Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
fova

Příspěvek od fova »

biscuit píše:fova: celkem si to z tech statistik pekne shrnul :-) ale u nas stejne budou nejvic jezdit skodovky a vw
Kdyz uz jsme u koncernu VW, tak treba Passat se hodne zhorsil a je ted na tom s poruchovosti stejne jako Mondeo. A ani Superb neni zadna slava.

Oktavky jsou o dost lepsi, nez vsechny zminene vozy, ale jsou zase o neco mensi - Oktavka spada do nizsi stredni tridy.
biscuit píše: a pak na dojezdeni do konce je vhodny i to co jsem mel ja - pamatujes? ;) dojezdil jsem ji a sla do srotu a ani me to nebolelo - to bylo fajn auto po tyhle strance :-)
Ty jsi mel tusim nejakou stodvacitku, ne? Take jsem ji mel.
Naklady na provoz vynikajici, ale bylo hodne nebezpecne v tom vozit rodinu po dalnici.
Ivo píše:Ale Subaru má jednu absolutní a zásadní výhodu oproti Mondeu: a to je pohon 4x4 ... Pro m%u11b osobn%u11b je pohon 4x4 základním parametrem p%u159i koupi auta (které m%u11b ted taky %u10deká). Tím %u17ee ne%u17eijeme v subtropech a zima je dost dlouhá a intenzivní, je to pro m%u11b feature No1 :wink:
4x4 je podobne jakou automaticka prevodovka dalsi potencionalni zdroj problemu, pokud budes kupovat ojetinu.
Ne kazdy 4x4 umi a prakticky nikdo v Evrope nedela kvalitni automaty. Treba u Subaru je 4x4 bezproblemove, ale Skodovka ho na Oktavkach moc nezvladla a odchazi jim to. Automaty se po urcitem poctu kilometru sypou snad kazde firme.
Ja se v extremnich podminkach casto s autem nepohybuji, takze 4x4 nepotrebuji.

fova

Re: mondeo 2.0i

Příspěvek od fova »

bag píše:najviac mi sadol focus 1.8tdci (115hp) a mondeo 2.0tdci (140hp). focus som nakoniec vybral kvoli nizsej cene nahradnych dielov a oplatilo sa mi to.
Zrovna TDCI od Forda bych nechtel. V CR se zanasi vstriky vinou nekvalitni nafty a musi se ty vstriky obcas menit. Mozna ze na Slovensku s tim problem nemate.

bag

Příspěvek od bag »

to fova: ale mame, teda poznam ludi, ktori uz menili trisky v avensysoch, vito-ach, alebo aj v mondeach a pod. treba obchadzat produkciu slovnaftu a potom sa to da. clovek rozpozna aj podla sluchu, ze co do auta nalial..

tak napr. kamos ma wv golf 1.6i a ked natankoval u shell, tak sa mu po par kilometroch rozsvietili vsetky kontrolky na palubovke a auto ostalo na krajnici. takze ani s benzinom to nie je bohvieake ruzove, ale aspon nasledky nie su take nakladne..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

fova: byla to 105ka - hrozna sracka, ale na druhou stranu me nikdy nezklamala a byla s ni i sranda nekdy :-) byl to dar od tety. od ty doby koukam na zuby i darovanymu konovi :-D

jeste k tomu subaru - tady bych rek neni 4x4 jako 4x4 a to ani u osobaku. subaru jiny auta nez 4x4 pokud vim stale nevyrabi a navic dbaji na symetricky rozlozeni vahy - to je jeden z duvodu proc maj tak skvely jizdni vlastnosti. mit hodne penez, tak nechci nic jinyho nez subaru, nebo lexus...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : jak mozes porovnavat subaru s embeckou .. ty si magor ..

BS

Příspěvek od BS »

fova: myslis, ze V CR je nafta kvalitativne horsi nez na Slovensku. Imho to je hloupost, bo oboji jde ze Schwechatu z Vidne.

bag

Příspěvek od bag »

to BS: nie, z Viedne ide na Slovensko iba male promile. Vacsina slovenskej produkcie poh. hmot sa vyraba v Slovnafte a to pre komplet vsetky spolocnosti. Tie maju ale individualne kriteria na aditiva a kvalitativny standart, ale povod je vacsinou iba jeden.

Uz aj OMV dostal pred casom pokutu od protimon. uradu myslim, pretoze si nechal vyrabat benzin pre slovensky trh u slovenskeho Slovnaftu. A podla podmienok, na zaklade ktorych dostali kedysi licenciu na predaj poh. hmot na Slovensku sa zaviazal, ze bude nejake mnozstvo dovazat a to v tej dobe podliezol, cim neprimerane posilil poziciu Slovnaftu.

Kazdopadne mam informacie, ze sa v ceskoslovensku vyraba nafta s vysokym obsah siry vedome, pretoze sa tym setri casovo narocna operacia, co znamena, ze za rovnaku casovu jednotku vyprodukuje vyrobca cca 1,5 nasobok mnozstva, ktore by bola schopna vyrobit standartnym postupom.

Rozdiel v zisku je tak obrovsky, ze obcasna mini pokuta na niektorej cerpacke nikoho neohrozi.

Inak musim konstatovat, ze na nemenovanej znackovej cerpacke v mojom okoli uz ku takejto kontrole doslo a ze dostali pokutu za presne zmieneny problem..

hubert

Příspěvek od hubert »

Fuha tak to som nevedel ze nas Slovnaft je napojeny na Swechat......hehe tak to je dost magorina.......pokial viem slavny ropovod Druzba este furt funguje...je pravda ze cerpacky roznych znaciek ponukaju aj svoje ropne produkty takze OMV napr. naftu zo Swechatu....tym sa samozrejme deje aj to ze su rozne kvalitativne rozdiely medzi palivami. Najhorsiu naftu som ja napr. natankoval na ESSO pumpe v bratislave na Bajkalskej.....od vtedy sa tej pumpe oblukom vyhybam....

bag

nafta, benzin a pod. sracky

Příspěvek od bag »

..inak este jedna poznamka ku teme - cital som vyjadrenie ku opakovanej reklamacii na vstrekovacie trisky modelu Mercedes Vito, ktore prislo z centraly Mercedes.
Reklamaciu uznali az po tom, ako majitel dolozil knihu jazd spolu so zaznamami z tankovania vyhradne na cerpackach Shell. Reklamacne oddelenie neskryvalo pocudovanie nad situaciou, podla ktorej ma udajne "ceskoslovensko" najvyssiu spotrebu vstrekovacov, ventilatorov do turba a cerpadiel z cele Europy.
Keby som to nevidel na vlastne oci, ani tomu snad neuverim.

peteness

Příspěvek od peteness »

zdarek panove, momentalne si uyivam dovolenou a mam tadz z pujcovny vuz Dacia Logan a nejni to vubec spatny. Motor sice 1.4, ale zatim nikdz nechcipnul a predni okna jsou dokonce v elektrice! Uvazujte o ni! :wink:

btw> jo to se jezdi za pul eura litr naturalu.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Peteness: Jižní Amerika? Tak to přeju pěknou dovolenou a pěkně si Logana užij!;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nebo rumunsko, ne? :-)

bag

Příspěvek od bag »

to hubert: pokial viem, tak slovnaft nie je nijak napojeny na rakusky omv. ale slovensky omv nedovaza kompletne mnozstvo paliv, ktore preda na slovensku z rakuska a cast si doobjednava u slovnaftu. a svojho casu si udajne "doobjednaval" vacsinu mnozstva, ktore na slovensku preda, cim si zlacnil naklady na logistiku a neprimerane posilil slovnaft.

hubert

Příspěvek od hubert »

bag: ja som len reagoval na to ze vsetky paliva v CR a SR su zo Swechatu co je samozrejme sprostost.......a Ty mas samozrejme pravdu.....aj ked to s tym dovozom paliv inych spolocnosti nebolo vzdy takto......zrejme sa zmenila uz legislativa, ale bolo obdobie kedy ine firmy nez Slovnaft ako majitelia cerpacich stanic museli nejake minimalne mnozstvo odoberat zo Slovnaftu....vtedy to bol sakra monopol........

BS

Příspěvek od BS »

sry, na Slovnaft jsem zapomel. asi to je tim, ze je nepocitam do site stanic, kde bych se nebal natankovat :) mluvil jsem o benzinkach jako OMV, Shell, Aral, atd.

Odpovědět