Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Vlad

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Vlad »

biscuit píše: vlad: to plati ale o dalnici mimo mesto, ne?
nerekl bych. nikde neni zmineno, takze mimo i ve meste. Ale zalezi na hustote provozu. Chapu to tak, ze kdyz je zacpa, tak pravy pruh muze byt rychlejsi nez levy a nejedna se o zakazane predjizdeni zprava

jinak pri odpbocovani alias prejizdeni do jinych pruhu by se melo signalizovat. Praxe je ale jina a to nejenom u nas. Mam zkusenost ze treba v nemecku se blinkrem moc nevzrusuji. To me uz kdysi prekvapilo.
A to ze u nas hodne zapadnich sousedu nesviti pres den je taky pravidlem

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vlado, jelikoz se ve meste odbocuje z leveho pruhu doleva, coz na dalnicich neexistuje, je nesmysl toto vztahovat i na viceproudove mestske komunikace. tady prece, i kdyz je silnice uplne prazdna, mohu jet vlevo dle libosti (evropska, svehlova, prumyslova, kolbenova, zitna, legerova... :-) ). logiku to ma jeste u mestskeho okruhu, kde se sjizdi a pripojuje jen vpravo. pak je tam ta formulka, kterou si kazdy muze vylozit jinak o hustote dopravy, ale pres den na jizni spojce je dle meho trvaly stav soubezne jizdy - tzn. to co jsem rikal - muzes jet v libovolnem pruhu az max. povolenou rychlosti, bez ohledu na pruhy ostatni.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Vlad píše:pytkin: dalnice nebo rychlostni komunikace ve meste je max. 80km
Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb.
http://zakony.kurzy.cz/361-2000-zakon-o ... 3-oddil-1/
neviem ci si si este nevsimol , ale ja zijem v inej krajine ako ty , a u nas su ine zakony ako u vas ...

Vlad

Příspěvek od Vlad »

prepac, nevsimol som si, az teraz :)
mas pravdu, na slovensku je to 90km v obci. Nicmene jsi reagoval na prispevek Biscuita, takze jsem byl v domeni ze se bavite o ceskych dalnicich.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jinak abyste vedeli, jakej jsem ridic, kdyz tady furt machruju. tak dneska jsem prorazil kolo o obrubnik :-D
(milionkrat jsem ten pricnej prah uz objel myskou a dneska rano, pripitomelej - mistrovsky manevr, rana a kolo na sracku :-) zena ma ted ze me prdel).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

:-) no stane se

Ja mam zase jinou historku. V pondeli jsem si nechal v jednoum servisu do smaxe namontovat parkovaci senzory - system se ctyrma zadnima a ctyrma prednima, kterej jsem koupil jinde a prines jim ho tam na montaz. Funguje tak, ze pri zarazeni zpatecky se zapnou vsechny a vypnou se po dvou minutach. V utery mi volaj, ze to je teda hotovy a muzu si to vyzvednout. Tak jsem tam prijel, pry byl trochu problem protahnout kabely z motoru k displayi v kabine ale nakonec v pohode. Prevzal jsem fakturu a ze se na to teda mrknu. Zaradim zpatecku, ok zda se ze vsechno funguje, senzory hlasi. Vyradim zpatecku a vsechno zhasne. Tak se nesmele ptam: no a nemely ty senzory jeste chvili drzet zapnuty? Mechanik zacne vysvetlovat - no to jsme zkusili, ale ono se to dlouho nevypinalo a porad to detekovalo, dokonce i kdyz jsme vyndali klicky (smax se vypina az po nejakem case od vyndani klicku), tak jsme to napojili natvrdo na tu zpatecku a ted se to vypne hned. Tak rikam: no a k cemu myslite, ze mi ted jsou ty ctyri predni senzory? no to mate taky na ty zpatecce! Tak uz jsem zacal ztracet trpelivost a vysvetlil jim jak blbcum, ze prece se zarazenou zpateckou mi jsou predni senzory k hovnu a at to zkusej znova zapojit tak jak to melo puvodne byt, ze to chci vyzkouset. tak to behem peti minut prepojili, nastartujeme, zapneme senzory, vyradim a stopuju. Po dvou minutach 15ti vterinach se senzory vypnuly. Ok, hotovo. To jsem teda narazil na mistry:) A normalne se tvarili jako ze to funguje spravne. No skoro si myslim, ze tomu i verili:)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

biscuit píše:jinak abyste vedeli, jakej jsem ridic, kdyz tady furt machruju. tak dneska jsem prorazil kolo o obrubnik :-D
(milionkrat jsem ten pricnej prah uz objel myskou a dneska rano, pripitomelej - mistrovsky manevr, rana a kolo na sracku :-) zena ma ted ze me prdel).
zase sikme oci? :D

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Amorph píše:Tak uz jsem zacal ztracet trpelivost a vysvetlil jim jak blbcum, ze prece se zarazenou zpateckou mi jsou predni senzory k hovnu
Vsadím se, že někdo z nich byl předtím u policajtů :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

biscuit

Příspěvek od biscuit »

feo: ne ze bych se chtel vymlouvat, ale od rymicky co mi tlaci na mozek skoro jo... a vis jaka je pro chlapa nejhorsi nemoc, ze...

amorph: dobra :-)

jinak dohru to melo, kdyz jsem se snazil vymenit kolo - ohnul jsem klic :shock: to bylo rano :-(

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsme se zúčastnili oficiální Volvo akce "XC driving Experience", kdy na autokrosové terénní dráze v Sedlčanech bylo možné se projet ve všech XC modelech. Na první pohled ta dráha vypadala dost divoce, ale nakonec to nebyl pro všechna XCčka žádný problém - velká stoupání, klesání, díry ... vyzkoušeli jsme si i asistenta sjíždění prudkých kopců. Projel jsem všechna XCčka - zatím jsem znal jen svoje XC70. XC60 je fajn, o něco menší a tvrdší. XC70 je o něco houpavější (příjemně - líbí se mi nejvíc :))) Trochu mě zklamala XC90 - jelo se s tím o něco méně příjemně než s ostatními dvěma a do kopců byla trochu dýchavičnější ... pomýšlel jsem na to že za 3 roky pořídím novou XC90, ale nevím ... Bylo možné se po dráze projet i ve Volvo nákladáku (jako spolujezdec)

Akce byla pojata ze strany Volvo velkolepě - billboardy, hostesky, občerstvení, promo, soutěže (v parkování a nasazování řetězů) atd. Na parkovišti účastníků zaparkováno neobvyklé množství různých typů Volvo :) Zkusíme přijet až to bude zase v zimě - na sněhu :)

Inspirováni touto akcí jsme se synkem před návratem domů ještě vyjeli na pár lesních bahnitých cest (které byly v něčem ještě náročnější než ta autokrosová dráha) a objeli řepkové pole po traktorových kolejích :) Pak smyli 20 kg bahna a šli domů :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja už som viackrát počul "horko-tažko poskladané".. a to mi príde asi aj najvystižnejšie :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kde udělali soudruzi z Itálie chybičku ? :D (včerejší foto z exkluzivní prezentace Volco XC60 v horské vesničce Pozza di Fasso)

(pro nevolvisty - na prezentačním molu stojí XC 70 :) (což je dost podstatný rozdíl)

Obrázek

Obrázek

Jak už někdo poznamenal - aspoň že trefili značku :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pracuju ve firme s italskym majoritnim podilem a muzu ti rict, ze tohle je jen slabej odvar :-D ale na neco jsou fajn, to se zase musi nechat...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jo o Italech bych taky mohl vyprávět... ale jejich kuchyni mám rád :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět