ADVENTURY - Relax na PC

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Dante píše:kexik: neverhood pamatuju, ale nehrál sem nic než první level z nějaké demoverze...jediné co vím je, že to je z plastelíny nebo co...
jo, klucove sceny boli vyrobene z 50ton ilu a nasnimane 3D kamerami. 3D scen je v hre minimum, su ale tak sikovne pospajane s bitmapami a videosekvenciami, ze to hracovi vobec nevadi. ostatne, slo to (s tazkostami) hrat na 486DX, ak mala 4x cd romku :)

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

kexik: no to byly časy, kdy 4x cd rom každý chtěl a byl dost dlouho nejrychlejší...já si zase pamatuju, jak sem na 386 nebo 486 chtěl rozchodit dooma nebo duka 3d, to už nevím a tam vždycky nabíhali takové tečky asi přes pět obrazovek...mě vždycky tekly nervy jestli se to vůbec spustí...chtělo to myslím nehorázných 8 MB ram a tehdy sem je tuším neměl a měl sem na to v autoexecu nebo config sysu nějaký fígl...nedávno si brácha koupil Palm Treo 650 a když chtěl abych mu na to něco stáhnul, nevěřil sem vlastním očím, když sem na netu našel, že na tom jde spustit Duke 3D, Quake 1, Hexen 2, Hexen, Doom atd. Nakonec sem mu tam nahrál Duka 3D a vypadá to na tom fakt dobře...normálně stačí sehnat originálku té hry, k tomu nahrát pár spešl souborů a šoupnout to do palmu a frčí to...úžasný co už ty "mobily" dneska zvládnou...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

dante: jasne, musel si natiahnut ovladac pre "low memory"... dos videl len 600kB, ci kolko :)
duka nukema som este v 2000-om roku hraval na 486 66DX
inak vzhladom k neprebernemu mnozstvu map, ktore ludia nasekali, je duke uplne namakana hra a rad si ju zamrvim aj dnes, ked sa da. obzvlast dobyvanie bieleho domu ma bavi :) (aj s nixonovou kobkou s magnetofonmi :) )

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6604
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Ty jo, o pameti mi ani nemluvte. Kdysi jsme s kamosem (coby mali spunti) rozchazeli na jeho 386ce Elviru, ktera chtela 2MB expanded memory. Toho laborovani, nez jsme donutili emm386.exe (nebo jak se to jmenovalo) k funkcnosti :)

Cyril
Příspěvky: 5734
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Dante: to by me dost zajimalo, mam Treo 600 a o tyhle vychytavce nevim...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Kvalitní adventury miluju, ale bohužel na ně nemám kvůli muzice čas. Z toho, co jsem hrál, mě nejvíc dostala The Longest Journey (druhý díl Dreamfall už na mě čeká v polici :) )

A hodně jsem se pobavil u STUPID INVADERS :)
<img src="http://www.game4u.cz/images/coverspec7.jpg">
<img src="http://www.game4u.cz/cisla/spec7/1.jpg">
<img src="http://www.game4u.cz/cisla/spec7/5.jpg">
<img src="http://www.game4u.cz/cisla/spec7/3.jpg">
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

Cyril: tak se koukni sem, to jsou stránky toho projektu se vším všudy, je to free - http://www.metaviewsoft.de/en/Software/ ... re/Duke3D/

Je to hodně náročné na paměť, tedy na tu operační a nejsem si jist, zda ti to na tom tvém modelu půjde. Já i na tom 650 musel použít prográmek UDMH, který právě dělá to, co ten memory emulator kdysi na 486 - prostě ukáže více paměti a hra se spustí. Bohužel, UDMH se mi nepodařilo nikde "sehnat" plnou verzi, takže to mám vyzkoušené jenom na trialu, který přestal fungovat a brácha je teď naštvanej, že mu už ten Duke nejde :)

PS: duka sem nastartoval, ale quaka ani s tím udmh se mi rozjet nepodařilo, asi sem něco podělal, nevim...
Mám vyzkoušené, že při startování toho duka se nesmí nechat zhasnout displej, jinak se to položí...a taky mi to tam házelo asi 100 errorů, ale ty sem vždycky odklikal a nastartovalo se to...šlo všechno, kromě hudby, se kterou se mi nechtělo patlat...možná to u tebe bude jiné, ale třeba ti ty postřehy pomůžou...
Naposledy upravil(a) Dante dne 04 pro 2006 20:03, celkem upraveno 4 x.

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

Kexik: jo já si občas také ještě Duka dám, tedy spíš si něco postavím v Buildu, protože to je jediný "3d" stavící program, který plně ovládám. Ach jo, sector effector, 20 jsou dveře atd...supr věc a navíc někdo také snad udělal pro duka mod, který nahradí spritové nepřátele plnými 3d modely a všechny textury do hi-res...ale já to nikdy nerozchodil, asi to není dodělané...

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

Kermitak: je Elvira, to je ta česká čarodějka viď? Tuším, že ta hra byla slavná extrémní obtížností, ale já jí nikdy nehrál...teďka sem si stáhnul Fish Fillets, což je už dnes free - to je fakt supr logická hra a brzo vyjde dvojka...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Tak jsem včera začal hrát BROKEN SWORD 1, těžce nepobírám ten humor :-)

Znáte někdo starou adventuru I HAVE NO MOUTH AND I MUST SCREAM?
Dostal jsem na ní typ, ale zaboha nemůžu rozchodit zvuk. Pořád mi to píše něco o MIDI. (Pouštím přes DOS-Box). Přitom to není starší hra nežli třeba ten Broken Sword, kterej v režimu kompatibiility Win95 normálně běží na XP se vším všudy a skvěle.
Naposledy upravil(a) delay dne 05 pro 2006 08:23, celkem upraveno 1 x.

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

delay: no má to hustej název, to vůbec neznám :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Teď v posledním Game Page o ní mluvil ten típek, co dělá hokejový přenosy NHL z USA a Kanady. Ptali se ho, co hraje za hry, tak říkal, že adventury a že tohle je jedna z nejlepších, co kdy hrál. Tak jsem to vyšťoural a zjistil, že je to celkem taková malá kultovní záležitost. Dost sci-fi.

OBAL:
Obrázek

Screenshoty:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

biscuit
Příspěvky: 9627
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

no jestli to zadavas takhle, tak to "a" tam asi nema co delat I HAVE NO MOUTH AND A I MUST SCREAM
jo koukam, ze uzs opravil :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Kermitak píše:delay: Jo, ja mam maxi krabici s Broken Swordem 1, pekna dekorace ;)
No dekorace, vono to dost lidí shání, a dalo by za to majlant :-). Bejt tebou bych na tý krabici tejdně utíral prach.

Mimochodem, jedná se o české nebo zahraniční vydání?
A Broken Sword 2 nemáš?

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

biscuit: technická - je neuvěřitelný jak se ti ten tvůj tetris vešel do 80 kb...

Odpovědět