Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od biscuit »

ackoliv te mam rad, tak zastavam uplne jiny nazory ohledne aut :-) ale to neva, peace 8)

dendy

Příspěvek od dendy »

jasneee sak v pohode urcite si nebudeme koli tomu "slapat po babovickach" a trhat obcanky :-))) repsektujem iny nazor ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj slapani po babovickach uz tu bylo asi dost, ze jo :-) to uz je lepsi se bavit o karach..
mimochodem muj posledni objev, fakt este ze nemam prachy, bych mel garaz jak hangar :-)
LEXUS IS Convertible
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) biscuit dne 27 črc 2009 12:17, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

to vyzera jak transformer v prvych stotinach sekundy premeny :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

uz jsem to doplnil - pred a po faze :-)
+ ofiko web
http://www.lexus.com/models/ISC/

fova

Příspěvek od fova »

dendy píše:moderne turbodiesely v pohode zvladaju 400.000km
Mezitim ovsem 1-2x obvykle vymenis turbo ;-)

Jinak souhlas, ze ten clanek je jednostranne napsany. Nicmene obsahuje nektere zajimave postrehy, ktere by mely prinutit chiptuningove nadsence se nad tim alespon trochu zamyslet, nez do toho vlitnou.

fova

Příspěvek od fova »

Velmi zajimava statistika poruchovosti vozidel v Evrope. Podle nekterych zdroju dokonce presnejsi/objektivnejsi nez ta, co dela TUV pro ADAC nebo statistika J.D. Power.
Prectete si k tomu dole odborne vysvetleni:

http://www.autoweb.cz/ze-zakulisi/pruzk ... -jeep/9522

Japonci rulez 8)

fova

Příspěvek od fova »

Tak tohle je auticko, ktere me ted laka:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ford Focus ST, benzin 2,5T, 166kW, 5V

http://www.novinky.cz/auto/testy/155588 ... oveho.html

Chtel bych neco mensiho a ziveho na dojizdeni do prace a na vyblbnuti a tohle auticko je dostatecne zive :wink: a pritom jako ojetina nestoji zas tak moc. Vyhodou je, ze se da poridit i v prakticke petidverove verzi, a vzadu ma dost mista na sezeni.
Jizdni vlastnosti jsou famozni - ostre sportovni, ale pritom i pohodlne pro beznou jizdu.
Vic by se mi libila mene napadna bila barva, ale zena je ochotna ho akceptovat jen v oranzove.

Pro pripadne stouraly: Nepotrebuji si nic kompenzovat a ani nejsem zadny zavodnik. Proste mam rad pod kapotou dostatecnou vykonovou rezervu libi se mi hezke hracky.

peteness

Příspěvek od peteness »

Docela pekny, Lamborghini barva. Ja mel Focus prvni generaci a rad na nej vzpominam. Neuveritelne tichy, mj. diky zaveseni motoru. Vzdycky jsem musel davat bacha na budiky, protoze najednou to jelo treba 170 a podle zvuku to vubec neslo poznat. Kdyz jsme zastavili na semaforech, tak clovek nepoznal, ze motor bezi. Mluvim samo o benzinu. Dobra volba.

fova

Příspěvek od fova »

Neni ctyrkolka jako ctyrkolka
Doposud jsem si myslel, ze vsechny ctyrkolky funguji +/- stejne. Jak je videt, nektere by se ctyrkolkami radsi ani nazyvat nemely :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

fova píše:Neni ctyrkolka jako ctyrkolka

Doposud jsem si myslel, ze vsechny ctyrkolky funguji +/- stejne. Jak je videt, nektere by se ctyrkolkami radsi ani nazyvat nemely :wink:
To je jasné že nefungují, je to dané spoustou faktorů a konstrukčním záměrem. Některé mají uzávěrku diferenciálu, jiné ne, některé mají ESP, STC nebo DSTC (protiprokluzové a stabilizační systémy) atd. Běžné SUV nejsou míněny jako opravdové "terénní" vozy. No ale kam taky jezdit u nás "do terénu" , když skoro všude vedou cesty :)

Já si 4x4 u svého Volva V70 (včetně DSTC) nemůžu vynachválit ... V zimních podmínkách, v neodhrnutém sněhu na cestách a do kopců, i v břečkách, ve kterých se běžná auta pohnou jen s potížemi, tohle autíčko jede naprosto s přehledem a ve spojení se stabilizačním systémem DSTC skoro jako po asfaltu ... Je jasné, že na průjezdy lesními roklinami nebo pouštěmi to není, ale tam se neychystám :) 4x4 byl můj parametr číslo 1 při koupi nového auta ... Zatím jsem maximálně spokojený, ba přímo nadšený :)

V pohodě projíždíme místy, zimními zavátými cestičkami a neošetřenými výjezdy, kde by můj předchozí Opel Omega zůstal beznadějně zapadnutý až do jara :) A že Jablonec je pořádná Sibiř ... Protismykový stabilizační systém je na tyhle podmínky též k nezaplacení - jakmile auto jen pomyslí na to, že by mělo jít do smyku, okamžitě se začnou počítačově vyrovnávat záběry jednotlivých kol tak,aby to nenastalo ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A když už "tatošujeme" :) tak musím říct, že je to po všech stránkách úplně jiná liga než předchozí Omega nebo Octavia. Jak jízdními vlastnostmi, tak vybavením, pohodlím, kvalitou, uživatelskou přívětivostí a "inteligencí" (o všechno se stará, všechno hlásí :)) ... Velmi decentní, pohodlné, ale když je třeba, vystřelí jak raketa ... a na rozdíl od mých předchozích aut, když je na dálnici třeba předjet, tak se k tomu půl minuty neodhodlává, ale rovnou s přehledem a nekompromisně realizuje :) To vše se spotřebou kolem 7l nafty ... (motor 136 kW/185 koní). 220 km/h v pohodě. Zabudovaná Volvo RTI navigace, deš'tový senzor, vyhřívané sedačky, integrované dětské sedačky vzadu (to je taky k nezaplacení - jeden pohyb a ze zadní sedačky se stane dětská sedačka), hands free, pěkný poslech (6 repro), inteligentní tempomat ... no prostě moc fajn :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 02 bře 2010 23:50, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo ja jsem teda spis nepritel vsech tech automatickejch vymozenosti a mam rad syrovy auta a syrovou jizdu, ale musim rict, ze tvoje volvo vypada fakt pekne. vypada dokonce skoro jako auto, ktery ma dusi. at vam dobre slouzi a at si spolu dobre rozumite co nejdyl ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:ivo ja jsem teda spis nepritel vsech tech automatickejch vymozenosti a mam rad syrovy auta a syrovou jizdu, ale musim rict, ze tvoje volvo vypada fakt pekne. vypada dokonce skoro jako auto, ktery ma dusi. at vam dobre slouzi a at si spolu dobre rozumite co nejdyl ;)
Díky :) ... Ono to DSTC se dá vypnout (pro milovníky "syrovější" jízdy) :wink: Ale já raději se zapnutým ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja to myslel tak, ze mam starou karu, ktera nema nic a presto si to strasne uzivam a bavi mne to. ale komfort taky dovedu ocenit, ne vzdy chce clovek rezat zatacky. to me pak ten tvrdsi podvozek na nasich silnicich dava zabrat dvojnasob ;) vsechno ma svy.. a na karu, ktera ma elektronicky stelovatelnej podvozek fakt nemam... i kdyz nejakej upgrade planuju :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

fova: ako zaujimave ale na druhej strane mi to pride ucelovo vybrate - sak nakoniec ma to byt reklama na subaru takze museli vybrat zrovna take auta kde 4x4 nefunguje ako ma ;-) by sme sa pozreli keby vybrali X3/X5 alebo audi q5/7 :-)) minimalne za X3 viem dat ruku do ohna, zatial nesklamala ani v extremnych situaciach

Odpovědět