Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Ivo »

Já jsem ve VW Passaty docela ztratil důvěru. Třeba kolega koupil před 3 lety uplně nový za hodně přes milion a pořád s tím něco má ... Hned na uvod měl nějakou dobu náhradní auto (systemická porucha). Před časem zůstal viset v Praze uprostřed křižovatky (sice to VW servis zmanažoval, zařídil opravu a dal náhradní auto - ale i tak ...). Proti Volvu to kromě toho zní (i uvnitř) trochu jak traktor. Jediné co se mi na tom líbí jsou adaptivní světlomety :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Samozrejme zalezi, kterej konkretni model si vyberes (hlavne u motoru, treba 16ventily prej jsou o dost poruchovejsi, osmiventily jsou drzaky a common rail je moc novej, aby se dalo neco vyvozovat :), kdyz ti ctyri servisaci/kamosi nezavisle na sobe reknou, ze by si koupili Passata, pripadne ho sami maji, neco na tom bude, ze jo. A neprijde mi z tabulek, ze by to bylo nejak vyrazne poruchovy auto...
Jel jsem ve tri roky starym 1.9 TDI a bylo to uvnitr naprosto tichy auto (vic treba i nez Eckovej Medved, coz jsem cumel), takze traktor je fakt zvlastni postreh, ale tak zase Volvo je jina cenova.
Passat je kandidat, kteryho proste nevyradim, zkoumam ho uz delsi dobu a splnuje vsechny my pozadavky, ale i tak diky za postreh.
Ale zajimaly by me dalsi tipy, dik.

nunu

Příspěvek od nunu »

A.tom.x: Vykon na kila je u toho asx nejakych 0,88PS/kg... Ta cipla kokta te dojede, predjede a ujede.

Kermitak: Myslim si ze aby mel poctivych 130k km na 3-4 roky ze je to malo. Vetsinou jsou to firemni auta co proste jezdi. Rozdil mezi benzinem a naftou nebude litr, spis tak tri... Zalezi na hmotnosti auta, ale u velikosti pasata, 3er to tak bude. Ja mam 2,5i a v technicaku mesto 12,6l/100km. U mesta jako je praha bych tomu veril. Moje spotreba do prahy je neco okolo 9,6l pri takove sviznejsi jizde coz je prumerna rychlost okolo 140km, klima a 225/45/17 kola. Z praglu domu kdy jsem povetsinou uz odvareny a prumerna rychlost okolo 100km/h si veme 7,3l, vzdy se dostanu na tuto hodnotu. Popojizdeni okolo komina 8,6l velmi velmi lehkou nohou. Svezeni se ( brzda - plyn, temer na krev co to da 15l a ani nemrknu ). S cim jsem nepocital tak to jsou pneumatiky, zadni mne vydrzely cca 18k a bylo po nich. A to jedzim drtivou vetsinu casu velmi slusne. Zadne drifty, nevypinam protiprokluz, zadne hrabani. Co se tyce hluku, maximalni spokojenost, pri 160 po slusne ceste hluk nevnimas. Na tankodromu z prahy po D1 nema smysl hluk hodnotit.
Naposledy upravil(a) nunu dne 14 zář 2011 00:47, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No a co mas a kolik to kostuje? Nepretocenej 130k se fakt da najit. Znamej ted nahrazoval staryho prasaka novym, vytipoval si v Nemecku par kousku a zjistoval si u VW realny kilometry, sedelo to.

nunu

Příspěvek od nunu »

BMW E91 325i touring rok 2007. 6 valec, bez turba, hmotnost s ridicem cca 1700kg. 218PS, 250Nm. 0-100 za 7,1s, 1 - 60km, 2- 110km, 3 - 160km, 4 - 220km, 5 a 6 nevim. Ovladatelnost vynikajici, to auto plne vystihuje slogan bmw- radost z jizdy. Nevyhody - zere... Investice: predni kotouce, desky, svicky, filtr, benzin, olej, zarovka do parkovacek ( 800Kc - fuj ), doplneni klimy, pneumatiky. Cena velmi individualni dle toho jak kdo potrebuje se toho auta zbavit. Moje na prodej neni... Tech 218 koni neni nic co by bylo neco extra moc.
Naposledy upravil(a) nunu dne 14 zář 2011 01:06, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ReaktoplazmAR píše:čo mate všetci proti škode ? oktavky sú imo celkom v pohode, superba by som nechcel, fabiu tiež nie, ale oktavku v pohode, kludne aj 4x4, nebal by som sa toho.. čo by som ja určite nechcel je fiat, renault, opel, citroen..
ja nemam proti oktavke nic .. len by som ju nechcel ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : ja si myslim ze je to nahoda .. bud mas smolu a zacne sa ti auto kazit .. alebo mas proste dobry kus , a nebudes s nim mat 10 rokov problemy ..

inak ja by som siel radsej do BMW .. vsetci co v tom jazdia hovoria , ze uz nechcu ine auto .. aj tu na fore :)

ja mam ford c-max .. az na problemy s klimatizaciou , ktore v autorizovanom servise pocas dvoch rokov nevedeli odstranit , som s tym autom mimoriadne spokojny .. ale kludne by som do BMW isiel :)

BTW : ked tu tam citam tie cisla koni .. ja mam 105 koni vykon motora .. je to najslabsi motor co tam davaju .. a vobec nemam pocit , ze by som potreboval silnejsi motor .. aj pri trencine to ide bez problemov do kopca na dialnici aj s pustenou klimou .. to mi na ziadnom aute pred tym neslo ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No tak ja jsem po BMW koukal a shodou okolnosti taky po 525 nebo 530, ale do 300k se da sehnat jen s hroznejma najezdama, 180k mi uz fakt prijde moc... Co si o tom myslite?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze 180 neni problem ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja nevim... Az se toho budu zbavovat, bude na tom 350k, to uz bude neprodejny imho... Jako jo, 3xx se da za stejny prachy s mensim najezdem... Ale to bych cekal ze bude zase moc mrnavy vevnitr pro me.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toto by som moc neriesil .. auto si kup take , aby si bol s nim spokojny .. a neber ho ako investiciu .. proste sa na nom budes vozit a ked ho budes chciet predat , tak ho predas za cenu , aku na trhu bude mat ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ale ja tohle resit potrebuju, penize nerostou na strome a ja chci vybrat auto i podle toho, jak ztraci hodnotu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak si nekupuj nove auto a si v pohode .. ja som kupil auto za 600 .. dnes stoji nove 450 .. cena mojho 5 rozneho je niekde medzi 100-150 .. a je mi to jedno .. ma najazdenych 100 a urcite na nom este 100 najazdim .. potom ho kludne predam za 50.000 ..

nunu

Příspěvek od nunu »

Ja uz mam baworaka druheho, predtim jsem mel E36 318 touring. Mel jsem ho cca 6 let, uz se ale zacaly ozyvat investice a naskytla se mi moznost super koupe. Nejvetsi vydrb co jsem mel s tim starym byl ze jsem vlastni blbosti rozbil katalyzator a ucpal se vyfuk, jinak investice pouze do spotrebnich veci, dvakrat svisle cepy protoze ty prvni mne dali nejake mrdky co za rok odesly, sada kotoucu, desek, zadni dil vyfuku, svetlo, blinkr, maska ledviny po kolizi se sebevrazednou srnou. Motor jsem mel 1,8l, silne nedoporucuju, je to absolutne neadekvatni podvozku. Rok vyroby 1998, pri prodeji uz mirna koroze lemu blatniku, rozku dveri. Kolik mel najeto nikdo nezjisti, protoze kdyz jsem ho kupoval mel 6 roku a bylo tam 130km - klasika. Ale byl v nadhernem stavu. Ten novy je ovladatelnosti, hlukem uplne jinde. Kdyz jsem ho prodaval, tlumice uz nebyly nejlepsi a zadni dil vyfuku byl taky na vymenu.

Mam najeto 156k. Muzu ti nafotit jak vypada auto s tema kilometrama. 180 vubec neres, pokud melo rozumnou udrzbu a nejezdil v tom nejaky dobytek. 5er ale je uz dost velke v kombajnu. Myslim si ale ze 3 roky starou petku za 300 neporidis. Urcite ne krasnou a bez investic.
Naposledy upravil(a) nunu dne 14 zář 2011 01:31, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : no sak ja viem :) ved citam co pises ... prave na starsich jazdenych autach uz ta cena nejde tak velmi dole .. zrovna som riesil auto pre zenu a zistil som ze je jedno ci auto nove stoji 300.000 alebo 600.000 alebo 900.000 ... 5-6 rocne s 100-150k kilometrami sa predava za 100-150.000 .. najhorsie su na tom tie najlacnejsie auta .. proste tam je nepomer , jake hovno za tu cenu dostanes .. lepsie je si kupit nejaku vyssiu triedu ..

Odpovědět