Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
jazzym

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od jazzym »

dendy píše:
hombrefeo píše:zaujimave, ze nikoho zaujima, s cim sa prehaña kritik...
Tak ja by som ho tipoval na vytunenu zelenu skodu Favorit :mrgreen:
tiež myslim že maux jazdi na nejakej zufarine 8) :oops:

rastis

Příspěvek od rastis »

neubera sa debata divnym smerom ? kto na com jazdi je znamka nejakej spolocenskej prestize ? neni to kazdeho vec ? Cesko, Slovensko a Rusko su v tomto ozaj asi najunikatnejsie krajiny. tolko velkych aut na obyvatela a HDP, to sa nevidi asi nikde inde na svete :) da sa to sice pochopit, ale nemyslim si, ze je zrovna to problem, ak niekto jazdi na zelenom Favorite ;)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Ano souhlasim, ze mi moda offroadu prijde stejna jako kdyz chodi cesi po meste v lyzarsky bunde, pohorkach, kostickatych teplakach...

Offroad je na mesto a mezimesto zbytecne robusni, linej, ma velkou spotrebu, malej kufr neadekvatni velikosti auta a vypada jak divnej traktor

Jedinej duvod, kterej majitele offroadu ospravedlnuje je caste jezdeni po D1. Tam ma opravdu smysl!...:D
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pokud někdo používá offroad ve městě kde i bydlí, je to asi blbost. V místech kde bydlím já (Jablonec - Sibiř - hory) to dává smysl velký. Plus je docela příjemný pocit sedět trochu výš. Kufr - tak třeba moje XC70 má podstatně větší kufr než většina běžných kombiků. A to kupodivu i těch, kteří mají teoreticky více cm3 , ono dost záleží na tvaru karoserie. Třeba Opel Omega co jsem měl předtím měl více cm3 zavazadlového prostoru, ale do Volva se toho vejde mnohem více a skladněji ...
Líný - no nevím ... myslím že většina velkých bmw, audi, volv atd by tě asi rychle nechala daleko za horizontem :)

hubert

Příspěvek od hubert »

No ved opodstatnenost pouzitia offroadu v pripade ciest mimo mesto resp do hor, na chalupu atd nikto nezpochybnuje. Ale ked vidim v nakupnych centrach zaparkovane take mestske auticka ako Escalade, Landcruiser, Pajero atd...tak mi je to smiesne. Teda pokial to nestretnem v premavke a sedi v tom blondava pipenka a telefonuje.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

moje zkusenost s offroady... ted nemyslim tvoje volvo - to je spis "vetsi kombik" , ale ty ruzny Captivy, KIA atd cca v cene do 800- 900 tis s urizlym zadkem (auto za 3mega mi nikdo nepujcil..:-))je ze ty auta maj silu, ale zrychleni jako sportovnejsi auto rozhodne nemaj. Mam vzdycky pocit, jako kdyz jedu v dodavce..
Osobne bych si za ty prachy koupil vetsi limuzinu, ktera je elegantnejsi i je v ni jizda vic na urovni.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

jazzym

Příspěvek od jazzym »

limuzina v meste je vačši nezmysel ako offroad . s offroadm vidiš aky je problem v kolone a možeš to otočiť cez obrubnik :lol: ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to je pravda, toho si ted docela užívám a nemám už obavy jako s osobákem že o něco zadrhnu podvozkem - ta XC70 má větší výšku podvozku než spousta SUV ... v praxi se to často docela hodí - i ve městě :wink:

jazzym

Příspěvek od jazzym »

hombrefeo píše:zaujimave, ze nikoho zaujima, s cim sa prehaña kritik...
neviem či toto kritik bolo o mne , ..mna napriklad nezaujima hombreho nudne auto kupene z nutnosti vozit štyri decka a bicykel :D
ak to bolo o mne , kedysi som jazdil aj na zelenej-tyrkysovej favoritke ktora mala pekne hlinikove kolesa a strešne okno . :wink:
no posledne auto som rozbil pred skoro dvoma rokmi bordovu fabiu..odvtedy nejazdim lebo nemam prachy ... a tiež vodičák mi vrátili len nedavno :roll:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 22 srp 2014 22:08, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

k debate offroad v meste.. tak otazke je comu hovorite offroad.. ja osobne kategoriu SUV moc ako "offroad" neratam :-)) to su proste trochu robustnejsie cestne auta ktore v pripade potreby zvladnu aj akysi teren.. 4x4 je fajn ked sa smyka .. robustnejsia konstrukcia == vysia urovne pasivnej nezpecnosti, clovek ma viac prehlad (je vyssie - viac vidi) .. a proste pocit z jazdy.. mna soferovst SUV proste bavi.. ked sadnem do nejakej nizkej "vane" tak ma ta jazda nebavi... to je pre mna pri aute asi klucove...

na pajerach a inych monstrach som moc ludi v meste nevidel...

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

jazzym, ide o to si prisposobit to auto, ked uz je to nutnost, svojej potrebe. nikdy sa neprizposobovat autu! queda claro?!

jazzym

Příspěvek od jazzym »

claro , comprendo! 8) tunning se trata

ja som zistil že skoro rovnako zaujmave je aj nejazdiť ..nemaš strach z policajtov , z blbcov čo by sa mohli objaviť v tvojom pruhu, strach že ti niekto auto na parkovisku poškodi nabura , alebo sa pokazi tak že budeš musiet soliť prachy...je to daleko menej stresu ..aj ked zo začiatku mi auto dost chybalo teraz sa da povedať že si to uživam ..ale už sa aj tešim na nejaku tu rapkajucu šunku čo si kupim :wink:
(pod rapkanim nemyslim diesel samozrejme )

inak ked to na mna prijde tak mam driving force GT 8)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak jsem nakonec pro rodinu poridil bazarovy Ford S-Max. Rok vyroby 2007, na tachaci 150 tisic. Minuly tyden jsme s nim byli na dovolene po cechach, najeto cca 400km a zatim absolutni spokojenost. Ridi se to pekne, jede to pekne a mista je tam jako prase. Zatim jsme jeli nejvic v sestave 3 dospeli, dve deti na sedackach a v kufru dve dospela a dve detska kola a bagaz na tyden:) Spotreba zatim vypada na 7 litru (dvoulitr TDCI 103kw). Motor mi prijde dostacujici na to ze to ma 1.7 tuny a i s plnou nalozi se chova prekvapive pruzne. Jeste to budu davat cely zkontrolovat (uz pred koupi jsem to nechal projet diagnostikou a kontrolou v autorizaku a az na drobnosti to vypadalo ok), vymenit naplne a filtry atd. ale zatim se to jevi v pohode. Tak jen doufam, ze se mi to po deseti tisicich nekde nerozsype:)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mne ten moj citroen robi v meste 5 , na dialnici do chorvatska 1000km hore/dole daval 6 ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

amorph: at ti to vydrzi co nejdyl.

Odpovědět