Rek jsem si ze to asi stoji za to znovu prostudovat a zvazit jestli ta vec nakonec precejen neni vic nez jedna bublina. Z toho co jsem zatim pochopil, tak se spis klonim k tomu ze ne a ze to ma extremni potencial, kterej se bude v nasledujicich letech naplnovat. A ze se to bude naplnovat docela intenzivnim rustem spojenym se spoustou turbulenci, ale ve vysledku ty turbulence nebudou dulezity.
Prirozene jsem se o tom zkousel bavit s lidma co znam a prekvapuje me (ale mozna by nemelo), jak malou penetraci ta vec ma.
Kupodivu hodne lidi zmini to, ze si Paralelnim Polis koupili nejaky BTC na to aby si koupili kafe, ale to vlastne nikoho z tech lidi nijak nevtahlo do problematiky. Celkem logicky, protoze to je krok navic a diky tomu si o tom moc lidi nezacnou zjistovat vic. (Nehlede na to, ze v soucasny podobe neni bitcoin na tak maly castky uplne vhodnej, ale to je pokrocilejsi debata).
Vetsina lidi ale hned jak to zminim rika "ale neni to gambling?". Na tom me prekvapuje konzistentnost ty otazky skrz ruzny demografie a to se ani nemusime bavit o obchodovani, staci jen zminit bitcoin.
Narazil jsem taky na lidi co to tak trochu sledujou, ale treba jim nedochazi ze bitcoin je delitelnej na hodne maly zlomky a ze nehrozi uplnej zanik tim, ze bitcoiny dojdou.
Pak jsou lidi, co si kdysi davno trochu koupili z legrace, stejne jako kdyz si zalozili stranku na myspace a od ty doby jim to lezi nekde ve webovy penezence (dobra investice, spatne ulozena). Mam ten dojem, ze jednu dobu lidi dostali nekolik BTC jako soucast "vybavy" v ramci vstupnyho na nejakej hudebni festival, na nikoho takovyho jsem ale nenarazil.
A jeden jedinej clovek se kterym jsem se o tom bavil mi rovnou rek... jo, ja obchodoval s hromadama kryptomen na Crypsy... a o vsechno jsem prisel pri hacku burzy

Celkove mi proste informovanost o veci prisla horsi nez bidna a to i mezi dost chytrejma lidma.
Jak to mate vy?
(zcela zamerne tu otazku kladu hodne obecne)