Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa
To je znameni, ze nemas vyhazovat za kraviny. Co se tyce presnosti (navigace nema mylny dojem, ze jede po jine ceste par metru vedle), nedam dopustit na obycejny mobil s Googlem.... i na polnackach a v obcích jako Kováčikovo-Nagymaros to funguje.
http://www.novinky.cz/krimi/359791-navi ... apadl.html ...určitě měl iGo
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Vypadá to tak Aby se k dodávce traktor dostal, museli drážní hasiči prořezat křoví a pokácet několik menších stromků.
ak navigacia, jedine Waze.. neni nad to ked vam do casu jazdy zarata aj vsetky zapchy/spomalenia na ceste a dokonca vam priebezne navrhuje alternativne obchadzky zapchy .. uz neraz sm takto usetril 10siatky minut... a par pokut vdaka nahlasenemu radaru tiez ))
Zkusil jsem to Waze ted, ale nějak jsem to asi nepochopil. Chtěl jsem zadat adresu, dám Liberec - a tím to končí ... jedeme do Liberce, nějaká ulice a číslo nepodstatné ?
napis tam rovno nazov ulice.. alebo napis "Liberec, Nazovulice 12345" aj bez ciarky..
inak som kukal video, waze robi strasne veci oni napriklad monitoruju klientov a podla toho upravuju mapu, ked zrazu v nejakom mieste vsetky auta chodia trochu inak ako je zakreslena cesta, updatuju podla toho mapu... a uz vela ludi to pouziva takze informacie o obmedzeniach na ceste a policajtoch su dost aktualne... na slovensku je tiez vyhoda ze najvacsi dopravny servis radia Express doplna informacie do waze databazy...
inak som kukal video, waze robi strasne veci oni napriklad monitoruju klientov a podla toho upravuju mapu, ked zrazu v nejakom mieste vsetky auta chodia trochu inak ako je zakreslena cesta, updatuju podla toho mapu... a uz vela ludi to pouziva takze informacie o obmedzeniach na ceste a policajtoch su dost aktualne... na slovensku je tiez vyhoda ze najvacsi dopravny servis radia Express doplna informacie do waze databazy...
ivo: ve waze vyhledávání stačí přepnout ouško google a ten hned vyhledává i čísla popisný.
dendy : inak celkom funguje aj Google maps .. jazdili sme po prahe a pekne nas furt posielal mimo zapchy ..
Ale to jsou všechno online navigace ? Čili závislé na internetu ?
no samozrejme .. sak waze ma normlane par mega aplikacia.. mapy si taha z netu.. prave vdaka tomu ich dokaze rekordne efektivne udrziavat aktualizovane a updatovat v pripadde docasnych zmien, prerabok cesty atd ..
Hmm, tak to trošku potom naráží na fakt, že kvalita internetového mobilního připojení je na cestách velmi nespolehlivá ... někdy slabá až žádná
Jinak jsem ted trošku měl anabázi se zimními pneu. S plnou důvěrou jsem odebral přímo od Volva originál kola s Nokian WR A3 a nepochyboval že je to super .. ale pořád jsem měl tak trochu divné pocity - jako by to nějak moc plavalo na sněhu, rozjezdy taky nijak brilantní atd. (když to porovnám s mou předchozí V70, která byla taky 4x4) Pak jsem si všiml že podobné dojmy mají občas i jiní ... Po dnešním sněžení a chování auta už jsem se naštval a nechal tam dát Dunlop 4D Wintersport (po troše předchozího googlení a konzultování a hledání těch nejlepších zimních pneu). Bál jsem se že se to bude chovat podobně (za ty prachy) - a kupodivu ne ... Začalo se to chovat tak normálně, stabilně, tak jak jsem byl zvyklý u V70 s GoodYear Ultragrip ... Takže sláva ...
Otestoval jsem to na pár citlivých místech která dobře znám a kde jsem ještě dopoledne jezdil na Nokianech a je to trošku něco jiného ted. Zase fajn stabilní pocit ve zdejší lehké Sibiři ...
Ty Nokiany určitě nejsou špatné pneumatiky (spousta lidí je - na jiných autech - velmi chválí), ale na toto konkrétní auto asi nějak moc nesedí ... Někdo mi to nedávno v pneuservisu vysvětloval, že nějaké hodnoty (už nevím co to bylo - cosi o zatížení nebo tak) neseděly s hodnotami té mojí XC70 2014 ...
Kdyby někdo takové potřeboval, jsou tady http://auto.bazos.cz/inzerat/43738555/P ... 355018.php
A už pěkně na Dunlopech
Jo a když jsem stál v tom pneuservisu, na vedlejší rampě byl nějaký slovák se svým autem, ukázal na moje a ptal se: "Na kolko príde takýto Nissan" ? Tak jsem řekl - vůbec netuším ... a on: "Vy neviete" ? A já na to - ne, protože to není Nissan ... a on: "Aha a čo to je " ?
Otestoval jsem to na pár citlivých místech která dobře znám a kde jsem ještě dopoledne jezdil na Nokianech a je to trošku něco jiného ted. Zase fajn stabilní pocit ve zdejší lehké Sibiři ...
Ty Nokiany určitě nejsou špatné pneumatiky (spousta lidí je - na jiných autech - velmi chválí), ale na toto konkrétní auto asi nějak moc nesedí ... Někdo mi to nedávno v pneuservisu vysvětloval, že nějaké hodnoty (už nevím co to bylo - cosi o zatížení nebo tak) neseděly s hodnotami té mojí XC70 2014 ...
Kdyby někdo takové potřeboval, jsou tady http://auto.bazos.cz/inzerat/43738555/P ... 355018.php
A už pěkně na Dunlopech
Jo a když jsem stál v tom pneuservisu, na vedlejší rampě byl nějaký slovák se svým autem, ukázal na moje a ptal se: "Na kolko príde takýto Nissan" ? Tak jsem řekl - vůbec netuším ... a on: "Vy neviete" ? A já na to - ne, protože to není Nissan ... a on: "Aha a čo to je " ?
mel's mu rict, ze v tyhle nismo uprave na ctyri a pul milionu korun
k tem nokianum - myslim, ze to muze byt rozmerem. ona totiz kazda guma je v kazdym rozmeru o chlup jina. ja mam nokiany stejny, nejezdil jsem v nich teda skoro zadnej snih letos, ale tam kde jsem byl a jel, tak absolutni spokojenost a stabilita. akorat, ze ja mam na rollce 14"
k tem nokianum - myslim, ze to muze byt rozmerem. ona totiz kazda guma je v kazdym rozmeru o chlup jina. ja mam nokiany stejny, nejezdil jsem v nich teda skoro zadnej snih letos, ale tam kde jsem byl a jel, tak absolutni spokojenost a stabilita. akorat, ze ja mam na rollce 14"
Já mám 235/50/18