Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa
maux:
ivo: nechapu, ze te muze prekvapit kvalita japonskyho auta a toyoty zvlast. skoro mam vzdycky pocit, jako ze cesi maj japonsky auta obecne za nejaky kei cars, ale ty tady paradoxne (a bohuzel) vlastne vubec nejezdej
ivo: nechapu, ze te muze prekvapit kvalita japonskyho auta a toyoty zvlast. skoro mam vzdycky pocit, jako ze cesi maj japonsky auta obecne za nejaky kei cars, ale ty tady paradoxne (a bohuzel) vlastne vubec nejezdej
prece twin peaks!peteness píše:Pekna priroda. Kde to je?
Oni maji hlavne radi vsechno velke a hodne chromu. Kazdy hovnocuc tam ma chromovane narazniky. Litr benzinu stoji par korun.
mne to spis pripomina Blbeho a blbejsiho, jak jeli do Aspenuhombrefeo píše:prece twin peaks!peteness píše:Pekna priroda. Kde to je?
o vikendu jsme si davali s klukama takovej cikanskej slalom s dieselovou fiestou 1.8. jizdne byla v super kondici (fungl podvozek, motor nesmrtelnej) a tak to bylo krom srandy i prekvapive dobry svezeni a hec. krom toho, ze jsem zajel slusnej cas se mi povedlo i par fotek, zpusobem porizovani pro me novejch. urcite si v lete vyrazim na nejakej lokalni zavod a zkusim nejakou dalsi serii dokonce mam i vetsi chut nekde zkusit dat neco na cas, ale nechce se mi huntovat vlastni auta na okruhu (staci co si se mnou vytrpi na silnici)...
ako sa robia taketo fotky ? dacoho co sa hybe rychlo, okolie rozmazane ale dany objekt uplne ostry ???
sledujes ten objekt ?
dlhsia expozicia, hybes fotakom tak aby objekt bol stale na jednom mieste v zabere.
to som prave skusal ale proste aj ked sa snazim tak ten objekt mam rozmazany .. neexist aby sa mi to podarilo takto ostre odfotit...
presne jak pise solarfall. pouzivam rezim priority clony (fotak automatizuje cas). trochu vic si priclonis (dulezity je si nejdriv zkusit par fotek - podle rychlosti objektu a podle svetla) a drzis si objekt v hledacku a pohybujes se s nim (samozrejme, jde pouzit i prioritu casu, mozna je to jeste logictejsi). je to trosku o te synchronizaci s objektem, mozna i dobre stabilizaci a rychlosti ostreni objektivu, ale hlavne o spravnem rezimu ostreni (servo) neni to zas tak tezky...
diky za tipy, vyskusam pre mna je to hlavne aktualne lebo sa snazim uz odkedy mam ten cannon odfotit letiaceho papagaja a stale sa mi kvalitna ostra fotka nedari ))
no papagaj nie je auto... hybe sa nepravidelne a mava kridlami, takze to je o dost tazsie.. to by som naopak skusal s co najkratsim casom.
dendy, zkus pro zacatek autoexpozicni program sport... casem si to vychytas jinak tip pro minimalni cas a maximalne otevrenou clonu je minimalni zoom
- ReaktoplazmAR
vták sa hýbe, ale ked letí tak pozadie sa hýbe rýchlejšie..
treba si to vychytat, zvolit jeden "správny" uhol, tak aby kontrast rýchlostí vtáka a pozadia bol čo najvačší a 100x skúšat čas expozicie pri rovnakom svetle.. predpokladám že sa to deje v izbe takže moc by som neclonil a testoval hlavne časy a zároven učil oko+ruky synchronizovanému pohybu s vtákom
btw až teraz som si všimol v akom som vlákne asi by to chcelo premiestnit..
treba si to vychytat, zvolit jeden "správny" uhol, tak aby kontrast rýchlostí vtáka a pozadia bol čo najvačší a 100x skúšat čas expozicie pri rovnakom svetle.. predpokladám že sa to deje v izbe takže moc by som neclonil a testoval hlavne časy a zároven učil oko+ruky synchronizovanému pohybu s vtákom
btw až teraz som si všimol v akom som vlákne asi by to chcelo premiestnit..
Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 19 čer 2014 16:08, celkem upraveno 1 x.