spis jde o to, kdyz nekdo jede na tricitce dvacet, nebo na ctyricitce tricet... a uplne nejhorsi je, kdyz je 30km/h pak krizovatka, tedy razem v obci padesat a dement prede mnou jeden porad 30. za to bych pokutoval nekompromisne - zakon na to pamatuje a je to omezovani silnicniho provozu a ja bych pokutoval hlavne za tu blbost a neznalost.
btw. v autoskole jsem nesmel jezdit nesmyslne pomalu - instruktor: "pridej, za tebou jsou ostatni, kteri treba nekam pospichaji, tak je neomezuj, kdyz to neni nutny". myslet na ostatni je za volantem (melo by byt i v zivote) pravidlo cislo jedna a vsechny autoskoly by ho mely do zaku hustit do omrzeni!
jinak, kdyz nekde bloudim a nejsem si jistej a cejtim za sebou auta, ktera mam pocit ze muzu omezovat, nevaham dat pravej blinkr, pribrzdim u kraje a necham je jet. muj nejvetsi problem je, ze veskere gentlemanstvi, ktere na silnici provozuju, ocekavam i od ostatnich - takze jsem permanentne nasranej - to si asi kazdej dovede predstavit. cert z krabicky
Shell nebere paliva zo Slovnaftu, vozi svoj. Ak mam dobre info, ale nakolko sa pohybujem v logistike a info je od dopravcov, tak to beriem ako holy fakt. Premiove palivo - Shell V-Power Diesel. Tankujem stale, nahovoril som uz velu rodinu a zabralo 7€ rozdiel pri plnej nadrzi - tichsi chod motora, o nieco lepsia spotreba a tym padom dlhsi dojazd. A je to zivsie... Nie je to nic extra ale poznat to. cca pri 2. plnej nadrzi sa to prejavi. Rovnako to plati u diesel ako aj benzin. Skusenost mam s oboma. Na vlastnych 2 autach + rodina
Amorph píše:
Ivo: jasne, on to samozrejme dela schvalne, aby vas nastval a strasne si to uziva. On si ten traktor totiz kupoval kvuli tomu, ze je tak sirokej ze nejde na okresce predjet!
Pokud na chvíli nezastaví (když je to snadno na odstavných plochách možné) a nepustí všechny ty které dlouhodobě blokuje, je to z jeho strany myslím docela bezohlednost. Třeba v Kanadě je to nepsaný zákon a samozřejmost - když jede pomalejší nákladák, tak na každém možném místě zastaví a pustí auta
nemuzes zarizenim znemoznovat mereni - tzn. aktivni antiradar. muzes vsak mit detektor, ktery ti oznami, ze jsi meren. to je ti uz ale vetsinou k nicemu.
V České republice není jízda se zapnutým radarovým detektorem zakázána žádným zákonem, vyhláškou nebo předpisem. Zákon o provozu na pozemních komunikacích číslo 361/2000 Sb. zakazuje jen použití aktivních prostředků, které mohou rušit nebo jinak omezovat činnost radarů. Použití pasivních radarových detektorů (antiradarů, které pouze přijímají radarový signál) tento zákon nijak neomezuje ani nezakazuje.
U aktivních laserových rušiček je zakázáno jejich používání ne to že je člověk v autě má (zároveň je to i parkovací asistent). Jak a jestli je člověk v dané chvíli "používá" je jaksi nedoložitelné ..
Biscuit - u mikrovlnných radarů (převažující metoda) tě dobrý pasivní detektor na ně upozorní ještě dávno předtím než tě začnou měřit
zatim mi funguje intuice a znalosti terenu, ve kterym se pohybuju moje pokuty za poslednich pet let byly dve po tisicovce... a prekrocil jsem rychlost minimalne tisickrat... navic kdyz se jedu projet, pocitam i s variantou, ze me proste nekde zmerej, kdyz me zrovna popadnou roupy nicmene v obcich jezdim skoro vzdy +- limit, krom "domaci zony", kde vim, co si mohu dovolit osobne se mi investice do takoveho zarizeni nevyplati. navic bych to musel neustale prendavat, na coz bych nemel silu.
Já sice jezdím s přehledem bezpečně, ale paušální limity jsou občas nesmyslné ... 130 po dálnici je většinou absurdně pomalé apod. Ale zatím jsem až na zmíněné 2-3 prkotiny nikdy neměl s tímto potíž ... Nahrávací kamera už funguje, s radarem ještě promyslím ... Je pravda že to mám i jištěné na nechcipokuty.cz to možná stačí
ivo nemyslim si, ze 130 je pomale. je to rozumne stanovena rychlost. musis brat v potaz, co se na silnicich vyskytuje za ridicsky material... ja osobne vnimam to, jak velka cast ridicu nema odhad a chova se na dalnici naprosto spatne a nevyjezdene, ackoliv treba jezdi dlouhe roky. spousta zlozvyku a dalsich ridicskych spatnosti. rad jezdim rychle, z urciteho uhlu pohledu bych alespon tech 160 na nekterych mistech taky povazoval za samozrejme, ale s obecnym umenim ridicu mi to nejde do hromady. jsem asi trochu nemec, ale je to navic i o kazni a to u nas chybi hodne.
dalsi vec, kterou vnimam jako problem modernich aut s vyssim vykonem a spoustou elektronickych systemu je ta, ze ridic ztraci realnou predstavu o rychlosti, kterou se pohybuje. v aute, kde si to valis 200 a pripada ti, ze jedes 80, nemohou fungovat prirozene obranne mechanismy (pud sebezachovy i prirozene podnety k vynalozeni vetsi, nebo dokonce absolutni pozornosti). navic v tehle rychlostech muze mit pri nejake nepredvidatelne situaci se zvladnutim auta problem i zkuseny zavodnik, natoz pak slecna, nebo pan, kteri nechapou, proc se v urcitych chvilich drzi volant na urcitych mistech a jeste ke vsemu obema rukama... je to strasne tezky nekterym lidem vysvetlit, protoze oni si mysli, ze jezdi dobre. kdyz si to pak nekdo takovy zkusi na okruhu, nebo polygonu, spadne rychle nohama na zem. jenze naprosta vetsina tohle nikdy neudela - z myho pohledu skoda. osobne bych si pral, aby autoskola vypadala uplne jinak, nez vypada a treba i takovouhle krizovou variantu obsahovala. treba i jako "druha" zkouska, za nejakou dobu po ziskani ridicskeho prukazu.
biscuit píše:....
dalsi vec, kterou vnimam jako problem modernich aut s vyssim vykonem a spoustou elektronickych systemu je ta, ze ridic ztraci realnou predstavu o rychlosti, kterou se pohybuje. v aute, kde si to valis 200 a pripada ti, ze jedes 80, nemohou fungovat prirozene obranne mechanismy ...
presne !!!
musim sa priznat, ze obcas na dialnici ked to je mozne, tiez obcsa jebnem 180, ale mam take auto, ze tych 180 uz docela v kabine citim, takze ani nahodou nemam pocit, ze tou rychlostou nejdem
dyz si to pak nekdo takovy zkusi na okruhu, nebo polygonu, spadne rychle nohama na zem. jenze naprosta vetsina tohle nikdy neudela - z myho pohledu skoda. osobne bych si pral, aby autoskola vypadala uplne jinak, nez vypada a treba i takovouhle krizovou variantu obsahovala. treba i jako "druha" zkouska, za nejakou dobu po ziskani ridicskeho prukazu.
bol som minuly tyzden na polygone v Rakusku, clovek sa divi jaky je nedotacavy smyk svina. mal som s nim omnoho vacsi problem nez s pretacavym.
rakusaci to maju povinne absolvovat pri vodicaku tusim dokonca 2x.
ja som každu zimu chodil na parkoviská ked nasnežilo , trénovať - vlastne sa zabávať na šmykoch..
hlavne na to pred dostihovou dráhou v petržalke .. tam autoškoly dali gumy .. a slalom ,..zatočit ručná , pustit dorovnať zatočit ručná pustit dorovnať.