Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
peteness

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od peteness »

To je znameni, ze nemas vyhazovat za kraviny. Co se tyce presnosti (navigace nema mylny dojem, ze jede po jine ceste par metru vedle), nedam dopustit na obycejny mobil s Googlem.... i na polnackach a v obcích jako Kováčikovo-Nagymaros to funguje.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vypadá to tak :D Aby se k dodávce traktor dostal, museli drážní hasiči prořezat křoví a pokácet několik menších stromků.

dendy

Příspěvek od dendy »

ak navigacia, jedine Waze.. neni nad to ked vam do casu jazdy zarata aj vsetky zapchy/spomalenia na ceste a dokonca vam priebezne navrhuje alternativne obchadzky zapchy .. uz neraz sm takto usetril 10siatky minut... a par pokut vdaka nahlasenemu radaru tiez :-)))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zkusil jsem to Waze ted, ale nějak jsem to asi nepochopil. Chtěl jsem zadat adresu, dám Liberec - a tím to končí ... jedeme do Liberce, nějaká ulice a číslo nepodstatné ? :)

dendy

Příspěvek od dendy »

napis tam rovno nazov ulice.. alebo napis "Liberec, Nazovulice 12345" :-) aj bez ciarky..

inak som kukal video, waze robi strasne veci :-) oni napriklad monitoruju klientov a podla toho upravuju mapu, ked zrazu v nejakom mieste vsetky auta chodia trochu inak ako je zakreslena cesta, updatuju podla toho mapu... a uz vela ludi to pouziva takze informacie o obmedzeniach na ceste a policajtoch su dost aktualne... na slovensku je tiez vyhoda ze najvacsi dopravny servis radia Express doplna informacie do waze databazy...

komasix

Příspěvek od komasix »

ivo: ve waze vyhledávání stačí přepnout ouško google a ten hned vyhledává i čísla popisný.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : inak celkom funguje aj Google maps .. jazdili sme po prahe a pekne nas furt posielal mimo zapchy ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale to jsou všechno online navigace ? Čili závislé na internetu ?

dendy

Příspěvek od dendy »

no samozrejme .. sak waze ma normlane par mega aplikacia.. mapy si taha z netu.. prave vdaka tomu ich dokaze rekordne efektivne udrziavat aktualizovane a updatovat v pripadde docasnych zmien, prerabok cesty atd ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hmm, tak to trošku potom naráží na fakt, že kvalita internetového mobilního připojení je na cestách velmi nespolehlivá ... někdy slabá až žádná

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jinak jsem ted trošku měl anabázi se zimními pneu. S plnou důvěrou jsem odebral přímo od Volva originál kola s Nokian WR A3 a nepochyboval že je to super .. ale pořád jsem měl tak trochu divné pocity - jako by to nějak moc plavalo na sněhu, rozjezdy taky nijak brilantní atd. (když to porovnám s mou předchozí V70, která byla taky 4x4) Pak jsem si všiml že podobné dojmy mají občas i jiní ... Po dnešním sněžení a chování auta už jsem se naštval a nechal tam dát Dunlop 4D Wintersport (po troše předchozího googlení a konzultování a hledání těch nejlepších zimních pneu). Bál jsem se že se to bude chovat podobně (za ty prachy) - a kupodivu ne ... Začalo se to chovat tak normálně, stabilně, tak jak jsem byl zvyklý u V70 s GoodYear Ultragrip ... Takže sláva ...

Otestoval jsem to na pár citlivých místech která dobře znám a kde jsem ještě dopoledne jezdil na Nokianech a je to trošku něco jiného ted. Zase fajn stabilní pocit ve zdejší lehké Sibiři ...

Ty Nokiany určitě nejsou špatné pneumatiky (spousta lidí je - na jiných autech - velmi chválí), ale na toto konkrétní auto asi nějak moc nesedí ... Někdo mi to nedávno v pneuservisu vysvětloval, že nějaké hodnoty (už nevím co to bylo - cosi o zatížení nebo tak) neseděly s hodnotami té mojí XC70 2014 ...

Kdyby někdo takové potřeboval, jsou tady :) http://auto.bazos.cz/inzerat/43738555/P ... 355018.php

A už pěkně na Dunlopech :)

Obrázek

Jo a když jsem stál v tom pneuservisu, na vedlejší rampě byl nějaký slovák se svým autem, ukázal na moje a ptal se: "Na kolko príde takýto Nissan" ? :o :shock: Tak jsem řekl - vůbec netuším ... a on: "Vy neviete" ? A já na to - ne, protože to není Nissan ... a on: "Aha a čo to je " ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mel's mu rict, ze v tyhle nismo uprave na ctyri a pul milionu korun ;-)

k tem nokianum - myslim, ze to muze byt rozmerem. ona totiz kazda guma je v kazdym rozmeru o chlup jina. ja mam nokiany stejny, nejezdil jsem v nich teda skoro zadnej snih letos, ale tam kde jsem byl a jel, tak absolutni spokojenost a stabilita. akorat, ze ja mam na rollce 14" :-D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já mám 235/50/18 :wink:

Odpovědět