Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Ivo »

Před pár dny jsme se dost intenzívně věnovali úvahám o výběru nového auta pro maminku (její 15letá felicia je asi v posledním tažení).

Jak už jsem se zminoval v jiném threadu, stránky většiny značek aut jsou strašný opruz - samé flashe, animace atd., a najít tam nějaké rychlé faktické info je skoro nemožné ...

Po dost velkém zkoumání, pátrání a též nějakých zkušebních jízdách (kdy jsme uvažoval o Renaultu Twingo, Citroenu C1, malém Suzuki atd,) jsme nakonec vybrali úplně neočekávaného favorita, na kterého jsme byli nasměrovaní jen náhodou: Seat Ibiza ve skvělé výbavě za 160k bez DPH (vezmu to na sebe čili DPH se vrátí). Maminka byla pořád posedlá škodovkou, CitiGo, ale to je IMO dost nevzhledná, silně předražená nákupní taška ... dalo mi hodně velkou práci jí tohle vymluvit ... Svezli jsme se třeba v Renaultu Clio, což bylo docela OK, pak ještě v Citroenu C1 - to byl strašný trakař :)) Za podobnou cenu ta Ibiza je jako zjevení - vzhledově, vlastnostmi i výbavou ... Já bych nové auto nikdy nekupoval (přijde mi to vyhazování peněz), ale maminka chce prostě mít nové auto ... A navíc chtěla mít zelené (skoro hlavní parametr) :)

Obrázek

A ted porovnejme s touto hrůzou (která vyjde ještě o něco dráž !!!)

Obrázek

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

a čo suzuki sx4 ? to je imho vydarené a pekné autíčko, robia sa aj 4x4, dobrá výbava, cena priaznivá..
a tú ibizu by som tiež bral určite radšej než akýkolvek renault, fiat, citren.. len ten nazov "ibiza" by mi chvílu vadil :) , celkovo nechápen tie názvy čo seat občas použije ibiza, toledo, alhambra, cordoba :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Spanelsky auta pojmenovany po mistech ve Spanelsku, to je fakt divny ;]

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

a neni ?

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Za uvahu take stoji Fiesta, ale cena bude asi o kousek vyssi nez ta Ibiza.
Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

SX4 i Fiesta jsou fajn, ale to už je trochu vyšší cenová kategorie než potřebujeme ...

A co takhle Škoda Ostrava, Škoda České Budějovice, Škoda Krkonoše, Škoda Karlovy Vary ? :))) Ale Ibiza mi vůbec nevadí ... pořád stokrát lepší než Superb :wink:

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Na Fiestu je momentalne akce do konce cervna, za 3dver Ambiente 199.990,- s DPH, coz by bez dane delalo tech 160.000,-
http://www.ford.cz/CurrentPromotions/NewFiesta

biscuit

Příspěvek od biscuit »

co se tyce fordu, ma ted myslim charouz nejaky specialni modely k vyroci firmy, myslim..
jinak ja osobne se designu seatu docela klanim. v tyhle kategorii to vetsinou je prujem ;) jinak co aygo? ale nedelaj ho teda zrovna zeleny ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To aygo, to je skoro uplně to samé co ten citroen C1 a ještě něco z té kolínské linky ... Takové trošku hlučné plastové trakaře :) S vypujčeným Aygem jsem jezdil tuším na Krétě ... Nic moc ...

Ta nová Ibiza, to je fakt radost pohledět ... http://www.google.cz/search?q=new+seat+ ... 37&bih=707

fova

Příspěvek od fova »

biscuit píše:pojdme se bavit o autech a ne o pixlach ;)
tohle by me moc zajimalo, kdybych na to mel a mel nedobitnou garaz ;) treba bych se naucil poradne driftovat konecne....
Copak? U tebe nastal nejaky posun? Ja myslel, ze jsi jen na japonce.

Kazdy prece vi, ze poradne auto ma vypadat takhle :-) :
Obrázek
Ted jeste musim trochu nasporit :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nejsem "jen", na japonce. to je takova zivotni fylozofie snad uz moje. jakmile nekdo rekne "jen", utikam :-)
obecne nemam moc rad veci co jsou rozsireny mezi lidma (tzn. disponuje jima i hodne pitomcu a neni to zajimavy) - tzn. u nas zejmena a hlavne koncern. to ale neznamena, ze ta auta neuznavam, nebo se mi nelibi. samozrejme pro japonce mi srdce plesa nejvic, ale to neznamena, ze bych si treba neporidil bavoraka, nebo phaeton nebo r-modelle, kdybych mel poradnou staj na to :-)
Obrázek

fova

Příspěvek od fova »

Ja jsem si jen tak s nadsazkou rejpnul. Ber to s rezervou :-)
V tomhle sdilim tvuj nazor. Take mam radsi alternativni a neokoukane znacky/modely.

Jinak jak to tady ctu, tak je docela prca, ze zrovna dnes si kolegyne poridila lehce ojete Aygo. Uz nekolik dni v praci basni o tom, jak je to uzasne auto a ze i jeji synove, kteri autum "fakt rozumi" ji tu volbu chvalili. Dokonce je to pry vetsi nez jeji dosavadni Favorit. :wink:

Musel jsem se fakt zakusovat, abych to nekomentoval.

Co ja vim, tak Yaris, od te doby, co vyrobu presunuli do Evropy sel s kvalitou strasne dolu.
O jizdnich vlastnostech a pasivni bezpecnosti u toho Ayga ani nemluvim.
Nejak porad za ty roky nedokazu pochopit, co vede lidi k nakupum takovych nakupnich tasek jako je Aygo, Citigo, C1 atp.

Ta Ibiza by nemusela byt spatna.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hele ja teda videl nedavno auto moto revue a aygo sklidilo docela pochvalu, hlavne za jizdni vlastnosti. verim, ze toyota udela i takovyhlemu pindovi daleko lepsi a vyvazenejsi podvozek, nez to udela u tyhle tridy vetsina jinejch vyrobcu - proto mi prijde hodne pravdepodobny, ze s timhle miniautem muze bejt prca jezdit a resume amr docela verim. samozrejme, taky si o setreni na autech a vyrobe japoncu v evrope myslim sve..
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1170 ... lanek=1136

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

fova píše:Nejak porad za ty roky nedokazu pochopit, co vede lidi k nakupum takovych nakupnich tasek jako je Aygo, Citigo, C1 atp.
Jednoduché - dojíždění do práce na krátké vzdálenosti třebas. Zde ale narážíme na diskutabilní rovinu "proč nejezdit MHD, když tu je dost spojů" - takže to be honest je to trochu i o lenosti. Každopádně by to ve výše uvedeném příkladu mělo svoje opodstatnění pro třeba větší nákupy, protože co si budeme namlouvat - pro značnou část lidí bude jednodušší (výrazně!) zaparkovat pomalu kamkoli tyhle nákuní čtyřkolové tašky než auto rozumné velikosti 8)

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no mhd bych snad radeji nerozmazaval ;) pro me uz to zacal bejt i docela psychologickej problem, zejmena po ranu, ale to je na samostatnou debatu a tu bych tady nerozvijel 8)

Odpovědět