14 denní lhůta na vrácení

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
CliffhAnger

14 denní lhůta na vrácení

Příspěvek od CliffhAnger »

Zdravím. Nevím vůbec jak tyto věci fungují, ale zakoupil jsem kartu RME HDSPe AIO především kvůli latenci. Platil jsem ji minulý týden v pátek. Karta byla v podstatě jen odszkoušena a nebylo porušováno nebo něco trháno při vybalování. Je možné kartu i přesto, že byla použita, vrátit ve lhutě 14dnů pro nákup přes internet? Nelíbí se mi vůbec zvuk z převodníku a mám i problémy s EMI a to nechci nějak řešit různejma úpravama. Vzhledem k tomu jak Pytkin někde takhle v jednom tématu dotyčnému radil aby takto vyzkoušel monitory, které mu budou nejvíce sedět, tak jsem si řek, že bych možná mohl zkusit kartu vrátit. Nemám teď prachy na nákup jiného převodníku. Předem díky za odpověd, jestli nějakou dostanu:).

Ivo
Moderátor

Re: 14 denní lhůta na vrácení

Příspěvek od Ivo »

Ano, vrátit lze bez problému do 14 dnů - při nákupu přes internet, a to bez udání důvodu. Vše by mělo být v pořádku zabaleno. Minus náklady na dopravu. Stačí prodejci oznámit že zboží vracíš a žádáš vrácení peněz. Je povinen tak učinit, je-li zboží vráceno včas a ve 100% stavu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

V případě, že jste spotřebitel, máte dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku právo zakoupené zboží vrátit bez udání důvodu, a to do 14 kalendářních dnů od data převzetí zboží. Nárok máte i v případě, že objednávku učiníte po internetu s osobním odběrem na některé z našich kamenných prodejen.

ale:

V případě, že nejste spotřebitel, tedy zboží nakupujete v rámci své obchodní či podnikatelské činnosti (o čemž rozhoduje uvedení IČ na nákupním dokladu), právo na odstoupení vám nevzniká, neboť obchodní zákoník tuto možnost neuvádí.

CliffhAnger

Příspěvek od CliffhAnger »

Ok díky moc. Jsem spotřebitel, takže se právo na mě tedy vztahuje podle toho co si psal. Perfektní...Napíšu jim mail a uvidíme. Díky.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No já jsem pár věcí v pohodě vrátil, i když bylo na faktuře uvedeno ico a dic - naposledy gramofon :wink:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

to uz zalezi na obchodnikovi.

Odpovědět