toto neni argument proti dieselu.. kedy uz benzinofili pochopia ze niekomu sa ten zvuk proste paci ? Mne klasicky zvuk benzinu pride smiesny, tenky, vykastrovany .. vobec sa mi nepaci, ked na to clovek dupne tak sa boji ze sa mi tam daco odpali tak to pisti ..jazzym píše: znie ako tarktor aj ten namodernejši diesel.
castejsie voci comu ?? ja mam X3 diesel z roku 2005, najazdenych skoro 200tis km a turbo zatial slape ako hodinky ..jazzym píše:turbo odchadza častejšie ,
samozrejme verim ze diesely v roznych pezotoch, citroenoch, daciach a podobnych znackach moznu byt nespolahlive, kedze je to narocnejsia technologia nez benzin, ale potom sa bavne benzin v dacii vs. diesel v dacii .. ale negeneralizujme na typ motoru ako taky ..
pri premiovych znackach je jedno aj druhe kvalitny motor ktoreho zivostnost zdaleka prevysuje to co s nim clovek bezne najazdi (radovo statisice kilometrov).. rozdiely v zivotnosti su minimalne .. a prevadzkove naklady tiez ..
neekonomicky o kolko ? akoze zozere na 100 km o stvrt litra paliva viac ? no to je ternojazzym píše:diesel je neekonomický v meste

ale ak by aj - prerataj si cenu benzin : cena nafta a mozno dojdes na to ze je nakoniec este ekonomickejsi

nejake konkretne porovnanie ? rovnaka trieda kvalitativna, o kolko su drahsie filtre pre diesel voci obdobnym filtrom pre benzin ? a kolko krat za rok menis filtre ? ak pri cene auta povedzme 20k to spravi rozdiel 100 eur na rok tak to naozaj nieje argumentjazzym píše:filtre su drahšie

olej menim cca kazde 2 roky, ked pocitadlo oznami ze to treba (momentalne nepamtam ci to je kazdych 15 ci kazdych 30) co myslis pod tym 'olej to zere' ??jazzym píše:olej to žere