Ono je v prvom rade velka otazka co je konzum a co nieje konzum. konzum je podla mna kupovat si nieco len koli tomu ze to vidis v reklame, a v skutocnosti to VOBEC nepotrebujes ... pri vymene auta je to otazne, principialne auto nepotrebujes vobec, mozes sa vozit na bycikli ze ano

))
Pre mna je auto pocitova zalezitost - musi ma bavit, musim sa v nom dobre citit. Ked ma uz nebavi, a tak ho proste vymenim. je to konzum ? neviem .. mozno.. ja sa ale neriadim ziadnou reklamou, tym co mi niekto hovori, a uz VOBEC nie tym co si ini o mne hovoria - te mi vazne strasne moc ukradnute ..
Co je na tom zle vymenit auto ked uz ma nebavi ? Niekomu tym skodim ? Nepoviem keby som stare zosrotoval - ale posuniem ho dalej nech zase sluzi niekomu inemu .. Podla mna to je presne to iste ako zo syntakmi.
Ked si viem na to nove zarobit - tak fakt nechapem preco nie .. co si mam tie peniaze skladovat na ucte ? to je absolutny nezmysel podla mna - peniaze su len nastroj na to aby si clovek urobil radost po materialnej stranke.
Ja nie som ten typ co ma potrebu hromadit dlhodobo materialne veci ... berem ich ako taku vec v zivote ktora v nejakom momente pride, potesi, posluzi, a ked uz splni svoj ucel tak ju posuniem dalej nech zase sluzi niekomu inemu. Tak to mam zo syntakmi, aj autom, zo vsetkym (materialnym)
biscuit píše:dendy: nemam rad mysleni typu "po mne potopa" a to s tou baterkou je presne ono.
Ale na toto sa divas uplne zo zleho uhla .. kupim si auto a chcem aby mi sluzilo.. a ked ma uz prestava bavit, tak ho predam niekomu ninemu.. dotycny nieco usetri.. a samozrejme aj pocita s tym ze mozno bude musiet zase nieco zainvestovat do udrzby.. to uz ale mna vazne nema preco trapit, lebo to je zohladnene prave v tej cene za ktoru mu to predam.. je to obojstranny obchodny vztah ..