UAD kompresory

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Pytkin
Moderátor

UAD kompresory

Příspěvek od Pytkin »

Tudy : tak tak .. dobre su uz tie v zaklade .. ja som ti pisal , ze UAD je dobry na EQ, COMP a POCO na reverby (i ked najdu sa aj zaujimave EQ a COMP) ..

Tudy

Re: PowerCore Compact - zprovoznen se starsimi drivery

Příspěvek od Tudy »

Pytkin: jo jo, UAD je kompresorů král :) Mimochodem, ten VCA VU jsem nakonec koupil, moc se mi líbí na bicí a určitě ho využiju víc než Fairchild, který jsem měl původně v plánu.
Tento měsíc půjdu do Neve 1081EQ, jen ještě počkám, jestli kromě 20% akce na Neve, UA nepřihodí v druhé půlce měsíce nějaký kupón :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tudy " oni vacsinou , ked posielaju dake kupony , tak 3 dni pred koncom akcie , daju nove drivery , kde su dake nove pluginy .. casto je dobre pockat ..

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Tudy píše:Pytkin: jo jo, UAD je kompresorů král :) Mimochodem, ten VCA VU jsem nakonec koupil, moc se mi líbí na bicí a určitě ho využiju víc než Fairchild, který jsem měl původně v plánu.
Konkrétně na jaký škopky tenhle kompresor používáš?
Asi jsem divnej, nebo tenhle kompresor neumím nastavit :oops: ale na bicích se mi vůbec nelíbil, přijde mi, že to buď nekomprimuje vůbec, nebo to brutálně požere transient škopku (teda využil jsem ho jednou jako efekt na zprznění kopáku, ale jinak ne) naopak se mi dost líbil třeba na base, kterou zprůrazní a dokonce i na zpěvu..
Na škopky z UAD preferuju spíš třeba LA3A nebo Neve 33609, skvělá věc je taky SPL transient designer.
BTW ten Fairchild vůbec není špatnej jako "lepidlo" na bicí grupě (třeba i s basou)...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Fairchild je hodne dobrej. Libi se mi na virblu, na overheadech, na kytare. Na base a kopaku uz moc ne, ma tendeci je trochu ztencovat. Jinak doporucuju LA2A na vokal, to je takovej instantni lecitel.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Jeany: hlavně na Waldorf Attack, takže většinou nějaký sady kombinující TR909 s TR808.
Ale když jsem si dělal srovnání mých UAD kompresorů ( Jurij:) 1176SE, LA-2A, VCA VU a EX1) , používal jsem nějakou "studio" sadu z ROMpleru HALion One.
U VCA VU se mi líbí, jak pracuje s celými bicími, ale dají se s tím dost šikovně upravovat i samostatný hotový samply "živých" bubnů, který jsou nabíraný s ambientem.

Amorph: Fairchild jednou taky přijde na řadu, ale byl teď odsunut do "pozdějších investic" :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

jeany_jeany_jeany

Re: UAD kompresory

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Tudy:
Aha, takže hlavně na elektronický bicí, na to jsem ho nezkoušel.. Na akustickejch bicích mi přijde že je moc rychlej a bez možnosti ovládat attack nemilosrdně drtí attack bubnů, líp se mi v tomhle případě žije s Urei 1176, ten je taky dost rychlej, ale kontrolovatelnější..
Na celejch bicích jsem ten VU nikdy nezkoušel - určitě vyzkouším, mohlo by to bejt zajímavý jako paralelní kompresor..
Co se týče úpravy škopků s ambientem (i bez) znova musím do výšin vyzdvihnout SPL transient designer. Velmi přirozený zvuk, jednoduchý ovládání... líbí se mi určitě víc než sonnoxí TD - ted mi přijde moc tvrdej a chemickej (na přidání attacku, na ubrání je docela hezkej) Na SPL se mi líbí přidání i ubrání attacku, vcelku hezky a nechemicky to řeší i sustain škopků (velmi použitelný třeba v případě, kdy máš nabranej virbl, kterej "zvoní")

Amorph:
O fairchildu se tvrdí, že trochu požírá basy, odtud asi to ztenčení.. na jednotlivý škopky mi příjde trochu pomalej ale na bicí grupě, kde líže špičky ho mám rád :-)
LA2A na vokály rulez! kromě hezký pomalý optokomprese soudruzi z UAD emulujou i lampovej makeup amp,takže když to osolíš hezky to saturuje...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Nevim jestli to neni ot, ale kdyz mluvite o transient designerech, ze vsech co jsem zkousel se mi nejvic osvedcil Flux Bittersweet, prijde mi jedinej vyborne pouzitelnej v celym svym rozsahu, a jeste ke vsemu je to freeware.

ksr

Příspěvek od ksr »

Fairchild nevim jeslti zere basy,ale rozhodne basu zpevnuje. Mne to teda dost pomohlo, jak nic jinyho. Treba kdyz je basa trochu blativa,jakoby se tam neco dobarvi a utuzi. Samozrejme s odpovidajicim nastavenim eq.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

existuju aj vyborne nativne alternativy k UAD kompressorom a EQ za par supiek:

- napr. excelentny BUS compressor od http://www.cytomic.com/Beta/The_Glue_Beta_Info.html , ktory strci vsetky emulacie SSL, co som pocul, do vacku
Obrázek

- rovnako T-Racks singles su na urovni UAD

skeld

Příspěvek od skeld »

S jakým kompresorem od UAD byste mi doporučili začít, než se pustím do prubnutí demoverzí. Jedná se mi hlavně o kompresi živých bicích, basy a kytary. Zatím pokoukávám po LA-2A, Fairchild a VCA VU.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Fairchild davam na snare, tomy, overheady a kytary, 1176 obcas nejaky bici a basa, LA-2A vokal a cokoliv potrebujes vyzehlit a zakulatit - to asi na bici moc ne. Na basu mi dokonce neprisel uplne marnej ten defaultni channelstrip, podle poslechu jsem mel pocit, ze to komprimuje skoro stejne jako 1176SE, plus v tom mas ekvalizer kterej neurazi a dalsi nastroje. Ale co jsem taky zkousel demo, tak 1176LN se chova trochu jinak nez SE. Byla o neco hladsi a asi prijemnejsi i pri vetsi kompresi. Zbytek nemam moc ozkousenej. Zajimavy je, ze ja si z UAD nakonec nejvic cenim ekvalizery - Neve 1081 a Pultec Pro :) I kdyz po fairchildu saham taky casto a la-2a na vokal je jasnej.

skeld

Příspěvek od skeld »

Dík, za info, Fairchild asi bude první co prubnu, jinak zajímavej postřeh ohledně toho 1176LN, to mě zrovna zajímalo, jakej asi bude mezi nima rozdíl, nicméně už to SÉčko mi přišlo fajn třeba na snare. Ten NEVE 1081 kupuju akorát teď dokud je zadobře a za těch pár dní co UAD kartu mám mi přišel pěknej i ten základní Pultec EQ.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

i ten zakladni pultec je urcite zajimavej, ale ty tri bandy navic z nej delaj daleko jednoduseji pouzitelnou a univerzalnejsi vec. za tech 79$ to myslim stoji.

matucha

Příspěvek od matucha »

fairchild na paralel bici grupy a na kytary
la2a/la3a kopak-bas-vokaly atd
4k na bici grupu a 2buss

1176 tolik nepouzivam, ale mam rad to zkresleni "allbuttonsin" na lehky dokreslovani/hrebinky ke zkreslenejm kytaram a jinejm vecem

33609 je zajimavej, ma rychlej attack a relativne dlouhej release, ne vzdycky funguje, ale dava peknou barvu, nekdy umi veci pekne nakopnout aniz by cokoli komprimoval jenom tim, ze to trochu nasaturuje... jindy zase umi veci pekne ztencit a zaslapat... divnej patron, ale uzitecnej kdyz funguje

Odpovědět