Podle mě ne, protože jsem to zkoušel. Mi se více líbí s použitím několika pásmového kompresoru. Několika pásmový kompresor umí například docílit i toho, že se v hloubkách potlačí bicí a přitom basa vynikne. To ekvalizer nedokáže nebo nedokáže zdaleka tak dobře, a to ani hodně pásmový (třeba třiceti pásmový) ekvalizer; a ikdyby se to povedlo, tak se při potlačení bicí potlačí i část basy. Mám to vyzkoušené. Na te nahrávce jsou po úpravě třipásmovým kompresorem hloubky měkčí a příjemnější, aspoň mi se více líbí. Jinak ten více pásmový kompresor bych mohl i jinak využít pro změnu zvuku. Proto se mi hodí nejen ekvalizer, ale i několika pásmový kompresor.lepsie ti to bude zniet ked si zvuk na originali upravis eqlizerom a volume das trochu doprava
Vícepásmový kompresor
Re: Vícepásmový kompresor
i pres tu mp3 kompresi je slyset, jak jsi to tim multibandem znicil. Tvoje verze je dost neprijemna na poslech. pokud to u tebe zni lip, tak mas velmi spatne resenej poslech - bud spatny repro a nebo spatnou akustiku. Zkus se zamerit spis na tohle a nesnaz se dal nicit uz hotovy a dobre udelany nahravky.
to nevyriesis .. hold niektory chcu pozerat Van Goghove obrazy s tym ze si ich chcu trosku premalovat ..
To je Váš názor, já takový názor nemám. Každému se snad může líbit něco jiného. A nevím, proč bych si měl dělat násilí a vnucovat si něco, co se mi nelíbí, jenom kvůli tomu, že se to líbí ostatním. To, že se mi více líbí zvuk prohnaný multiband kompresorem, než bez něj, nebude kvůli vlastnostem mých reproduktorů, ani kvůli akustice místnosti, ani kvůli zesilovačům. Protože jsem ty upravené i neupravené nahrávky zkoušel pouštět v různých zařízeních i v různých místnostech, dokonce i v několika různých sluchátek, a pokaždé se mi upravená nahrávka líbila více. Nemůžu si pomoct. Proto se snažím zjistit, jaké zařízení můžu zapojit před zesilovač, abych si ten poslech mohl nastavit podle těch požadavků a přitom nemusel nic nahrávat ani vypalovat.je slyšet, jak jsi to tím multibandem zničil. Tvoje verze je dost nepříjemná na poslech.
- ReaktoplazmAR
a čo tak skúsit to cez gitarový multiefekt, možno aj to by sa ti lúbilo..
Pripadne ľavý kanál cez messaboogie a pravý cez marshall
Pytkin: -))
Ja som chcel doporučiť booster, ako najdostupnejšie riešenie na dosiahnutie podobného zvuku... )
Ja som chcel doporučiť booster, ako najdostupnejšie riešenie na dosiahnutie podobného zvuku... )
Multiband do 18.000,- ???
....nevim,nevim. Mam tuseni, ze v outboardu nic takoveho nenajdes.
Maselec MLA3 - 5000USD

Tube-Tech SMC2 - 5000USD

Maselec MLA3 - 5000USD

Tube-Tech SMC2 - 5000USD

- ReaktoplazmAR
ked sme boli decká tak sme tiež skúšali všelijaký kreatívny posluch.. strčili sme bedne od veže do prázdnej skrine a hned to lepšie basovalo, ale najlepšie bolo aj tak ked sme ich strčili do starého klavíra, to hralo jak veter 

A co DAP Audio DCL-2? (5200 Kč) Na ten jsem dříve dal odkaz. Ten je taky multi-band compressor/limiter. Ten by použít nešel? A nevím ale, jestli má možnost zesílení po kompresi.
Nebo TC Electronic C 300 (4852 Kč). Ten by nešel použít? Je to kompresor i limiter a může pracovat i ve více pásmovém režimu. Nejsem si ale jistý, jestli i funkce kompresor/limiter může u toho výrobku pracovat ve více pásmovém režimu a neznám dostatek podrobnosti o tom výrobku. O takové podobné výrobky se mi jedná.
Nebo TC Electronic C 300 (4852 Kč). Ten by nešel použít? Je to kompresor i limiter a může pracovat i ve více pásmovém režimu. Nejsem si ale jistý, jestli i funkce kompresor/limiter může u toho výrobku pracovat ve více pásmovém režimu a neznám dostatek podrobnosti o tom výrobku. O takové podobné výrobky se mi jedná.
Dostatek podrobností se obvykle (kupodivu!) dá najít v příslušném manuálu k výrobku. Od čeho tu máme sekce Support, Downloads a podobně
P.

P.
nechci prudit, ale nebylo by lepší to řešit softwarově? usb zvukárna + nenápadné pc + nějaký ten soft by snad odvedl dobrou práci, ne?
Ano, dá se to řešit softwarově. Mám na to vynikající programy (Jamin, Jack, Qjackctl, Jackrack,...), už jsem to i zkoušel na stolním počítači, s výsledky jsem byl spokojený, ale je to dost nepraktické. Stolní počítač má větší spotřebu energie, než zvukové procesory, takže bych to asi těžko mohl mít tak dlouho a často puštěné. Stolní počítač taky zabere hodně místa a do kaslíku se zesilovači by mi nevešel a musel bych tahat kabely od počítače k zesilovačům a zdrojům zvuku a to je dost nepohodlné a dělá to nepořádek. Jediné softwarové řešení by bylo pomocí notebooku, ale to taky není ono. Notebook má pravděpodobně menší životnost, než zvukové krabičky a taky mám problém sehnat zvukovou kartu, která by měla linkový stereo vstup a linkový stereo výstup, zároveň měla dobré vlastnosti a zároveň funguje v Linuxu. K těm programům, které mám vyzkoušené, že mi účel umí splnit a jsem s nimi spokojený, je totíž zapotřebí Linux, ten používám u stolního počítače a nainstaloval bych ho i do toho notebooku. Ale mám problém sehnat vhodnou zvukovou kartu a taky notebooky prý nemají životnost nic moc, aspoň v porovnání se zvukovými procesory nebo stolními počítači. Proto bych raději dal přednost přístroji.
- MonkeyFighter
no, nebudu čekat než mu někdo dá ban,davam ignore a mám po problému:)