Tak jsme se zúčastnili oficiální Volvo akce "XC driving Experience", kdy na autokrosové terénní dráze v Sedlčanech bylo možné se projet ve všech XC modelech. Na první pohled ta dráha vypadala dost divoce, ale nakonec to nebyl pro všechna XCčka žádný problém - velká stoupání, klesání, díry ... vyzkoušeli jsme si i asistenta sjíždění prudkých kopců. Projel jsem všechna XCčka - zatím jsem znal jen svoje XC70. XC60 je fajn, o něco menší a tvrdší. XC70 je o něco houpavější (příjemně - líbí se mi nejvíc

)) Trochu mě zklamala XC90 - jelo se s tím o něco méně příjemně než s ostatními dvěma a do kopců byla trochu dýchavičnější ... pomýšlel jsem na to že za 3 roky pořídím novou XC90, ale nevím ... Bylo možné se po dráze projet i ve Volvo nákladáku (jako spolujezdec)
Akce byla pojata ze strany Volvo velkolepě - billboardy, hostesky, občerstvení, promo, soutěže (v parkování a nasazování řetězů) atd. Na parkovišti účastníků zaparkováno neobvyklé množství různých typů Volvo

Zkusíme přijet až to bude zase v zimě - na sněhu
Inspirováni touto akcí jsme se synkem před návratem domů ještě vyjeli na pár lesních bahnitých cest (které byly v něčem ještě náročnější než ta autokrosová dráha) a objeli řepkové pole po traktorových kolejích

Pak smyli 20 kg bahna a šli domů