Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
jazzym

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od jazzym »

to automaticke parkovanie može byť fajn ,.. možeš vystupiť pred parkovanim a dverami potom nebuchneš do vedla stojaceho auta .
tak isto aj sučasne asistenty parkovania zabrania tukancom ..ked nevidiš dobre do zadu vo vačšom luxusnom vozidle alebo v nizkom športovom.
ale niesom si isty , či by som nechal auto samé hladať miesto na parkovanie :lol: 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som zrovna pred dvomi dnami skusal parkovaci asistent .. a nechapem ako , ale funguje to .. 3 cm od druheho rohu auta to tocilo .. mal som nasrate v gatach .. ale zaparkoval :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Amorph píše: Kdybych mel pred par tydny v aute brzdovy asistent, tak bych to za tou zacpou zrejme ubrzdil...
Kdybys měl adaptivní tempomat, tak se jen v klidu a relaxovaně přidržuješ volantu s nohama v lotosové pozici a auto bude brzdění a rozjezdy a udržování stabilní vzdálenosti za vozidlem před tebou regulovat trpělivě a spolehlivě samo. To je super věc :wink:

Jinak mám pocit že se tady pořád trochu mluví o koze a o voze. To že auto má například schopnost na poslední chvíli zablokovat pokud pod něj někdo vběhne nijak nesouvisí s tím kdo ho řídí, pouze to jednostranně zvyšuje celkovou bezpečnost. I nejlepšímu řidiči na světě (i nám) se může snadno přihodit neočekávaná situace, na kterou nestačí zareagovat nebo může mít moment snížené pozornosti apod.

dendy

Příspěvek od dendy »

tak vcera konecne nove auticko dorazilo.. po prvej jazde som viac nez spokojny.. slabsi motor mi vobec nevadi.. celkovo mam dojem vacsej robustnosti (subjektivne sa citim bezpecnejsie v tom aute).. pocitovo je v predu podstatne viac miesta na nohy, a aj v urovni pliec (nad hlavou ani nehovoriac)... co ma fakt potesilo je audio system, je tam zrejme nejaky hodne nadstandartny lebo to hra uplne nadherne, vyrovnany cisty zvuk, hra to snad lepsie nez tie Eris8, asi budem pdteraz chodit vyladovst mix trackov do auta :-)))) ako bonus je slot na SD kartu a AUXin (jack)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

jj, audi je zname svojim komfortom a audiom.. ja som mal v A6 od vyroby Blaupunkt system a hralo to uplne užasne.. inak bežne počúvam svoje mixy pred dokončením v aute.. tak nech vám autíčo dobre slúži.. (nechcem malovat na stenu ale ja by som v prípade SUV z BMW do Audi určite nešiel)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kdo pomýšlel na nové Volvo XC90 už má skoro smůlu :)

https://www.firstedition.volvocars.com/cs-cz/ 1927 aut za 2,5 mil. je pryč. Laciný marketingový tah na pocit "exkluzivity" zabral

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No, tak jsem nechal udelat preventivni servis - rozvody, filtry, naplne a dozvedel jsem se, ze rozvody uz pravdepodobne byly menene (neorigo rozvodovy remen). U s-maxe je doporucovany interval 200tisic, takze 153 na tachaci, asi moc neplati:( Ne ze bych necekal, ze to bude stoceny, ale ze o tolik... A to jsem s tim byl pred koupi na prohlidce v autorizaku. No nic, auto jezdi, zda se ze v pohode, tak nezbyva nez doufat ze jeste neco vydrzi.

Jinak jsem se chtel zeptat, mate nejake doporuceni ohledne paliva do TDCI 2.0 (2007) nebo nejake obecne rady ohledne dieselu? nemam s tim zadne zkusenosti a nechci tomu motoru skodit vice nez je nutne:)

dendy

Příspěvek od dendy »

mozno ta vymena nebola koli 200tis+ najazdenych le ze to realne odislo .. netreba byt hned pesimista a cakat najhorsie :)

kazdopadne nech autosluzi !

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Amorph: pokud te netrapi par desitek korun navic na nadrzi, tak v CR Verva diesel od Benziny si dlouhodobe drzi kvalitu (a beru jen na velkejch pumpach), obcas OMV Maxx motion diesel. Na Slovensku jsem se po cteni ruznych diskusi rozhodl OMV naopak vyhybat a bral jsem na Slovnaftu tu jejich premiovou naftu (kdyz nahodou nebyla vyprodana ;), v testech dopadla nejlip. Z daleka se vyhybam Shellu.
Jinak samozrejme je to vsechno jen "to nejlepsi z horsiho", clovek si pak jednou zajede v Nemecku k Aralce a pak se nestaci divit, jaky sracky doma tankuje :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dendy: no, pokud odejde rozvodovej remen, tak to vetsinou rozsviha celej motor, to mi neprijde jako lepsi varianta:) Ale dik:)

Kermit: ok, dik. Jo asi pujdu do ty Vervy, uz jsem se docet na vice mistech, ze to neco prinese.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jeste mi prijde, ze to moc netahne v nizkejch otackach. Kdyz se rozjizdim a mam otacky pod 1400, tak to dost klepe, kolem 1000 uz to chcipa. Je to normalni (tezkej setrvacnik, tezky auto), nebo to na neco ukazuje, treba ze odchazi vstrikovani?

dendy

Příspěvek od dendy »

Kermitak píše: Na Slovensku jsem se po cteni ruznych diskusi rozhodl OMV naopak vyhybat a bral jsem na Slovnaftu tu jejich premiovou naftu (kdyz nahodou nebyla vyprodana ;), v testech dopadla nejlip. Z daleka se vyhybam Shellu.
toto ma zaujma, mozes to nejak rozvinut, pripadne nejake linky hodit ? ja som roky tankoval na shellke, vysledky na STK-cke uplne paradne, ziadne zhorsenie nicoho.. teraz ale svagor prechadza z vsetkymi autami (mam auto na jeho firmu takz tankujem cez kartu co mi da :-)) od shell (nasrali ho;)) do OMV ... Nech ho teda este odhovorim od toho a nasmerujem k Slovnaftu ak sa da ..

tiez som na shellke bral tu premiovu naftu

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Sorry Dendy, linky bohuzel uz zadny nemam :(. Jen jsem za posledni rok asi petkrat jel trasu Praha - Michalovce a tak jsem si hledal, kde tankovat, kde je jak kvalitni nafta. Prosel jsem si nekolik diskusi a testu nafty v motoristickych casopisech, co jsem nasel online a proste ten Slovnaft tenkrat vysel nejlip, nejvyssi cetanovy cislo, nejlepsi ochrana vstriku (btw pry u slovenskyho OMV na nekterych pumpach, zvlast na vychode, tu naftu pancujou, ale co ja vim... :)
Samozrejme pokud si tu naftu neotestujem sami, vime prd, ale necemu clovek verit musi no... A ja jsem si proste udelal tenhle zaver.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo chapem.. no trochu si ma nastrasil.. myslel som doteraz ze prave shell a omv je top... skusim pohladat dake info..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

S tim Shellem jsem mel na mysli ceskej, o slovenskym nevim nic (uz si to moc nepamatuju, sorry, vim jen, ze mi nejlip dopadl ten Slovnaft).

Odpovědět