Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Ivo »

Je ale pravda, že když auto projíždí příliš vysokým sněhem a položí se "na břicho", ani nejlepší 4x4 nepomůže, jenom traktor :))

dendy

Příspěvek od dendy »

jo, traktor to je externe 4x4 :-D

fova

Příspěvek od fova »

Ivo píše:Já si 4x4 u svého Volva V70 (včetně DSTC) nemůžu vynachválit ... V zimních podmínkách, v neodhrnutém sněhu na cestách a do kopců, i v břečkách, ve kterých se běžná auta pohnou jen s potížemi, tohle autíčko jede naprosto s přehledem a ve spojení se stabilizačním systémem DSTC skoro jako po asfaltu ...
Presne tenhle rocnik V70 je designove naaaadherne auto. Moc se mi libi exterier i interier. Ve Svedsku jsem v nem najezdil par set kilometru.
Jedine, co mi u tohohle auta vadi, je to, ze je na muj vkus malo sportovni a pri prudkych zmenach jizdy se houpe. Ford je v tomto ohledu mnohem agresivnejsi. Ale chapu, ze kazdemu vyhovuje neco jineho.

Jinak ted, jak byl ten snih, jsem jel Mondeem z Plzne na vesnici, kde stavime. V zime je tam docela dost snehu a moc se to neprohrnuje. Mondik si s tim docela dobre poradil, prestoze to neni ctyrkolka. V zatackach sedel dobre a na ledu ESP hned kompenzovalo jakekoliv ustrely do stran. Kdyz Felicia prede mnou jancila jako pominuta, od jednoho prikopu ke druhemu, tak ja jsem o zadnem naledi nevedel. Pritom ona jela 60km/h a ja 90km/h.
Jedina slabina tohoto vozu je v rozjezdu na ledu, kde hrabe a ma co delat, aby se plynule rozjel. Tam musim vypinat ESP a na ctyrkolky se nechytam.

Kdyz jsem ted zazil to naledi a snih, tak jsem to s pripadnym novym autem ponekud prehodnotil. Misto maleho sportacku ala Focus ST pro sebe, bych spis prodal zeny starou Oktavku a koupil ji take nejakou ctyrkolku. Za 200 000Kc uz se da koupit pekny Subaru Forester z roku 2004. Ta Oktavka fakt na takovehle podminky neni stavena a nerad bych, aby skoncili s detmi nekde v poli.
dendy píše:fova: ako zaujimave ale na druhej strane mi to pride ucelovo vybrate - sak nakoniec ma to byt reklama na subaru takze museli vybrat zrovna take auta kde 4x4 nefunguje ako ma ;-) by sme sa pozreli keby vybrali X3/X5 alebo audi q5/7 :-)) minimalne za X3 viem dat ruku do ohna, zatial nesklamala ani v extremnych situaciach
Tak to je jasne, ze je to ucelove postavene, kdyz je to reklamni material. Za Q7 bych rozhodne ruku do ohne nedal. X5 ma vyrazne lepsi jizdni vlastnosti. X3 neznam, ale asi to bude podobne.
dendy píše:jo, traktor to je externe 4x4 :-D
Nebo tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=5LHmiI1v5qI
:D :D :D Ja vim, jsem ted ulitly na Subaru.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já rád jezdím decentně. Sice občas rychle, ale žádná prudká "sportovní" jízda. Takže tohle Volvo mi hodně vyhovuje svou "aristokratickou" robustností a zároveň i velkou silou a akcelerací, když je třeba .... Ten Forester je moc fajn, jen ten vzhled mi vždycky připadal trošku "retardovaný" :)) V těch nejnovějších modelech už to myslím trošku vylepšili ...

fova

Příspěvek od fova »

Forester je osklivy i v nejnovejsi verzi. :D
Vnejsek jeste jde, ale interier pusobi dojmem 10 let stareho auta.

Ale Subaru neni o designu...

fova

Příspěvek od fova »

Jinak Ivo na te treti fotce tam mas svedskou SPZ? Tys to dovezl ze Skandinavie?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

fova píše:Jinak Ivo na te treti fotce tam mas svedskou SPZ? Tys to dovezl ze Skandinavie?
Ne, to byla dočasná německá :wink:

fova

Příspěvek od fova »

Tak at dobre slouzi. Je to fakt pekna kara.
Kolega chce v lete take kupovat V70. Ma mohutnou postavu, a do V70 se dobre vejde.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moj kolega si chcel kupit XC70 .. a ked zistil ze doprava bude stat ~1000 EUR , tak sa rozhodol ze si pre to pojde sam a spravi si vylet .. tak si za tych 1000 EUR spravil vylet po skandinavii a este sa tyzden valal u brata v nemecku ..

peteness

Příspěvek od peteness »

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ty vojenske hammery jsou moc pekne, ale ta spotreba je fakt brutalni
kdybyste na ceste nasli klice, na chodniku, od audi a mercedesu... do ktereho byste vlezli se svym nejlepsim kamaradem?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ja bych radsi nasel klice od libovolneho skyline, silvia nebo gtr ;) prece jen - japan rules
btw do hummeru se s oblibou montuje lpg.. to uz pak ta frajerina tolik neboli ;)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

lpg? jako satelitni vyhledavac?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ne. liquefied petroleum gas.. lpg cerpaci stanice jsou uz snad i u vas :-D taky se pouziva lng (zemni plyn)

Odpovědět