mám 5021 Ivory2 a jako kompresor je podle mne nic moc. Snad jediné využití jsou pro mne kytary a nařvanější vokály, ale kvůli tomu bych si ho znovu nekoupil. Na tvém místě bych se porozhlédl jinde.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Pierre niko

Diky kluci. Vice mene sem neco takoveho cekal, i kdyz bych se o tech neduzich rad ujistil sam. Na eBay sem videl par lampovych ekvalizeru, od TLA, ktere se vydrazily za dost slusny peniz, takze ty asi umi docela dobre. Nebo spis hezky .nebo hodne barvi. Nevim, kazdopadne bych fakt rad nekdy vyzkousel ty jejich kompresory, jestli je to fakt takovy prusvih.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Pierre niko píše:Diky kluci. Vice mene sem neco takoveho cekal, i kdyz bych se o tech neduzich rad ujistil sam. Na eBay sem videl par lampovych ekvalizeru, od TLA, ktere se vydrazily za dost slusny peniz, takze ty asi umi docela dobre. Nebo spis hezky .nebo hodne barvi. Nevim, kazdopadne bych fakt rad nekdy vyzkousel ty jejich kompresory, jestli je to fakt takovy prusvih.
Docela jo. :lol:
Ja si po tom 5051 koupil prave Focusrite Red 7 kde je krome preampu taky kompresor co je v ty verzi Red 3. A to bylo najednou uplne strasne nepredstavitelne a ukrutne nekde celkem jinde. To pak opravdu slysis co to dela. V dobrym. I kdyz jsou urcite mnohem lepsi ale hlavne rychlejsi kompy. TLA Ivory to ale nebude. :lol:

Odpovědět