a.tom.x píše:Co mám proti škodovce:
- krade se to (v celku nebo jenom kusy, měli jsme v domácnosti jednu Octavii a zmizel Airbag a podruhé kus motoru)
- ze sedaček mám pravidelně ústřel (hrozný prkna), horší snad zatím jenom KIA
- motory co jsem zkoušel 1.2 HTP (strašnej mixér, kravál, nejede to, žere to), 1.9 TDI divnej motor sice asi přežije všechno, ale s tou převodovkou co v tom byla to fakt nestálo za nic
- starší automaty jsou peklo
- divně přeposilované brzdy, jde to dost do tvrda
- design (jediná Schade co mi nevadí je Yetti, jinak je to taková divná slátanina, asi nejhorší je Superb, takovej "old-fashioned" rádoby luxus, i když auto jako celek nebude asi špatný) vedle Passata fakt o 10 let starší design
- jezdí v tom hromada idiotů co si myslí, že řídí přinejmenším BMW (služební vozy velkých firem zejména), ale je to standardní rodinné auto a ne sportovní nářadí
Jinak asi dobrý poměr cena výkon, cena servisu, drží si to prodejní cenu i ojeté
tak asx to neni, ale inak presne tak.. cena/výkona a komfort, servis, ND... samé plus..
ja som škodu nikdy nemal, ale čo majú známi tak v pohode, aj ked som sa v tom vozil, tak celkom fajn,
hlavne sa mi zdá že je to auto skor vhodné na naše tankové cesty ako napr bmw, audi alebo passat.. na miestach kde som zvyknutý na bum bum oktavia prejde určite makkšie..
1,2 htp je 3-valec, akurát som videl minule ten motor rozobraný, to je zufalost..
ale 1,9 TDI - neni o čom, ked je ok tak je to svižné až až, poznám tie motory hlavne ako sa chovajú v passatoch, ale možno z "blbou" prevodovkou od škody to je inak..
no a kradnú sa teda celkom fest, to ano (naša obec má 400 obyvatelov a tento rok už zmizli 2)